Efteråret er over os, og Halloween nærmer sig. Fra d. 9. – 24. oktober emmer Tivoli Friheden i Aarhus af Halloweenstemning og uhygge over alt i parken. Vi har været en tur i Friheden på åbningsdagen d. 9. oktober, hvor efteråret viste sig fra sin bedste side. Med os havde vi 4 børn på henholdsvis 12, 10, 10 og 7 år. De glædede sig alle til uhygge, blå candyfloss og udklædte monstre.

Gennemført Halloweentema

Der er ikke sparet på noget, når det gælder udsmykningen i Tivoli Friheden. Parken er pyntet med de flotteste Halloweenudsmykninger og et væld af græskar - både de ægte af slagsen og en masse græskarfigurer. Vi møder også hurtigt en stor græskarmand, der sidder på en bænk, og som børnene synes, det er sjovt at få taget billeder med.

Halloween i Friheden
William, Oliver, Isabella og Julie

Flere steder i parken er der gjort ekstra meget ud af Halloweentemaet. Spøgelser, der står og vejer tæt ved et bord med smadret porcelæn og væltede glas. Og billeder med blod på. Det giver lige uhyggen et ekstra tak op ad, når en røgkanon sender røg ud under bordet.

Jeg synes, det er fedt, at de kan få det røg ind. Og der er blod på billederne. Og så er der væltet nogle glas. Det synes jeg er meget fedt”

-Oliver, 12 år

En gammel bil med bagagerummet fyldt med planter og røg bidrager også til den uhyggelige stemning.

Halloween i Friheden
Halloween i Friheden

Bliv forskrækket af uhyggelige væsner

Noget, som børnene virkelig vil huske dagen for, er de mange udklædte uhyggelige væsner, der går omkring i parken, og som man ikke helt tør komme i nærheden af. De taler drillende til dig, skræmmer dig eller går bare skummelt forbi dig og ser noget så uhyggelige ud.

”Det er meget uhyggeligt med dem, der er klædt ud. Jeg synes, det er lidt farligt, når de går rundt.”

-Isabella, 7 år

Tivoli Friheden
Tivoli Friheden

Et andet sted finder vi en sort kiste, som man kan lægge sig i – og lukke låget… Hvis man tør.

William på 10 år er modig, lukker låget – og får en edderkop i hovedet. Inde i kisten er en lommelygte, som han kan lyse med. Og når man gør dét, kommer der usynlige tegninger til syne af fx en gravsten.

”Det er rimelig fedt med dén kiste, for da jeg tager lommelygten og lyser, så bliver jeg bare mega bange”

-William, 10 år

Halloween i Friheden
Halloween i Friheden

Halloweenforlystelser

Det er ikke kun den gennemførte Halloweenudsmykning, som du kan opleve i oktober i Tivoli Friheden. Der er også nogle helt særlige Halloweenforlystelser… 5 forskellige steder i parken finder du nemlig Horror Escape Rooms.

Glæd dig også til Cirkus Dystopia, der bliver Danmarks største Horrorforlystelse. Her står 25 skræmmende skuespillere klar til at give dig dit livs gys.

Børnenes Halloween

Halloween i Tivoli Friheden er lavet således, at alle kan være med. De uhyggelige monstre går ikke pludselig hen og forskrækker dine små børn. Så man skal ikke være bekymret for, at børnene er skræmt fra vid og sans efter en tur i parken. Og heldigvis er der også sørget for det vigtigste, når det handler om at gøre børnene glade under et besøg i parken:

”… Og så har de også al mulig spændende Halloweenslik - det er vildt sjovt at se... Og at spise!”

-Julie, 10 år