Guide: Smag på Michelin-stjerner i Aarhus

Er du på udkig efter gourmet-mad i verdensklasse? I Michelins Nordic guide, har tre aarhusianske restauranter, fået tildelt den glamourøse michelinstjerne, mens to stjerner har fået en Michelin Bib Gourmad-pris, som gives til gode restauranter, der leverer god mad til rimelige priser. Det gastronomiske niveau er højt i Aarhus, og herunder kan du udforske restauranterne bag michelin-stjernerne.

Læs også: 10 af de bedste brunchsteder i Aarhus.

Restaurant Gastronomé

Gastronome Michelin Aarhus
Billede: Gastronomés Instagram

I Latinerkvarteret, omgivet af brosten, og ældre, skæve bygninger, finder du guidens første michelin-perle. Gastronomé er et landkøkken, med plads til 40 gæster. Stemningen er hyggelig og intim, og atmosfæren er inspireret af den nordiske minimalisme.

Menukortet afspejler årstiderne, og råvarerne er lokale, fra nøje udvalgte landbrug, fiskere og fødevareproducenter i området. Urterne dyrker Gastronomé selv i deres mini-landbrug ‘The Garden’, som ligger lidt udenfor Aarhus.

Når du skal smage på Latinerkvarterets michelinstjerne, kan du vælge mellem tre forskellige menuer. Den første er ‘signature’, og her får du 13 serveringer. Med menuen ‘fuld gas’, får du otte serveringer, og med menuen ‘halv gas’, tilbydes fem lækre serveringer. De to kokke har en eksperimenterende tilgang til mad, og derfor byder Gastronomé på spændende smagsoplevelser, både når det kommer til mad og den tilhørende vin.

Prisniveau: ‘Signature’ menu til 1800 kr.
Adresse: Rosengade 28, 8000 Aarhus C
Website: Gastronome.dk

Restaurant Domestic

Restaurant Domestic Århus
Billede: Restaurant Domestics Facebookside

Næste stop i Michelin-land, er Restaurant Domestic i Aarhus i Mejlgade. Omgivet af barer, bistroer og travle trafikanter, findes en perle, med stærke rødder i det lokale køkken.

Domestic har både fået tildelt en Michelin-stjerne i 2017, 2018, 2019 og 2020, og dét er bestemt ikke uden grund. Domestics filosofi er blandt andet kærlighed til det lokale. Kokkene har selv besøgt alle deres leverandører for at mærke stemningen. Enhver grøntsag og ethvert krydderi er derfor nøje udvalgt, og kokkene har smagt på alle råvarer, inden de havner på menukortet.

Domestic lægger også vægt på bæredygtighed, både når de vælger leverandører, og når de aktivt går ind i kampen mod madspild. Retterne skifter også med årstiderne, så du altid kan smage på sæsonen. Derudover går kokkene op i fermentering, og bruger meget tid på syltning, saltning og tørring.

I aftentimerne kan du vælge mellem to hovedmenuer. ‘Opdagelse’ giver den fulde opdagelse ind i Domestics gastronomiske univers, og består af 18 serveringer. ‘Indblik’ giver dig indblik i gourmet-verdenen, og med 11 serveringer, har du mulighed for at udfordre dine smagsløg.

Prisniveau: ‘Opdagelse’-menuen til 1295 kroner
Adresse: Mejlgade 35B, 8000 Aarhus C
Website: Restaurantdomestic.dk

Restaurant Frederikshøj

Restaurant Frederikshøj Aarhus
Billede: Frederikshøjs Facebookside

Er du på udkig efter en skinnende Michelinstjerne, SKAL du besøge Frederikshøj. Frederikshøj hører til den absolutte elite i dansk gastronomi, og med mesterkokken Wassim Hallal i spidsen, har restauranten modtaget hele seks michelinstjerner i træk.

Nytænkende og moderne køkkenkunst – dét kendetegner Frederikshøj. Og ønsker du at opleve nye smagsoplevelser, fantastiske anretninger, skal du besøge det østjyske vidunderkøkken.  Nærvær er i førersædet, og Frederikshøj bestræber sig på at danne de perfekte rammer for en oplevelse, hvor gæsterne føler sig set, respekteret og hvor omgivelserne er indbydende og behagelige.

Råvarerne følger årstiden, og Frederikshøj finder altid den korteste vej fra jord til bord. Menuen ‘Vores livretter’ byder på 16 serveringer.

Prisniveau: ‘Vores livretter’ til 2000 kroner
Adresse: Oddervej 19-21, 8000 Aarhus C
Website: Frederikshoj.com

Michelin Bib gourmad

Guide Michelin har også uddelt priser til aarhusianske restauranter, der serverer, fantastisk mad til overkommelige priser.

Restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk Aarhus
Billede: Restaurant Hærværks Facebookside

Ny menu hver eneste dag! Ja, det er aldrig kedeligt, at besøge restaurant Hærværk, for her der ikke nogen fast stil. Råvarerne er lokale, og altid sæsonbetonet. Køkkenet hos Hærværk modtager således hver uge besked om, hvilke råvarer, der er klar til at blive høstet, og ud fra dette bruger de, deres fantastiske håndværk til at sammensætte en overdådig menu. I jagtsæsonen vil du også opleve vildt-kød på menuen, og generelt sørger restaurant Hærværk for, at de dyr, du finder på menuen, har fået en respektfuld og ordentlig behandling. Da menuen er dynamisk har du derfor også først mulighed for at danne dig et overblik, når du sidder på restauranten.

Dét skaber et levende køkken, hvor viden og håndværk sikrer dig en gourmetoplevelse.

Prisniveau: 4 snacks og 5 serveringer til 495 kroner
Adresse: Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C
Website: Restaurant-haervaerk.dk

Læs også: Guide til Aarhus bedste sportsbarer

Restaurant Pondus

Restaurant Pondus Aarhus
Billede: Restaurant Pondus’ Facebookside

Endnu en fantastisk aarhusiansk perle, er Restaurant Pondus. Øko-bistromad med kræs for detaljen, og en kæmpe kærlighed for det lokale.

Pondus forener alt det bedste fra det danske og med den franske bistro stil. Det enkle og det moderne fusioneres, og omgivelserne skaber de bedste forudsætninger for en hyggelig aften.

Menuen skifter med sæsonen, men du kan altid vælge mellem A la carte menuen, med enten 2, 3 eller 4 retter med eller uden vin.

Prisniveau: 4 retter uden vinmenu til 400 kroner
Adresse: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C
Website: Restaurantpondus.dk.

Tilbud i Aarhus

Elle Bella Aarhus
Chefs Menu hos Elle Belle
Se tilbud
Doner-1024x702
Nyd en lækker Gemüse Döner
Se tilbud
Pondus
Spar 33% på 40 populære restauranter
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
LePagnol
smykbar-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.