Guide til din første guitar: Sådan kommer du godt i gang

Sponsoreret indhold. 

Har du overvejet at starte på et instrument? Så har du sikkert dagdrømt om guitaren ikke er det rigtige sted at starte. Du har måske set en masse andre sidde med en guitar, hvor du har tænkt “wow, tænkt hvis det var mig”. Du er ikke alene!

Inden du tager dit kort frem og bestiller en guitar, skal du faktisk blot klargøre overfor dig selv, hvilken guitar du har lyst til at starte på og så er mulighederne nærmest uendelige.

Spansk guitar

En spansk består – ligesom alle akustiske guitarer – af et resonanskammer, en hals, seks strenge og seks stemmeskruer til strengene.

En spansk guitar er et akustisk instrument, da guitarens eneste forstærker er dens eget resonanskammer. Derfor er træet den er bygget af vigtigt. De spanske guitarer er typisk bygget i ahorn og halsen af flere lag træ.

Fordelen ved en spansk guitar som begynderguitar er, at den har nylon strenge som er blødere end stålstrenge, som du finder på en western guitar. En spansk guitar er samtidig typisk mindre end en western guitar og har et smallere gribebræt, som gør det nemmere at lære at spille på.

Western guitar

En western guitar har samme opbygning som en spansk guitar, dog er halsen typisk lidt bredere og kroppen en smulere større. Det er pga. de her stålstrenge, som har brug for lidt mere plads, da de kræver mere styrke og fleksibilitet.

Du vil opleve en stor forskel på lyden, hvis du går fra en spansk til western guitar. Den er mere generisk og spændende og den lyd du kender.

Selvom western guitarer har gennemgået en stor udvikling gennem mange år og selvom det er svært at finde en “dårlig” western guitar, hænger pris og kvalitet unægtelig meget sammen når det kommer til dette instrument.

El-guitar

Den endnu mere sjove og spændende guitar er selvfølgelig den som de fleste drømmer om at kunne mestre og kunne lave alt muligt sjovt med: den elektriske guitar.

En el-guitar har ikke et resonanskammer med derimod pickupper som opfanger strengnes svingninger og på den måde laver lyd. De er typisk også fremtstillet af mere fine træsorter som giver længere toner og en smukkere klang.

Det spændende ved en el-guitar er, at den giver dig utallige muligheder for at spille alle dine yndlings genre og stilarter. Du kan tilkøbe utrolig mange pedaler og effekter og lege resten af livet med at spille alt mellem himmel og jord med dem.

Hvad skal du så vælge?

Det store spørgsmål er hvad du synes er fedt at spille og hvad du ønsker at kunne på en guitar.

Hvis du er mest til lejrebåls stemning og til at lære de simple teknikker, uden at din nye hobby optager for meget plads i stuen, så er en spansk eller western guitar vejen at gå.

Hvis du derimod er ligeglad med hvor meget plads det optager og virkelig vil lære alle de små detaljer og udnytte alle de muligheder der er med en guitar, er el-guitar højst sandsynligt vejen frem for dig!

Tilbud i Aarhus

En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
Pondus
Spar 33% på 40 populære restauranter
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.