Frederiksbjerg – din guide til Aarhus’ hyggeligste bydel

En lille by i byen, hvor hygge, samvær og små, delikate smagsoplevelser er i førersædet – dét er hvad jeg forbinder med Frederiksbjerg. På Frederiksbjerg hilser man på hinanden, mødes til en nabokaffe hos Nabo Kiosk ved Ingerslev Boulevard og sludrer med den lokale grønthandler på grønttorvet hver lørdag formiddag. Og trods landsbystemningen i Frederiksbjerg, skal man ikke gå mange hundrede meter ned af Bruunsgade før man rammer centrum af Aarhus.

Min kærlighed for Frederiksbjerg vil ingen ende tage, og derfor giver jeg i denne artikel min guide til bydelen Frederiksbjerg, som efter min mening er Aarhus’ hyggelige bydel – med sine helt egne gamle værtshuse, spændende restauranter og finurlige specialbutikker.  

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Ingerslev Marked

Torvet på ingerslev Aarhus
Billede: Torvet på Ingerslevs Facebook-side

Guidens første anbefaling lander på Ingerslev Marked. Hver onsdag og lørdag triller de lokale landmænd, blomsterhandlere, fiskehandlere og ostehandlere ind på pladsen ved Ingerslev Boulevard, og forvandler hele området til et sydlandsk madmarked, hvor alle sanser stimuleres. På markedet finder du cirka 60 boder, som alle byder på friske råvarer, og små hjemmelavede madoplevelser. Du kan også købe årstidens smukkeste blomster, eller blot gå en tur gennem markedet og nyde den altid gode stemning og de smilende markedsgængere. Ingerslev Marked er samtidig øko-heaven, og går du op i økologi kan du finde rigtig mange økologiske stande, som sælger friske økologiske grøntsager og madvarer.

Når jeg besøger Ingerslev Marked tager jeg mig tid til at kigge ved alle boderne, og jeg har bestemt ikke travlt, når jeg skal snuse til og smage på ugens indkøb. Priserne er tilmed ikke til at klage over, og i mange tilfælde matcher de priserne i supermarkederne.

Cirka hver anden søndag i sommerhalvåret forvandles pladsen til et bagagerumsmarked. Her er der rig mulighed for at gøre sig et kup, og du finder alt fra brugte klæder til vintage keramik og antikke møbler til boligen. Du kan se de nøjagtige datoer for bagagerumsmarkedet her.

Åbningstider Ingerslev marked: lørdag og onsdag fra 8:00-14:00
Åbningstider bagagerumsmarked: den 1. og 3. søndag i månederne april til september fra 9.30-16.00

Gå op opdagelse i de mange specialbutikker

Høgh Aarhus
Billede: Høghs Facebookside

Glaspusterier, små keramikværksteder og hyggelige garnbutikker. Frederiksbjerg emmer af små, finurlige specialbutikker, og jeg elsker at gå på opdagelse i de små universer, hvor de åbne værksteder giver et indblik i håndarbejdet. Butikkerne er perfekte til selvforkælelse, men jeg har også flere gange købt unikke gaver til mine nærmeste.

Hvor er butikkerne placeret? Lidt rundt omkring – men går du på opdagelse i Frederiksbjergs mange afkroge skal de nok dukke op. Mine favoritbutikker er Formuleret Keramik og Marianne Røgild.

Frederiksbjerg har også flere fine tøjbutikker. Du finder blandt andet Høgh Aarhus i M. P. Bruunsgade, hvor du kan købe flot og eksklusivt tøj til kvinder.

Cafeer, restauranter og spisesteder

Restaurant Hærværk Aarhus
Billede: Restaurant Hærværks Facebookside

Frederiksbjerg er også kendt som Aarhus’ autentiske spisekammer, og det er bestemt ikke uden grund. Søger du mod Jægergårdsgade, finder du nemlig alt fra klassisk bistromad til sushi ad libitum, og der er derfor rig mulighed for en food crawl, hvor I kan smage på lidt af hvert. Herunder giver jeg et udpluk af mine yndlings cafeer, restauranter og spisesteder, men der er samtidig mange flere, som bare venter på at blive opdaget. Er du på udkig efter god mad i Aarhus, kan du læse vores Michelin-guide og vil du nyde maden fra hjemmeadressen kommer vi med en masse gode bud i vores take-away guide.

Nabo Kiosk

Samlingsstedet for Frederiksbjergs mange borgere er Nabo Kiosk. Her kan man købe delikate kioskvarer fra 70’erne og 00’erne, og samtidig spise en toast eller drikke en kop kaffe, mens der sludres med naboerne. Mange bruger også Nabo Kiosk som en hyggelig studiecafé. Med andre ord – konceptet er simpelt, men er du ny på Frederiksbjerg er det her, du skal tage hen for at lære dine naboer at kende.

