Annonce:

Vi ved, at vores sommer formentlig kommer til at foregå under knap så eksotiske himmelstrøg, som vi måske er vant til. Og derfor kan det være godt med nogle gode guides til, hvad vores eget land tilbyder. Hvis du har overvejet at tage en tur til Aarhus en dag i din ferie, kommer der her en guide til, hvad du kan få dagen til at gå med – med eller uden børn.

Shopping for alle pengene

Der er jo ingen tvivl om, at det altid er lækkert at komme til en af de større byer, når man skal på powershopping. Der findes bare lidt flere butikker og et større udvalg, som måske ikke findes i den by, du bor i til daglig. Derfor vil det være oplagt at bruge et par timer i Aarhus på at shoppe lidt nyt. Måske står du og mangler en lækker sommerkjole, nye lækre hovedpuder eller den helt rette pyntegenstand til hjemmet, som du længe har været på jagt efter. Mulighederne er mange. Og hvis vejret ikke egner sig til en tur op og ned langs strøget, kan du altid bevæge dig indendørs og fortsætte shoppingen i en af byens mange storcentre.

Kulturelle oplevelser

Hvis du ikke er taget til Aarhus for at shoppe, findes der andre alternativer. Hvis du er en af dem, der hellere vil udforske den mere kulturelle del af byen, kan du overveje, om du skal en tur tilbage til fortiden i Den Gamle By, eller om du skal udforske den mere moderne kunstverden på Aros. Der findes flere forskellige muligheder, som både kan have interesse for børn og voksne. Hvis du er heldig, kan det endda tænkes, at der bliver vist en forestilling i Aarhus Teater lige den dag, hvor du besøger byen.

Det børnevenlige alternativ

Hvis dine børn ikke har lyst til en shoppetur eller en tur på museum, kan det være, at de mere børnevenlige alternativer vil give jer en god dag i Smilets By. Tivoli Friheden er en af de ting, som de fleste børn, vil synes er sjovt. Derudover er der også mulighed for at tage en tur på Dokk1, hvor der er masser af lege- og oplevelsesrum for de mindste. Og hvis I har lyst til noget helt andet, er der også altid mulighed for at tage en tur i Dyrehaven, hvor I kan studere de fine dyr, der går rundt i haven.

Ligegyldigt hvad I er til, findes der mange forskellige muligheder for en attraktiv og sjov dag, som I kan nyde i byen.