Gode tips til vinter-oplevelser i Aarhus

Annonce

Når efteråret lakker mod sin ende i Danmark, kryber det meste af befolkningen gerne indendørs. Vinterhi, hygge, samvær og en tid til at fordybe sig er, hvad der i ventenår vinteren rammer det kolde nord. For mange er det årets allerbedste tid, for andre er det blot nogle måder som skal overstås. Vejret er der ikke meget man kan gøre ved, men der er rigtigt mange sjove og spændende aktiviteter som man kan foretage sig. Særligt hvis man er bosat i Århus. Læs med her.

De bedste oplever i Smilets By (indendørs)

Aarhus er en fantastisk by at være bosat i, hvilket i øvrigt gælder uanet hvad årstid det drejer sig om. Byen er rated som værende den allerbedste studie by i Danmark, så der er virkelig mange muligheder for unge blandt andet.

Børn og voksne skal heller ikke være bange for at komme til at kede sig, da der er et hav af indendørsaktiviteter at vælge imellem. Vi kommer nærmere ind på disse i de følgende afsnit.

  • Væksthusenes i Botanisk Have

Hvis du savner troperne, så kan du med fordel tage på besøg i Væksthusene, som du finder i Aarhus centrum. I væksthusene finder du omkring 2000 planter og der er tilmed et tropehus du også kan udforske.

  • En masse hyggedage derhjemme

Du kommer ikke udenom at bruge noget tid derhjemme igennem vinteren. På de kolde regnfulde eller snefulde dage, er der nærmest ingen vej udenom end at krybe ind under dynen. Der er heldigvis rigeligt med underholdning som du kan bruge tid på igennem vinteren.

Hvad enten du godt kan lide at spille på spilleautomater i Danmark, eller gerne vil se film, så kommer internettet dig til undsætning. Husk lækre snacks, stearinlys og masser af hygge, for at få den bedste vinter-oplevelse.

  • Find din kulturelle side frem på et museum

En anden aktivitet som du kan overveje i Aarhus, når vejret bliver lige en tand for koldt, er museumsbesøg. I Aarhus er der flere museer at vælge imellem, herunder ARoS Aarhus Kunstmuseum.

Det er let at benytte nogle timer på det famøse museum og der er god grund til at besøge det mere end én gang. På Moesgaard Museum i Højbjerg, er der også unikke udstillinger i vente. Naturhistorisk Museum og Steno Museet er også oplagte muligheder til vinteroplevelser.

  • Tag et kursus

Hvis der er noget bestemt du længe har overvejet at starte til, så er vinteren det helt rette tidspunkt. Du kan eventuelt tage et cooking-class, lære at spille guitar eller måske øve dig på spansk. Der findes mange kursustilbud og aftenkurser i Aarhus, som du kan beskæftige dig med i den kolde tid.

  • Ud i den friske vinterluft

Det er svært helt at undgå at bevæge sig udendørs, selvom det er vinter i Danmark. Med den rette beklædning, kan dette dog være en god oplevelse, da der også er rigtigt meget at foretage sig. Til jul, sker der masser af hyggelige begivenheder, såsom julemarkeder f.eks.

Til børn og barnligt sjæle, er der desuden også flere forskellige kælkebakker at vælge imellem. Tag eventuelt en kælketur ved bakkerne omkring Botanisk Have eller ved Mindeparken, hvor der findes gode kælkebakker.

Tag på café-hopping i Aarhus

Det er vigtigt med varme drikke, når temperaturen daler ned i vinter Danmark. Heldigvis er der rigeligt med gode caféer at vælge imellem i Smilets by, således du kan prøve de fleste.

Er du til kaffe, så kan du nyde godt af en god kop på eksempelvis La Cabra, som er én af byens bedste steder. Great Coffee og Rs28, er også oplagte valg. Varm kakao og andre kreative og varme drikke er at finde rigtigt mange steder i byen.

Tilbud i Aarhus

En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Kylling avocado
Sandwich og juice hos Bite & Juice
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.