De 4 bedste græske restauranter i Aarhus

Græske restauranter i Aarhus: Den danske januar-kulde kan nemt vække lysten til at rejse mod sydlige himmelstrøg. Varme temperaturer, hvide sandstrande, et blåt hav – og ikke mindst lækker mad.

Når denne længsel banker på døren, kan det være oplagt at nyde en aften med italiensk eller sydamerikansk madlavning. Man kan drømme sig væk for en stund, men den græske madtradition bliver ofte overset.

Derfor har vi sammensat denne guide til græsk mad i Aarhus!

 

Læs også: Blomster i Aarhus: Her er de 5 bedste blomsterhandlere

 

SEVAGS GRÆKEREN: Græsk restaurant på Trøjborg

Venstre: Gyros med kylling og svinekød | Midten: Sevag og Garo Aharounian | Højre: Meze | Billeder: David Entino Torndal

 

SEVAGS GRÆKEREN er en skøn restaurant, der er beliggende i hjertet af Trøjborg på Tordenskjoldsgade. Restauranten bedst kan beskrives som et lille stykke af Grækenland i Aarhus. Restauranten er indrettet som en traditionel græsk taverna. Væggene er prydet med farverige vægmalerier og græsk memorabilia. Desuden er den indrettet med hvide og lyseblå farver. Der utvivlsomt har til formål at vække minder og associationer til middelhavet – og det virker!

Sevag Aharounian driver restauranten sammen med hans søn, Garo Aharounian. Restauranten har været i familien, siden den i 1981 åbnede i selvsamme lokaler af Sevags bror. Dengang var restauranten kendt under navnet ’Chez Tony’. De har klaret sig igennem finanskriser og coronakriser. Restauranten er båret af deres dedikation og dybe stolthed i at lave en komplet repræsentation af Grækenland. Som er tydelig fra gulv til loft på SEVAGS. Dette er en dedikation og stolthed, man kan se i øjnene på Sevag Aharounian, når han fortæller om de græske retter.

Med traditionelle græske folkeviser, der fylder lokalerne mange aftener, og den skønne mad. SEVAGS er et oplagt sted at tilbringe sin aften, hvis man ønsker at drømme sig væk til de hvide sandstrande og det blå middelhav. På SEVAGS kan man prøve den græske ret, meze, der minder om en græsk form for tapas. En samling af forskellige mindre retter med hver deres særpræg og det græske fladbrød til at binde det hele sammen. Ellers kan man prøve en to-retters menu til 265,- eller en tre-retters menu til 299,-. Der er adskillige muligheder til både forret, hovedret og dessert.

Derudover kan SEVAGS også være en oplagt mulighed som take-away med adskillige plantebaseret retter. Restauranten er i flere år i streg blevet kåret som byens bedste take-away af Århus Stiftstidende. Århus har tilmed kaldt SEVAGS byens bedste græker! Derudover har restauranten en topscore på TripAdvisor, som er vurderet af deres gæster.

 

Læs også: Bazar Vest: Stedet hvor sanserne får frit spil

 

YAMAS: Hyggelig placering på Vestergade

Venstre: ejer, Elias Korakianitis | Billeder: David Entino Torndal 

 

YAMAS er beliggende på Vestergade og er omgivet af bindingsværkshuse, cafeer og menneskerne. Det er især er unge studerende, der nyder nabolaget for dens uformelle og tilbagelænet atmosfære. YAMAS er nem at få øje på i gadebilledet med dens hvide facade og de tydelige blå bogstaver. Vestergades afslappede stemning er spejlet i restauranten, hvor du kan blive mødt af ejeren, Elias Korakianitis. Elias har boet i Danmark i 30 år, men er født og opvokset på Corfu i Grækenland.

