Uanset om du er turist i egen by, eller kommer fra den anden ende af landet, er Århus et fantastisk sted at gå på opdagelse. Byen er kendt som Smilets By og her finder du alt fra kulturelle museer og seværdigheder til shopping, caféliv og masser af gratis oplevelser. Her får du en guide til alle de oplevelser, du ikke vil gå glip af i og omkring Århus!

Læs også: Her kan du spille padel tennis i Aarhus

Velkommen til Smilets By


Børnefamilie eller nyforelsket par? Smilets By har noget for alle aldre. Til tilflytteren eller turisten kan vi sige velkommen. Velkommen til en smuk by med et væld af skønne omgivelser, oplevelser og indtryk. Til århusianeren, siger vi velkommen til et hav af oplevelser, du måske har overset. Uanset om det er første gang du besøger byen, eller om du har været her hundrede gange før, så er det helt sikkert værd at se dig ekstra godt omkring, når du bevæger dig rundt i byen. Måske får du øje på noget nyt.

Oplevelser for børnefamilier i og omkring Århus

Den Gamle By

Den Gamle By er ét af Danmarks mest anerkendte og besøgte museer. Frilandsmuseet, som er bygget op som en gammel købstad, er et levende museum for børn og voksne i alle aldre. Tag på en tidsrejse i gennem Danmarkshistorien og dyk ned i historiefortælling på en helt ny måde. I Den Gamle By vil I opleve at blive en del af historien, når omgivelserne vækkes til live og virkelighed og leg flyder sammen. Du kan læse mere om Den Gamle By i vores guide om museet.

Den Gamle By
Foto: Den Gamle By hjemmeside
Kattegatcentret

Ikke langt fra Århus ligger Kattegatcentret, som er et besøg værd for hele familien. Gå på opdagelse blandt de mange akvarier, hvor fisk, bløddyr og endda gysende store haver svømmer rundt og brug en lærerig dag sammen med 250 forskellige dyrearter. Oplev når hajerne i Kattegatcentret i Århus skal fodres, mærk på krebsdyr og søpølser og bliv klogere på alle de fiskearter, der lever i de danske farvande. Kattegatcentret i Århus tilbyder desuden de modige et prøvedyk i deres store tropiske hajtank!

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er én af Danmarks hyggeligste forlystelsesparker. Her finder du alt fra børnevenlige karruseller til adrenalinpumpende rutchebaner og gynger. Tivoli Friheden i Århus ligger i udkanten af skoven og byder på fine omgivelser med natur og masser af smukke blomster. Tivoli Friheden åbningstider er sæsonprægede, så hold øje med kalenderen, før I planlægger jeres besøg.

Oplevelser for voksne i og omkring Aarhus

Aarhus Bryghus

Er I til god øl og lokalt håndværk, skal I besøge det familie-ejede mikrobryggeri Aarhus Bryghus. Århus Bryghus er etableret i 2005 og byder sine gæster indenfor til Fredagsbar hver fredag fra 13-19, hvor du blandt andet kan smage på bryghusets mange forskellige øl og nyde den hyggelige baghave, hvis vejret er til det. Du kan også tage forbi Århus Bryghus om lørdagen, hvor der er planlagt masser af spændende overraskelser til bryghusets gæster. Måske får du æren af en intimkoncert med en lokal kunstner – måske er det strikkeklubben, der har indtaget baghaven. Alt kan ske på Århus Bryghus.

ARoS Kunstmuseum

ARoS kunstmuseum er formentlig det århusianske vartegn, de fleste vil kunne nævne. Den regnbuefarvede rundgang kan de fleste danskere nævne – selv de, der endnu ikke har sat deres ben i Smilets By. Men ARoS er meget mere end Your Rainbow Panorama, som det farvede kunstværk af glas på toppen af museet hedder. ARoS byder på kunstværker af danske såvel som internationale kunstnere og udstillinger, der kan få enhver kunstelsker til at måbe. Du kan læse mere om Skandinaviens mest besøgte museum her.

Latinerkvarteret

Du behøver ikke at sætte dig på et fly til Paris for at opleve et vaske ægte latinerkvarter. Latinerkvarteret i Århus byder på en helt særlig stemning af shopping og caféliv. Udover at være fyldt med smukke historiske bygninger, er gaderne i Latinerkvarteret fyldt med stemningsfyldte baggårdscaféer, hvor du kan nyde en varm cafe latte eller en smagfuld frokostanretning. Tag på opdagelse blandt unikke brugskunstbutikker og farverige hjørner. Du finder Latinerkvarteret ved Domkirken tæt på Store Torv.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Gratis oplevelser i og omkring Aarhus

Møllestien

I Århus finder du selvsagt mange smukke bevarede bygader. En tur gennem byen kan være en sand oplevelse i sig selv, men er du på jagt efter den smukkeste brostensbelagte gade i Århus, skal du forbi Møllestien. Møllestien blev opført i 1300-tallet og det bærer arkitekturen i særdeleshed præg af. Gaden er en drøm for Instagrammeren, der er på evig jagt efter det perfekte billede – og for os andre, der bare sluger smukke farvede bygninger til os.

Den Uendelige Bro

I fantastiske naturskønne omgivelser finder du attraktionen Den Uendelige Bro, som du måske kun kender fra billeder. Broen ligger i Århus Bugten og er en populær attraktion blandt både lokale og turister i sommerhalvåret. Den Uendelige Bro var engang en del af et kunstprojekt, men blev så populær blandt byens gæster, at man besluttede at gøre den til en permanent del af bugten. Hop i badetøjet og spring i det smukke blå hav fra broen eller nyd en medbragt kop kaffe på kanten.

Dyrehaven

Besøg Dyrehaven og gå en tur blandt skovens vilde rådyr og vildsvin. Medbring en madpakke, men pas på, skovens dyr er listige og vil gøre alt for at stjæle din medbragte sandwich. For de dyreglade er der også mulighed for at spotte Bambi og hans søster og med en medbragt pose med brød eller frugt kan du komme helt tæt på de vilde dyr.

Stand Up Comedy Århus

Hiv vennerne med forbi Stand Up Comedy Århus, når der afholdes Open Mic og nyd en fadøl og et godt og gratis grin. Til Open Mic indtager både nye og gamle komikere scenen, hvor materiale testes igennem foran et spændt publikum. Open Mic er komikernes legeplads og intet kan forberede dig på hvad, der venter. Open Mic er helt gratis så inviter alle dine venner og husk at grine med og bakke op om særligt de helt grønne komikere. Stand Up Comedy Århus finder du på Alberts hver mandag til torsdag fra 20-22.