De fleste fodboldfans kan blive enige om, at intet slår stemningen på stadion. Men i Aarhus findes der en række fodboldbarer, der kommer meget tæt på, og de centrerer sig næsten alle sammen omkring Frederiksgade; sportsbarenes aarhusianske højborg.

Med Champions League gruppespillet og Superligaens opstart lige på trapperne, synes vi, det er på sin plads at give et overblik over de allerbedste steder at se fodbold i byen. Og måske særligt nu, når byens hold er i en mere gunstig situation end nogensinde. Er du ikke fodboldentusiast, anbefaler vi alligevel, du engang imellem tager et smut forbi disse barer, når Champions League ruller over skærmen eller AGF har en afgørende kamp – for byens fodboldfans skaber en helt særlig stemning, når vigtige fodbold opgør er på programmet.

The Golden Lion: Se et hav af fodboldkampe i hyggelige omgivelser

The Golden Lion ligger i sportsbarenes højborg; Frederiksgade. De proklamerer selv, at de er det bedste sted i byen at se de helt store kampe. Men The Golden Lion viser meget mere end de helt store kampe, hvilket gør det til det perfekte bar for den inkarnerede sporsfan. Der er fodbold fra Premier League. Superligaen, Bundesliga, La Liga, Serie A, Champions League, Europa Cup og diverse landskampe fra hele verden.

På deres hjemmeside, kan du finde en udførlig sportskalender over, hvad de viser hvornår. Har de ikke den kamp i kalderen, du gerne vil se, kan du blot give dem et kald og foreslå en visning. Pub’en er lille og hyggeligt og de fleste aftener er pubben fyldt med sportsfans, der sidder side om side og hepper på deres hold. Trods størrelsen har The Golden Lion hele to storskærme, hvor du kan følge med i dagens kamp. Desuden kan du få et stort udvalg af øl – både på flaske og fad.

Foto: thegoldenlion.dk

Sherlock Holmes: Byens største internationale udvalg og masser af engelsk fodbold

Sherlock Holmes ligger ligesom The Golden Lion i Frederiksgade og er en gennemført engelsk pub – med alt, hvad der hører til. Det mørke læderinteriør og teaktræsmøblerne henleder meget passende tankerne på Sherlock Holmes London, hvilket skaber en helt særlig atmosfære.

Pubben viser primært Premier League og Champions League kampe, men du kan også se La Liga og andre internationale opgør. Der er mange skærme rundt omkring i baren, og det er således nemt at følge med i kampen, hvor end du sidder. Samtidig har Sherlock Holmes ifølge dem selv byens største udvalg af internationale øl, og det er altså rig muligt at eksperimentere med nye øl, mens du læner dig tilbage og ser ugens kamp.

Tir Na Nóg: Irsk pub med masser af plads til fodboldentusiaster

Tir Na Nóg er byens måske mest populære irske pub og her er der masser og plads til at glade fodboldfans at samle sig. Baren er delt i to; The Tap Room, som er den “gamle” traditionelle pub og The Merchant Room, som er kommet til senere og som har et mere moderne pub-look.

Du har mulighed for at se fodbold begge steder afhængig af, hvad du er mest til – du kan som regel altid finde entusiastiske sportsfans begge steder, hvis der er bold på skærmen. Tir Na Nóg har er hele ti skærme og masser af plads, og derfor er det altid et godt sted at starte, når du leder efter et sted at se aftenens kamp. Der bliver primært sendt Champions League, Premier League og Superligaen, men du kan også se andre internationale ligaer. Baren byder desuden på et stort sortiment af øl og spiritus.

Waxies

Trækker du ned for enden af Frederiksgade og går rundt om hjørnet, rammer du Waxies, som er endnu en af byens populære sportsbarer. Waxies har ligget i Aarhus i hele 15 år, og er kendt for god livemusik og stemningsfulde sportsaftener.

Baren har da også flere storskærme, og viser både Premier League og Champions League og de største opgør i andre ligaer. Og så er Waxies selvfølgelig også altid god for en Superliga kamp og er et populært sted at følge byens hold. Her er stemningen nemlig altid helt i top, når AGF skal i kamp. Desuden serverer Waxies udover øl og drinks, lækker mad - deres burgere er altid i top og et fantastisk supplement til dagens kamp.