Guide: 4 glutenfrie bagerier i Aarhus

Rigtig mange af os forsøger at undgå for meget gluten i hverdagen – det kan der være forskellige grunde til. Nogle mennesker er allergiske, mens andre blot ønsker at mindske deres indtag. Men behøver bagværk virkelig at være kedeligt, hvis der ikke er gluten i? Svaret er NEJ! Aarhus byder på mange bagerier, der tilbyder delikate – og glutenfrie – lækkerier.

Herunder får du en oversigt over 4 glutenfrie bagerier i Aarhus, der tilbyder glutenfrit – men rigtig lækkert – bagværk.

 

Læs også: 6 x sushi take-away i Aarhus

 

ForEmma: Glutenfrie bagerier i Aarhus

Glutenfrie fastelavnsboller
Foto: ForEmma

 

Det er først og fremmest væsentligt at fremhæve ForEmma, som gør en dyd ud af at imødekomme glutenallekikere, da bageriet er baseret på Emmas egen historie. Hun fik i 2020 diagnosen cøliaki efter lang tids sygdom, hvorefter hele familien da valgte at leve glutenfrit. De mente dog ikke, at butikkerne solgte ordentlige glutenfrie produkter, hvorfor de selv begyndte at bage. Målet var, at folk skulle kunne se, at selvom der ikke var hvede, rug eller andet glutenholdigt i deres bagværk, så kunne det godt smage fantastisk alligevel.

I bageriet har du mulighed for at smage lækkert koldthævet bondebrød med en masse lufthuller, udsøgte svampede brownies eller måske en fastelavnsbolle til fastelavn? Du kan nemlig også hoppe med på fastelavnsbolle-bølgen, selvom du ikke tåler – eller ønsker – gluten. ForEmma tilbyder gammeldags fastelavnsboller med vaniljecreme og chokoladeglasur, og desuden en mælkefri variant med hindbærmarmelade, mandelremonce, hvid glasur og brændte mandler på toppen.

På ForEmma’s webshop findes et udvalg af det, der bruges i de fysiske butikker. Dog er udvalget i butikkerne større, men mange af produkterne findes også online. Du kan både købe friskbagte produkter eller melmix, hvoraf det friskbagte er færdigbagt.

På shoppen finder du også en guide til, hvordan de forskellige ting skal opbevares, opvarmes osv.

Adresse: Vestergade 15, 8000 Aarhus C

Læs mere her.

 

Ren Kost & Krop: Helsekost og glutenfrie produkter i topklasse

Glutenfrit brød
Foto: Ren Kost & Krop

 

Ren Kost åbnede i midten af 1970’erne og i dag arbejder butikken ud fra, at behovet for faglig vejledning på helstkostområdet er steget, hvorfor de ønsker at give den absolut bedste vejledning i forbindelse på området. Butikken blev i 2021 kåret som Årets Helsekostbutik, og den er selvstændigt familieejet i 25 år, men har eksisteret meget længere.

I 2013 startede butikken også et glutenfrit bageri med henblik på at dække det stigende behov for godt glutenfrit brød. Derfor bages der også kun 100% glutenfrie boller og brød hver mandag til fredag i butikken. Der anvendes råvarer af ganske høj kvalitet og udelukkende af naturligt glutenfrie melsorter som boghvede, hirse, ris og majs.

Her bages både forskellige slags boller, brownie, citronmåne, muffins og lækre kager – der er altså noget for enhver smag! Det er desuden også muligt at smage de vidunderlige rugbrød, som er bløde i midten, men har en sprød skorpe.

Hos Ren Kost & Krop skal du heller ikke snydes for fastelavnsbollerne, som naturligvis også er glutenfrie. Her tilbydes en med hindbærmarmelade og en med nougat – mums!

Det er desuden muligt at sende en forespørgsel eller bestille brød, boller eller kage. Læs mere om, hvordan du gør her.

Adresse: Jægergårdsgade 45, 8000 Aarhus C

Læs mere her.

Læs også: Her får du den bedste street food i Aarhus.

 

Ganefryd: Fokus på økologi og bæredygtighed

Glutenfrie boller
Foto: Ganefryd

 

Ganefryd er en helsekostbutik, som også indeholder et glutenfrit bageri. Her bages der hver dag både økologisk, glutenfrit og vegansk, og her sættes en ære i altid at sælge de bedste produkter. Derfor er bageriet også meget opmærksomme på bæredygtighed og økologi, samt sunde fødevarer, som også kan ses – og smages – i deres lækre bagværk.

I det store sortiment af bagværk finder du blandt andet mørkt glutenfrit brød med quinoa, et stort udvalg af glutenfrie kager, glutenfrie boller og ikke mindst deres berømte – og yderst smagfulde – minipizzaer, som både fås med og uden gluten.

Du kan være sikker på, at uanset hvad du sætter tænderne i hos Ganefryd, så er det lavet med kærlighed til økologi og de rene råvarer.

Det er muligt enten at besøge bageriet i Klostergade eller shoppe online, hvor Ganefryd også sælger deres egne produkter. Så hvis du selv holder af at bage, så kan du altså købe både mel og nødder, som anvendes i produkterne i butikken.

Adresse: Klostergade 2, 8000 Aarhus C

Læs mere her.

 

SchweizerBageriet: Aarhus’ ældste bageri

Glutenfri bager
Foto: NoGluten

 

Hos SchweizerBageriet, som er Aarhus’ ældste bageri, har du ligeledes mulighed for at smage lækkert glutenfrit bagværk, da bageriet har et samarbejde med NoGluten, hvorfor der tilbydes et dejligt udvalg af både brød, brødstykker og kager på frost.

NoGluten bager gluten- og laktosefrit i deres bager i Storvorde, hvorfra det lækre bagværk distribueres til hele landet – heriblandt til SchweizerBageriet.

Der er fokus på at skabe et stort sortiment til mennesker med glutenallergi, uden at de skal gå på kompromis med kvaliteten og smagen. NoGluten ønsker desuden at nå ud til alle afkroge af landet med velsmagende glutenfrie brødprodukter på frost som et supplement til deres øvrige bagværk.

Læs mere om NoGluten her.

Det bliver altså næppe en kedelig fornøjelse at besøge SchweizerBageriet – også selvom du ikke spiser gluten! Der er noget for alle, og der er garanti for, at dine smagsløg bliver helt vilde!

Læs mere om SchweizerBageriet her.

Adresse: M. P. Bruuns Gade 56, 8000 Aarhus

 

God fornøjelse med de glutenfrie bagerier i Aarhus!

Tilbud i Aarhus

Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
Doner-1024x702
Nyd en lækker Gemüse Döner
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Forret

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.