Det vrimler med genbrugsguld i det aarhusianske, og genbrug og vintage er mere populært end nogensinde. I denne artikel giver jeg et bud på hvorhenne i Aarhus, du kan tage på genbrugsjagt og finde de gyldne skatte – både de high-end luksusgenbrugsbutikker som du måske kender, og dem, der gemmer sig i sidegaderne, men hvor du til gengæld ikke skal slippe så meget for at forny din garderobe.

Soul Shine

I latinerkvarteret, nærmere betegnet i graven, finder du den hyggelig second-hand butik Soul Shine. Går du ind i sidegadebutikken, som ligger gemt i en baggård, er det næsten som at besøge et fremmed land. Du bliver mødt af farverige kjoler, vintage lædervarer og hyggelig musik – en helt unik stemning, som du ikke møder i alle genbrugsbutikker rundt omkring i byen. Priserne er overkommelige, men vigtigst af alt er, at Soul Shine har igangværende projekter i Afrika. Derfor går en stor del af butikkens overskud til at skabe arbejdspladser og muligheder for mennesker i det økonomisk trængte land.

So Ein Ding

I en kælder på Nørre Allé 17 ligger den hyggelige kælderbutik So Ein Ding. Her finder du primært vintagevarer med stort V. Meget af det tøj, du finder hos So Ein Ding er købt i udlandet. Priserne er også i den lave ende, og kælderen er derfor helt klart et besøg værd, når du skal på genbrugsjagt.

Det kollektive klædeskab Aarhus

I 2019 åbnede dørene til Det kollektive klædeskab i Aarhus i Vestergade – og konceptet er både nytænkende og innovativt. For et medlemskab på kun 139 kr. om måneden, kan du aflevere det tøj, du ikke bruger, og samtidig bytte det til en masse nyt, lækkert tøj. Når du har afleveret tøjet i butikken, sørger ekspedienterne for at hænge det på bøjler, og vurderer samtidig standen og kvaliteten. Så du får point via. en app, som du så igen kan bruge på andet tøj. Og sådan kan du blive ved – smut forbi Vestergade, byt dit tøj til noget nyt og smartere, og byt det igen, når du bliver træt af det.

Prag

Nørregade er tilsyneladende Aarhus’ genbrugsmekka – og her finder du også en af de nyere vintagebutikker, Prag. Prag er en kæde, som også findes i København – og konceptet er derfor veletableret og gennemtænkt. I Prag finder du alt hvad dit vintagehjerte end måtte begære – uanset om det er pelse, Levi’s eller cocktailkjoler. Du finder også et hav af accessories, uanset om det er franske hatte eller flotte hårspænder, du er på udkig efter.

Tøjstory

Ønsker du at forbinde ordet “luksus” med “genbrugsjagt”? Så skal du gå til Guldsmedgade 1, hvor du finder den luksuriøse genbrugsbutik Tøjstory. Her finder du Mulberry, Stella Mccartney, DAY, Karen by Simonsen og Dr. Martens. Og selvom tøjet er brugt, er standen altid i top, og det afspejler også priserne som er i den høje ende.