Restauranten har en beskeden størrelse udefra men er mere rummelig. Når man kommer indenfor med stueetagen, 1. sal og en baggård, der er populær om sommeren. YAMAS kan rumme ca. 35 mennesker og huser jævnligt private fester og arrangementer. Elias Korakianitis beskriver stolt deres madtradition som autentisk græsk mad. Med gammeldags opskrifter fra hele Grækenland – tilsat hans eget personlige særpræg. Han fremhæver, at alt kød er langtidsmarineret og langtidsstegt for den bedste smag, og at hans gyros muligvis er Danmarks bedste pga. marinaden, der er hans egen opskrift.

Med en baggrund som pædagog, har Elias Korakianitis arbejdet med utilpassede unge mange år af sit liv og har blandt andet ageret rollemodel på Kulturgyngen, der lå på Mejlgade, og Gøglerskolen, der lå tæt på Klostertorv. Han har taget den sociale agenda med på sin restaurant, hvor han prioriterer at ansætte eksempelvis udvekslingsstuderende, der har brug for et arbejde eller unge med sociale problemstillinger eller usynlige handikap. Det lyser i hans øjne, når han fortæller, at de er som en familie på restauranten.

YAMAS er uden tvivl et besøg værd og et godt bud, hvis man har lyst til take-away. Derudover leverer YAMAS også som catering til mindre eller større selskaber.

  • Adresse: Vestergade 53, Aarhus C
  • Læs mere på deres hjemmeside

 

TZATZIKI: Aarhus Street Food

Midten: Ejer, Ioannis | Billeder: David Entino Torndal

 

På Street Food findes Tzatziki, hvor ejeren Ioannis er vokset op omkring gode råvarer med sin far, der var slagter og en opdragelse med græsk madlavning. Han havde to restauranter i Grækenland, men valgte at flytte til Danmark for at udbrede den græske madtradition da Grækenland blev ramt af gældskrisen i slutningen af nullerne. TZATZIKI åbnede to uger før den anden lockdown. De havde derved en vanskelig opstart, men Ioannis trækker på skuldrene og smiler, da han fortæller, at han ikke var i tvivl om, at de nok skulle klare sig igennem krisen.

TZATZIKI er en travl bod på Aarhus Street Food, og Ioannis fremhæver deres grillspyd med marineret svinekød som sin personlige favorit. TZATZIKI er også et besøg værd, hvis man spiser plantebaseret, og de er aktuelt i færd med at tilføje halloumi til deres menu, hvilket man skal glæde sig til, siger Ioannis. De gør tilmed en dyd ud af at benytte sig af lokale leverandører af råvarer, selvom de vigtigste råvarer bliver importeret fra Grækenland.

 

Læs også: Nye spisesteder i Aarhus

 

DEN GRÆSKE DELIKATESSE: Bruun’s Galleri

Billeder: David Entino Torndal

 

I Bruun’s Galleri finder man Den Græske Delikatesse, som også er stolt repræsentant for den græske madtradition. Delikatessen har en beskeden størrelse. Deres kølere bugner af farverige specialiteter, der giver forbipasserende lyst til at smage det hele. Med en beliggenhed i Bruun’s Galleri er Den Græske Delikatesse et oplagt bud, hvis man er på farten og har brug for et mindre eller større måltid til en lang togtur.

De fremhæver deres rulle med kebab, der er et populært valg sammen med en box med græsk salat, hvor man har mulighed for at vælge mellem adskillige specialiter. Derudover er der tilmed mange plantebaseret valgmuligheder. Det er nemt at sammensætte en vegetarisk box.

Den Græske Delikatesse har været at finde i Bruun’s Galleri, siden åbningen i 2003. Delikatessen kan fejre 20-års jubilæum senere i år. Derudover byder delikatessen eksempelvis på falafel, adskillige varianter af samosa, dolmades, som er vinblade med ris, et hav af forskellige oliven eller en græsk sandwich.

  • Adresse: M.P. Bruuns Gade 25, Aarhus C
  • Læs mere på deres hjemmeside

Tilbud i Aarhus

Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Forret
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.