Adresse: Ingerslevs Pl. 1a, 8000 Aarhus

Pizza Propria

De kalder sig selv for Aarhus’ bedste pizza – men om de lever op til navnet er helt op til dig, at vurdere. Pizza Propria ligger i Jægergårdsgade, og er du til klassisk italiensk pizza, er de bestemt et besøg værd.

Adresse: Jægergårdsgade 7, 8000 Aarhus

Forlæns & Baglæns

De perfekte omgivelser for en hyggelige pigeaften, eller måske en date? På Forlæns & Baglæns serveres klassisk tapas og spansk gourmetmad – og maden skal selvfølgelig suppleres med god vin.

Adresse: Jægergårdsgade 23, 8000 Aarhus

Klassisk 65, Bistro & Vinbar

Luksuriøs bistromad – sådan vil jeg beskrive 65 bistroen, som også er at finde i Jægergårdsgade. Køkkenet er inspireret af det franske landkøkken – bordene tætte og køkkenet det samme. Priserne afspejler den gode smag – men bistroen er helt klart et besøg værd.

Adresse: Jægergårdsgade 65, 8000 Aarhus

Restaurant Hærværk

Restaurant Hærværk byder på fantastisk lokal og bæredygtigmad, og så er de endda nævnt under ‘Gour Mad’ i Michelin guiden. Råvarerne er lokale og altid sæsonbetonet. Køkkenet hos Hærværk modtager således hver uge besked om, hvilke råvarer, der er klar til at blive høstet, og ud fra dette bruger de, deres fantastiske håndværk til at sammensætte en overdådig menu.

Adresse: Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus

Hippe barer og gamle værtshuse

Mikkeller Aarhus
Billede: Mikkeller Aarhus’ Facebookside

Er du til gode cocktails, eller blot et Aarhussæt med en Ceres Tops og en arnbitter, finder du det på Frederiksbjerg.

St. Pauls Apothek

I Jægergårdagade 76 ligger St. Pauls Apothek, og her kan du både få god mad og fancy cocktails. Omgivelserne er smukke i de gamle apoteker bygninger, men som de selv skriver, er de ikke apotekere, men de forsøger sig med dansk-inspireret mad og mange spændende spiritus, der kan lindre og kurere selv de mest sejlivede sygdomme.

Adresse: Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus

Peter Gift

I Bruunsgade, lige overfor Bruuns Galleri finder du Peter Gift – et gammelt men absolut hyggeligt værtshus, der er over 100 år gammelt. Her serveres der et hav af specialøl, men er du på udkig efter en iskold Ceres Tops, er det bestemt også en mulighed.

Adresse: M. P. Bruuns Gade 28, C, 8000 Aarhus

Mikkeller

Vi skal tilbage i Jægergaardsgade nummer 61, her ligger Mikkeller Bar, hvor der serveres hjemmelavede øl i massevis. Hos Mikkeller kan du finde kvalitetsøl i alle afskygninger, og du kan derfor gå på opdagelse i alle smagsoplevelser.

Adresse: Jægergårdsgade 61, 8000 Aarhus

Dyrk sport på Frederiksbjerg

Frederiksbjerg svømmehal Aarhus
Billede: Frederiksbjerg Idrætscenters Facebook

Få pulsen op. Der er rig mulighed for at dyrke motion på Frederiksbjerg, og cirka 500 meter derfra finder du desuden Marselisborgskoven, og strandpromenaden. Det perfekte sted for en løbetur.

Fodbold på taget af Frederiksbjerg skole

På taget af Frederiksbjerg skole, finder du et par indhegnede fodboldbaner og basketbaner. I dagtimerne er det kun skolebørnene der må benytte banerne, men om aftenen er de til fri afbenyttelse. Tag bolden under armen, og vennerne i hånden, og nyd boldspil på toppen af Frederiksbjerg. Fra banerne er der udsigt til torvet på Ingerslev Boulevard, og der er derfor altid fyldt med glade forbipasserende tilskuere der nyder deres to-go-kaffe.

Adresse: Ingerslevs Blvd. 2, 8000 Aarhus

Læs også: Pizza guide i Aarhus

Frederiksbjerg Idrætscenter

I Frederiksbjerg Idrætscenter lige ved Ingerslev Boulevard finder du Aarhus svømmestadion. Svømmestadion er altid fyldt med glade svømmegæster, der nyder bevægelse i vand. Svømmestadion består af ét stort bassin med 50 meter baner. Men det særlige ved Frederiksbjerg Idrætscenter er deres udendørs bassin, som giver charterferie vibes. Udendørs bassinet er åbent i sommermånederne, og her finder du også sjove vipper. Faciliteterne er desuden rigtig gode, og der er sauna i omklædningsrummet.

Adresse:  F. Vestergaards Gade 5, 8000 Aarhus

Tilbud i Aarhus

Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus
Tapas i Aarhus
COVERbillede
Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Aarhus-Festuge-1
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Restaurant Tangkroen Aarhus
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus
Restauranter Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)