Halloween i Aarhus og DIY-guide til den fedeste halloweenfest

Årets mest uhyggelige aften nærmer sig, for den 31. oktober fejrer vi Halloween og Allehelgensaften. I den anledning giver jeg dig her et overblik over Aarhus’ absolut fedeste Halloween-arrangementer.

Men du behøver ikke, at bevæge dig ud i bybilledet for at fejre Halloween. Halloween er nemlig også en helt ideel mulighed for at holde en god fest med udklædning, pynt og sjove aktiviteter. I bunden af artiklen får du min guide til den fedeste Halloweenfest med alt hvad det indebærer af drinks forklædt i blodposer og hjemmelavede edderkopper.

Husk forsamlingsforbuddet på 10 personer, afstand, håndsprit og de gode manéer – både til private fester, og offentlige arrangementer. Flere af begivenhederne herunder kræver også billetter, så bestil i god tid!

Halloween er den ‘nye’ betegnelse for Allehelgensaften, som er en ældgammel festdag, hvor vi fejrer døde, hekse, riddere, skeletter og alverdens andre skræmmende fantasifostre. Festdagen startede som et både religiøst og overtroisk tiltag, men i dag fejrer vi mest af alt Halloween for at gyse, grue, klæde os ud som genopståede spøgelser, og hygge os med vores nærmeste.

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

Allehelgensaften i Den Gamle by

Vil du rejse tilbage i tiden – helt tilbage til dengang, hvor traditionen om Allehelgensaften så lyset for første gang? Selvom det nu lyder mere hyggeligt end uhyggeligt, afholder Den Gamle by et arrangement i 1700-tals-værtshuset Winekes Kælder på Allehelgensaften den 31. oktober. Her byder de på et traditionelt dansk måltid, og et spændende oplæg, hvor Marianne Bager vil fortælle om Allehelgensaften, hvornår traditionen blev til og hvad der egentlig er forskellen på Allehelgensaften og Halloween. Et arrangement, som både giver dig adgang til Den Gamle by, en hyggelig middag og muligheden for at blive endnu klogere på en ældgammel tradition, som har rødder helt tilbage til år 601.

Grundet COVID-19 er der begrænset antal billetter, så husk at bestille i god tid her.

Hvor? Den Gamle by
Hvornår? den 31. oktober
Pris? 333 kr.

Virtuel Halloween run 2020

Coronarestriktionerne er endnu engang strammet til, og derfor er mange af årets motionsløb blevet aflyst – men, Aarhus Motion har tænkt i helt nye baner, og derfor afholder de i år et virtuel halloween run.

Præmissen er, at det er dig og familien, som sammen skal skabe rammerne for et (u)hyggeligt løb, eller en gåtur i naturen. Aarhus Motion sender et skattekort ud, og ud fra det, kan I selv indlægge poster eller andre sjove udfordringer på ruten. Sjovt for både de yngste og de ældste, og samtidig en fælles aktivitet som kan samle hele familien. Alle deltagere får en medalje, som sendes med posten. I kan læse mere og tilmelde jer her.

I bestemmer selv hvor og hvornår I vil løbe, prisen per deltager er 99 kroner.

Teaterstykke pop-op gys: Den sorte kat

Har du mod på at gyse i den mørke teatersal? Teatret Gruppe 38 afholder Pop-op gys den 30. oktober, hvor de spiller forestillingen Den sorte kat.

Den sorte kat er en klassisk gyser, som er baseret på Edgar Allen Poes novelle af samme navn, og som handler om et menneske i frit fald, der hjemsøges af sine tidligere ofre.

Du kan ryste skrækken af dig med en flaskeøl til 25 kroner, og du kan se mere om begivenheden her. Du kan købe billetter her.

Hvor? Teatret gruppe 38
Hvornår? Fredag d. 30 oktober
Pris? 100 kr.

Allehelgensvandring i byens skumle gader

Vidste du, at der gemmer sig skumle og gådefulde fortællinger i både Aarhus Teater og Thorups kælder?

Du kan blive endnu klogere på byens uhyggelige historier, når Annette Damgaard i samarbejde med Lokalhistorisk café inviterer til byvanding i Aarhus’ skumle gader.

Arrangementet foregår den 31. oktober fra klokken 14-16, og er for alle! Det eneste du skal huske er et mundbind, og det gode humør. Læs mere og tilmeld dig arrangementet her.

Hvor? Grønnegade 10, 8000 Århus C
Hvornår? den 31. oktober kl. 14-16
Pris? 25 kr.

DIY Halloween – hold en sjov og underholdende fest!

Selvom alle de ovenstående begivenheder med garanti vil få jer til at gyse, grue og grine, er halloween også den perfekte anledning til at holde en sjov temafest! Og nøglen til den fedeste Halloween-fest, er at gå all in på traditionen, og det gælder både mad, pynt og udklædning. Herunder har jeg samlet de bedste tips og tricks til dig, der vil holde en halloweenfest – det eneste du skal huske er fantasien, kreativiteten og forsamlingsforbuddet, der netop er blevet nedsat til 10 personer. God fornøjelse, og tip os endelig, hvis du har flere ideer til en DIY Halloweenfest.

Pynt op med edderkopper og spindelvæv

Pynt er det vigtigste, når du skal holde en fest, og Halloween er bestemt ingen undtagelse. Pynt hjemmet op med sorte og hvide stearinlys, og dryp dem med rød stearin, så det ligner dryppende menneskeblod. Du kan også puste hvide balloner op, og tegne sjove og uhyggelige ansigter på dem, så de ligner spøgelser. Lav spindelvæv ud af vat, læg det på bordet og sæt det op på væggene. Klip små edderkopper ud af karton og placer dem i vattet. Find mere inspiration her.

Uhyggelig mad og farlige drinks

Uhyggelig mad, som smager forrygende, og farlige søde drinks, der ligner menneskeblod! Server aftenens giftige drinks i små blodposer med sugerør – dét vil få selv dine mest hårdføre gæster til at gyse. Bag sprøde grissinbrød forklædt som ‘klamme fingre’ og bag drabelige cupcakes med vampyrtænder. Du kan også gøre maden ekstra festlig ved at servere suppen i et græskar eller pynte maden med plastikedderkopper eller små spøgelser.

Det bedste ved halloween er, at det kun er fantasien, der sætter grænser, og at du for alvor kan afprøve dine gastronomiske og dekorative evner, når du skal krydre aftenen med lidt ekstra uhygge.

Udklædning er et must

Udklædning er et halloween-must, så husk at skrive den uhyggelige dresscode i invitationen. Afhold en konkurrence om den bedste udklædning, og sørg for, at der er masker og ansigtsmaling på bordene, så dine gæster kan opgradere udklædningen i løbet af festen. Læs mere om DIY Halloween-udklædning her, eller søg på pinterest!

Skær jeres eget græskar

Den absolut største halloween-klassiker er græskarudskæring, og det er derfor også den perfekte festaktivitet. Køb en masse græskar, og inddel dine gæster i hold med 2-3 personer på hvert hold. Giv dem en halv time til at skære græskarret ud – de der har lavet det mest uhyggelige græskar vinder konkurrencen.

Læs også: Guide til stegt flæsk i Aarhus

Tilbud i Aarhus

To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud
Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.