Genbrugsjagt i Aarhus: Find dit nye yndlingslook

Vintage shopping og genbrug er en fantastisk måde at forny din garderobe! Især hvis du gerne vil spare penge og give din garderobe nyt liv. Vintagebutikkerne er perfekte steder til at gå på jagt efter skjulte skatte.

Vi har samlet en guide over de vintagebutikker, vi synes, er et besøg værd i Aarhus. En liste der rummer diverse stilperioder og forskellige prisklasser.

Først et lille tip..

Veras Market kommer igen til Aarhus. Den 6. februar kan du enten købe dig fattig i lækkert tøj eller sælge dit eget på Godsbanen. Det er en super måde at forny din garderobe på! Der plejer at være rigtig god stemning, så tag din veninde i hånden og nyd en dejlig dag på Godsbanen med Veras Market.

All Time Vintage

genbrugsshopping
Foto: alltimevintage Instagram

En klassisk vintage butik hvor stilen er præget af 70’erne og 80’erne. Udvalget er stort, og priserne varierer alt efter mærke. Butikken er stor, hvilket gør chancerne for at finde noget nyt til din garderobe større. Der er alt fra baskettrøjer til Levis bukser og farverige skjorter.

Soul Shine

I latinerkvarteret, nærmere betegnet i graven, finder du den hyggelig second-hand butik Soul Shine. Går du ind i sidegadebutikken, som ligger gemt i en baggård, er det næsten som at besøge et fremmed land. Du bliver mødt af farverige kjoler, vintage lædervarer og hyggelig musik – en helt unik stemning, som du ikke møder i alle genbrugsbutikker rundt omkring i byen. Priserne er overkommelige, men vigtigst af alt er, at Soul Shine har igangværende projekter i Afrika. Derfor går en stor del af butikkens overskud til at skabe arbejdspladser og muligheder for mennesker i det økonomisk trængte land.

So Ein Ding

I en kælder på Nørre Allé 17 ligger den hyggelige kælderbutik So Ein Ding. Her finder du primært vintagevarer med stort V. Meget af det tøj, du finder hos So Ein Ding er købt i udlandet. Priserne er også i den lave ende, og kælderen er derfor helt klart et besøg værd, når du skal på genbrugsjagt.

Det kollektive klædeskab Aarhus

I 2019 åbnede dørene til Det kollektive klædeskab i Aarhus i Vestergade – og konceptet er både nytænkende og innovativt. For et medlemskab på kun 169 kr. om måneden, kan du aflevere det tøj, du ikke bruger, og samtidig bytte det til en masse nyt, lækkert tøj. Når du har afleveret tøjet i butikken, sørger ekspedienterne for at hænge det på bøjler, og de vurderer samtidig standen og kvaliteten. Så du får point, som du kan bruge på andet tøj. Og sådan kan du blive ved – smut forbi Vestergade, byt dit tøj til noget nyt og smartere, og byt det igen, når du bliver træt af det.

Tøjstory

genbrugsshopping
Foto: tojstory instagram

Ønsker du at forbinde ordet “luksus” med “genbrugsjagt”? Så skal du gå til Guldsmedgade 1, hvor du finder den luksuriøse genbrugsbutik Tøjstory. Her finder du Mulberry, Stella Mccartney, DAY, Karen by Simonsen og Dr. Martens. Og selvom tøjet er brugt, er standen altid i top, og det afspejler også priserne som er i den høje ende.

Prag

Nørregade er tilsyneladende Aarhus’ genbrugsmekka – og her finder du også en af de nyere vintagebutikker, Prag. I Prag finder du alt hvad dit vintagehjerte end måtte begære – uanset om det er pelse, Levi’s eller cocktailkjoler. Du finder også et hav af accessoires, uanset om det er franske hatte eller flotte hårspænder, du er på udkig efter.

Second Lux

På Trøjborg finder du Second Lux, en lille vintagebutik hvor priserne spænder bredt. Du kan finde smukke skjorter eller kjoler, der passer lige til et SU-budget, eller flotte klassikere, hvor du må slippe lidt flere penge.

Komma

På Studsgade finder du butikken Komma. Her er udvalget stort, og priserne er forskellige – da det er privatpersoner, der sælger. Det smarte er, at det hele er samlet et sted, hvor der er mulighed for at prøve tøjet og få en superservice! Hvis du selv er på udkig efter at sælge dit guld – kan du læse mere om det her.

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Gedulgt bar
DGI Huset
Yogaguide Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Tangkroen
Aarhus-Festuge-1
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.