ANNONCE

En have er fantastisk og kan tjene som en lille oase væk fra den travle hverdag, når bare den er indrettet rigtigt. Man kan indrette den, så det føles som at være syd på ved for eksempel at have solsenge, som man kan ligge i.

Om sommeren kan man selvfølgelig bruge dem, men om efteråret og vinteren kan det også være rart at ligge med et tæppe på. Så se alle solsenge og vælg den, der passer bedst til den stemning, du ønsker i din have.

Hvilke ting skal man overveje, når man indretter sin drømmehave?

Man skal overveje, hvilken stil haven skal have. Skal den være hyggelig og afslappet have eller måske mere elegant og stilfuld? Dette er vigtigt at have afklaret, da det vil påvirke valget af møbler og beplantning.

Dernæst skal man overveje, hvor meget plads haven har, både i forhold til selve grunden, men også i forhold til de ting, man gerne vil have i haven.

Endelig skal man sørge for at have afklaret budgettet for haven, både for anlæggelse af selve grunden samt indkøb af møbler og beplantning. Når disse tre ting er på plads, kan man begynde at planlægge indretningen for sin drømmehave.

Skal man have et drivhus eller ej?

Hvis man har plads i sin have og lyst til at gro sine egne grøntsager, er et drivhus en fantastisk idé. Drivhuse fungerer bedst med en sydlig beliggenhed, for på den måde fanger de mest mulig solskinstimer gennem dagen, og dermed bliver planterne mere robuste og sundere.

Dog kan det godt lade sig gøre at placere sit drivhus andre steder end med en sydlig beliggenhed, blot skal man sørge for at give planterne lidt ekstra pleje igennem vinteren for at undgå frostskader pga. kulden udefra.

Man kan indrette sit drivhus hyggeligt med en havebænk, bord og stearinlys, så man kan sidde og nyde synet af planterne, der vokser. Så se alle havebænke, der kan fuldende dit drivhus.

5 måder at få en frodig have på

En frodig have behøver ikke at være svær at opnå. Det kræver blot en smule planlægning, og nogle af de rette redskaber. Det er vigtigt, at man ved, hvilke planter der trives i ens have, og om de skal have sol eller skygge.

Dernæst er det vigtigt, at man sørger for at have en god jordbund. En god jordbund er med til at give planterne de optimale betingelser for at kunne vokse sig store og frodige.

Endelig er det også vigtigt, at man sørger for regelmæssig vanding af haven, især i de varmere måneder. Dette kan man enten gøre manuelt eller automatisk med en havepumpe eller et sprinkleranlæg.