Forkæl dig selv med et sæt blødt bambus sengetøj

ANNONCE

Bambus – et bæredygtigt materiale

Efterhånden som bambus bliver mere og mere almindeligt at bruge til blandt andet køkkenredskaber, møbler og service, bliver det også mere alment kendt. Du har derfor sikkert set skåle, sofaborde og engangsservice i det smukke lyse træ, men vidste du, at man også kan lave tekstil af bambus?

Bambustekstil er lavet af bambus, der ofte kommer fra subtropiske og tropiske lande og er teknisk set en græsart. Bambus anses som værende et af de mest bæredygtige materialer, man kan arbejde med, da det kan gro helt naturligt uden brug af gødning og pesticider, det kræver meget lidt vand og er meget resistent over for tørke og oversvømmelser, og så er det en af de hurtigst voksende planter i verden, og kan gro op til 3 meter på kun 3 år. Bambus behøver ikke blive plantet, da det spreder sig selv, og der vil derfor konstant være ny bambus, der bliver sået. Derudover forbedrer bambus også jordkvaliteten, hvilket gør den til en perfekt afgrøde for forbedring af dårlig jord. Noget af det bedste er dog, at bambus optager mere Co2 end træer per kvadratmeter! Af disse grunde bliver bambus mere og mere almindeligt at bruge til blandt andet bambus sengetøj.

Vær opmærksom på fremstillingen

Selvom bambus er en meget bæredygtig plante sammenlignet med for eksempel træer, skal man alligevel være opmærksom på fremstillingen af især bambustekstil. Her kan der vælges forskellige fremstillingsmetoder, der desværre ikke er særlig bæredygtige.

Nedbrydningen af bambus til tøjfibre kræver en del arbejdskraft, og den nemmeste og billigste måde at gøre dette på, er ved hjælp af en masse miljøskadende kemikalier. Resultatet af denne arbejdsmetode kaldes ofte rayon eller lyocell, og du skal derfor være opmærksom på disse to navne, hvis du vil vælge det mest bæredygtige produkt. Af disse to materialer vil lyocell være at foretrække, da bearbejdningen af dette foregår i et “closed loop”, hvor kemikalierne genbruges og ikke ledes ud.

Vil du dog være helt sikker på, at din bambustekstil er fremstillet bæredygtigt, skal du vælge produkter lavet på den mekaniske metode. Her bliver bambussen bearbejdet mekanisk, hvilket muliggør udelukkelsen af kemikalier. Denne metode tager dog længere tid og er en del dyrere end den førnævnte.

Bambus sengetøj er blødt som silke

En af de produkter, som bambustekstil efterhånden bliver mere og mere anvendt til, er bambus sengetøj. En af de helt store fordele ved bambus er nemlig, at det er temperaturregulerende, allergivenligt, antibakterielt og blødt som silke. Du kan derfor være sikker på, at du vil få dit livs bedste nattesøvn i et sæt bambus sengetøj eller med et bambus lagen.

En af de helt gode ting ved bambus er også, at du næsten altid kan være sikker på, at du får et sæt lækkert økologisk sengetøj, da det gror helt uden brug af kemikalier og pesticider! Du kan derfor også sove trygt ved tanken om, at du har hjulpet lokalbefolkningen, der har høstet bambussen til dit sengetøj samt planeten. Du kan endda få økologisk bambus sengetøj i præcis de mål, du kender og elsker, som for eksempel økologisk sengetøj 200×220 eller økologisk sengetøj 140×200!

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud

I samme kategori

pexels-george-becker-129494
tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Cafe--Englen-1

Forsiden netop nu

Friheden klatrepark
paintball
Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird

Mest læste

Det sker i Aarhus

Friheden klatrepark
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.