Glem ikke tandlæge – gå til eftersyn ofte

Dette indhold er sponsoreret

Nogle går aldrig til tandlæge, før de ved, de står med et problem. Det er ikke klogt at vente så længe, for mange problemer med tænder og tandkød opstår længe før, at de giver sig til kende som ting, du lægger mærke til i dagligdagen. For at kunne tage mange problemer i opløbet er du nødt til ofte at gå til tandeftersyn hos en tandlæge. Hellere tage hånd om ting som paradentose nu end senere.

Paradentose skal tages seriøst

Paradentose er en sygdom, mange frygter, da den kan føre til, at tænder falder ud. Jo tidligere den opdages, jo tidligere kan noget gøres ved den. For paradentose kan faktisk godt behandles, bl.a. ved at gøre mere ud af mundhygiejnen derhjemme, men også ved at få tandrensninger udført hos din tandlæge. Ved tandrensninger kan du få bugt med tandsten, der kan være svære at håndtere selv.

Måske skal du bruge rodbehandling?

Nu er der også mange andre gener, tænder og tandkød kan rammes af, der kræver en tandlæges kyndige hånd. Fx kan det være, at et hul i en tand er blevet så dybt, at det går ind til tandens nerve. Her skal rodbehandling udføres, hvor tandlægen udrenser rodkanalen for at fjerne det betændte væv, der kommer i kølvandet på bakteriers frie adgang til nerven. Der bliver også lavet rodfyldning.

Titter en visdomstand uheldigt frem?

Søger du en tandlæge i det østjyske, kan du fx lægge vejen forbi Lindberg Tand i Risskov. Udover at kunne opdage/håndtere paradentose og udføre rodbehandling kan de også hjælpe med ting som fjernelse af visdomstand. Ikke alle visdomstænder giver problemer, men nogle titter uheldigt frem, så de borer sig skråt eller i grelle tilfælde vinkelret ind i nabotanden. Her bør en tandlæge træde til.

Mangler du tænder? Få tandproteser eller -implantater

Hvad så når du ikke står med tænder overhovedet? Hvis du ikke er meget for at indtage mad gennem et sugerør resten af dit liv, skal du have nogle nye tænder, og her har du valget mellem tandproteser og tandimplantater. Proteser kan du fjerne, når du lyster – fx er et gebis en tandprotese. Derimod sidder implantater fast, og med tiden skulle de gerne føles naturligt i munden, hvis de er lavet rigtigt.

Hvidere tænder med tandblegning

Hvis der ikke som sådan er noget i vejen med dine tænder og tandkød, hvad sundhed angår, men du bare er utilfreds med dine tænders farve, så kan det også give mening at tage fat i en tandlæge. Visse tandlæger udfører nemlig tandblegning med blegeskinne og blegegele, der måske kan give dig et hvidere smil end mange af de produkter, du tidligere har prøvet af for hvidere tænder uden held.

Tandlægeskræk? Tag en snak med en tandlæge

Hvorfor leve med smerter i tænder og tandkød – eller leve med en gullig misfarvning, du sagtens kunne være foruden? Find en tandlæge i dit nærområde, som kan hjælpe. Har du tandlægeskræk, så tag en snak med en tandlæge. De er nemlig vant til at svare på bekymrede patienters spørgsmål.

Tilbud i Aarhus

Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Genbrugsbutikker i Aarhus
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.