Byguide til Latinerkvarteret

Bag Åen og Store Torv finder du Latinerkvarteret i Aarhus, en unik del af byen med brostensbelagte gader og skæve, charmerende huse. Her er en summen af liv, og kvarteret er spækket med lækre kaffebarer, specialforretninger, charmerende baggårde, kunstneriske perler og hyggelige hæng-ud-steder.

Pustervig Torv

På Pustervig Torv er der ofte liv og glade dage. Om sommeren er der torvemarkeder og særligt under Festugen kan du droppe ind til gratis koncerter. Som fast inventar på torvet finder du Christian Lemmerz omstridte bronzeskulptur, Adam Kadmon.

Skulpturen rummer et væld at kunstneriske referencer og fortolkninger. Skulpturen har både maskulin og feminin kropsfigur, bærer to forskellige sko, og holder jesusbarnet på den ene tilbageværende arm. På soklen er der indhugget udtrykket Noli Me tangere, latin for rør mig ikke – med blindskrift, ironisk nok.

Læs også: Guide til de 5 bedste cocktailbarer i Aarhus

La Cabra

Ved Graven finder du kaffebaren La Cabra. Her er kaffe er ikke bare kaffe. Folkene bag kan man roligt kalde for nørder udi kaffesorter, -ristning og -brygning. Går du selv med en lille barista i maven, kan du såmænd også købe kaffebønner med hjem til din egen espressomaskine.

La Cabra er indrettet i retrostil, og den er oftest fyldt til bristepunktet med kunder. Er der ikke plads ved fortovscaféen kan man altid bestille  to-go, og tage sin kaffe og croissant med over på Hipsterhøjen skråt over for baren.

Latinerkvarteret
Billede af fortovscaféen La Cabra hentet fra La Cabras facebookside

Hipsterhøjen

Den lille græsklædte forhøjning på Graven, som har fået øgenavnet Hipsterhøjen, er et populært hæng-ud-sted for især den unge kreative klasse. Her behøver du ikke have pengepungen frem, men kan tage en slapper i græsset og i øvrigt nyde det ikoniske gavlmaleri af gadekunstneren Herbert Baglione, der har malet en latinsk kvinde, der vender på hovedet.

Latinerkvarteret
Billede af Hipsterhøjen og gavlmaleriet taget fra Latinerkvarterets facebookside

Mejlgade

På turen rundt i Latinerkvarteret kan vi ikke gå uden om Mejlgade. Gaden er fyldt med gode små spisesteder og specialforretninger. Er du til vintage og secondhand kan du eksempelvis lægge vejen forbi Magpie Lane Vintage og Mö & Flös.

Mejlgade er også kendt for den nu konkursramte gadefestival Mejlgade for Mangfoldighed, hvor gaden blev belagt med græs, musikken spillede og restauranter tilbød smagsprøver. En anden perle nær Mejlgade er Snævringen – en gyde mellem Mejlgade nr. 45 og 47, hvor murene er dækket til med et væld af gamle plakater og graffiti.

Billede af Mejlgade taget af RhinoMind

Mammis Gelato

Bevæger du dig ned ad Rosengade må du ikke snyde dig selv for en is ved Mammis Gelato. Her kan du altid finde nye varianter, for hver dag røres der ti forskellige hjemmelavede is varianter. Isen laves fra bunden og efter italienske traditioner. Har du lyst til mere is har vi lavet en isguide med 4 kolde fornøjelser.

Latinerkvarteret
Billede af lækre fristelser fra Mammis Gelatos facebookside

Creative Space

Trænger du til en kunstnerisk oplevelse? Så er Creative Space lige stedet for dig. Konceptet går ud på, at du booker et bord i to timer, udvælger en på forhånd støbt keramisk figur blandt de 300 forskellige valgmuligheder og farvelægger det. Der er mulighed for at bestille en kop kaffe til arbejdet, og snakken går ofte livligt i lokalet.

Man bliver hurtigt grebet af stemningen, så uanset om du er kreativt anlagt eller håbløs til at male er oplevelsen perfekt som familieaktivitet eller som et sjovt indslag til daten. Creative Space sørger for glasering og brænding, og efter en uge henter du dit lille mesterværk.

Latinerkvarteret
Billede fra Creative Space’ facebookside

Øst for Paradis

Når man taler om Latinerkvarteret, kan man ikke komme udenom den lille biograf på Paradisgade, Øst for Paradis. Biografen er noget særligt, fordi det her ikke gælder om at have de største sale, det bedste lydudstyr, det største slik-udvalg eller de største filmtitler.

Biografen viser indiefilm og håndplukker titlerne, så her kan du sagtens støde på film, hvor hovedpersonen taler finsk. Mens du venter på at komme ind i salen, kan du få dig en specialøl og figenstang i den hyggelige biografcafé eller købe dig en nostalgisk filmplakat. Biografen tilbyder desuden events, såsom søndagsbrunch med filmhygge, franske filmdage og litterære arrangementer.

Billede af biografcaféen fra Øst for Paradis‘ hjemmeside

Tjek også vores guide til biografer i Aarhus.

Natklubben Café Paradis

Den næste på listen er vi nervøse for at dele med jer – ikke fordi stedet ikke fortjener opmærksomhed, men fordi vi ønsker at beholde det for os selv. Ovenpå Øst for Paradis finder du natklubben Café Paradis, der tidligere var kendt under navnet ‘Den sidste’.

Den er alt andet end mainstream og kan bedst beskrives som en hybrid mellem et moderne diskotek og et brunt værtshus. Programmet spænder vidt, over alt fra salsaaften til DJ-setups. Der er, kort sagt, noget unikt over Café Paradis, som man ikke finder i nattelivet ved Åen eller i Skolegade.

Latinerfestival

Hver maj er der for alvor fest i gaderne, når Foreningen Latinerkvarteret holder Latinerfestival. Her er der skruet op for den franske charme med gademusikanter og tjenerløb, og du kan shoppe løs på designmarkedet og endda komme til gratis morgenbord.

Billede af Latinerfestival taget af RhinoMind

Har du fået lyst til at udforske andre kvarterer i Aarhus, laver vi løbende nye byguides over Aarhus.

Tilbud i Aarhus

Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus
studierabat-billede

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
412-T2010.4-1
LePagnol

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.