Flere nye navne og kvindelige artister på plakaten end nogensinde før

Fra april til september kan parkens besøgende opleve nogle af de allerstørste navne fra den danske musikscene på den store og etablerede udendørsscene i hjertet af Tivoli Friheden

Traditionen tro, inviterer Tivoli Friheden til Fed Fredag under den åbne himmel, når parken tager hul på deres 120. sæson i 2023. Næste års musikprogram byder på flere nye navne og flere kvindelige artister, end nogensinde før, og Tivoli Friheden har allerede løftet sløret for de 6 første navne: Lamin & ICEKIID (21/4), Jada (9/6), Christopher (16/6), Burhan G (23/6), Drew Sycamore (30/6) og Rasmus Seebach (18/8).

“Vi har lyttet til gæsternes ønske om flere kvindelige kunstnere og er stolte over at præsentere hele 5 stærke fremtrædende profiler på den front til 2023. Og så fastholder vi balancen mellem de meget populære artister, som går igen år efter år, og de som vender tilbage efter nogle års fravær, og så helt nye kunstnere, som aldrig tidligere har givet koncert i Tivoli Friheden.

Til 2023 kan vi præsentere hele 9 nye navne, fra kategorien der aldrig tidligere har givet koncert i Tivoli Friheden – det svarer til knap halvdelen af de i alt 21 Fed Fredags-koncerter”. - Henrik Ragborg Olesen, direktør, Tivoli Friheden

Musikken har fået nye rammer

I maj 2022 kunne Tivoli Friheden indvie deres nye store udendørsscene, der over sommeren bød på storslåede og underholdende musikoplevelser i helt nye rammer. Den 6. maj 2022 bød Tina Dickow velkommen til en stor premiereaften, hvor hun i følge af nogle af Aarhus’ største artister, som Steffen Brandt, Lis Sørensen, Pauline og Kjartan Arngrim, satte barren for, hvordan livemusik skal opleves og hyldes i Tivoli Friheden.

Efter en hel sæson med mindeværdige koncerter er Tivoli Friheden nu bedre rustet og erfaren i, hvordan næste års koncerter skal afvikles for at skabe en endnu bedre musikoplevelse - både for artisterne og parkens besøgende. ”Vi er stolte over vores nye flotte scene – og vi kan fornemme, at de største navne på den danske rock/pop scene i stigende grad prioriterer at give koncert her i Tivoli Friheden. Også gæsterne udtrykker glæde over den stærke koncertoplevelse med god lyd, flot lys og godt indgik for alle de op til 15.000 gæster, som vi nu kan samle til gode musikoplevelser tæt på hjertet af Aarhus”. - Henrik Ragborg Olesen, direktør, Tivoli Friheden

Et stjernespækket program med 21 Fed Fredage

Tivoli Friheden har satset stort på næste års musikprogram og ser frem til 21 mindeværdige oplevelser ‘under stjernerne på himlen’. Rasmus Seebach har siden 2009 sunget sig ind i hjerterne af den danske befolkning med dine dansksprogede popsange.

På scenen leverer Seebach altid nogle spektakulære og storslåede liveshows, og han er i dag kendt for at gøre sig ekstremt umage for at give publikum den ultimative koncertoplevelse hver gang, han går på scenen. ”Det er jo den ultimative forløsning for mig at komme ud og spille live – at komme ud og se sangene leve, se publikum i øjnene og høre dem synge med, overgår alt. Det er her musikken kan leve, og det er i sidste ende for disse mennesker jeg laver musikken”. - Rasmus Seebach.

Festival hver fredag i helt nye rammer

Den etablerede scenebygning og det store sceneområde har ændret Tivoli Frihedens landskab markant til fordel for artisterne og parkens gæster. Når først foråret står i fuldt flor til næste år, vil sceneområdet været indhyllet i smukke bøgetræer og frodige grønne buske, hvilket skaber en intim og velkendt festivalfølelse.

Scenebygningen er nemlig omkranset af et langt, rislende vandløb, der adskiller sceneområdet fra den øvrige park, som kun kan tilgå ved at krydse én af fem hængebroer, hvilket er med til at sikre en unik, anderledes og stemningsfuld musikoplevelse allerede inden koncertstart.

Læs mere om Fed Fredag, se specifikke åbningstider og køb billetter på: www.friheden.dk