Annonce:

NorthSide er en tre-dages festival i Aarhus, der løber af stablen d. 2. – 4. juni. Festivalen er, som noget nyt i år, flyttet til det grønne areal ”Eskelunden”, der ligger ved Viby Ringvej og Åhavevej. Selvom det er en ny lokation, har præmisserne for festivalen ikke ændret sig. De tre dage er spækket med især danske kunstnere samtidig med, at der, som noget nyt i år, er kommet en scene til det elektroniske musik, kaldet ”Electra”. Så hvad skal du forberede dig på inden dette års NorthSide?

Line-up’et på dette års NorthSide festival er ikke lige så internationalt som tidligere år. Det skyldes bl.a. de sidste to års coronapandemi samt ønsket om at kunne afvikle en festival uden for mange aflysninger. Mange internationale kunstnere venter med at turnere indtil 2023, hvor corona er kommet mere på afstand. Denne situation har arrangørerne bag NorthSide formået at vende til en ny mulighed. De har skabt et stærkt dansk line-up i år netop for at støtte de danske artister, der også har været påvirket af de sidste to års nedlukninger. Desuden har festivalen booket den kunstner, der var det mest ønskede navn i år; The Minds of 99.

Den store overvægt af danske artister i line-up’et betyder dog ikke, at der ikke også kommer udenlandske artister. Herunder skal bl.a. Lewis Capaldi, Nick Cave og Disclosure optræde på dette års NorthSide. Line-up’et har dog modtaget blandede holdninger og fra nogle en del kritik.

Det er især grundet den store overvægt af danske artister, der også skal spille på mange andre danske festivaler i år. Dog håber arrangørerne bag festivalen, at folk forstår udfordringerne ved at planlægge en festival i kølvandet på en pandemi. Man kan derfor se frem til en mere lige fordeling af udenlandske og danske artister de kommende år.

Bæredygtig festival i Danmark

Af mere praktisk kvalitet er det værd at bemærke, at eget mad og drikke ikke må medbringes på festivalen. Dog er det tilladt at medbringe en tom plastikflaske, da NorthSide, igen i år, har et stort fokus på bæredygtighed. Det fokus har også resulteret i, at alt el på festivalen i år er grøn strøm samt, at alt mad er plantebaseret.

Det vil sige, at du ikke kan få noget mad med kød eller mere end 15% ost, æg og mayonnaise på hele festivalpladsen. Arrangørerne bag NorthSide ser det som en spændende mulighed for at være en del af den bæredygtige rejse, hvilken er en nødvendighed i forhold til de danske klimamål. Desuden kan festivalen også bryste sig af at være den mest bæredygtige festival i Danmark. Hertil har de i år lavet et nyt festivalområde kaldet ”The Forum”, hvor der vil være fokus på bæredygtig innovation og iværksætteri. Her vil du, som festivalgænger, kunne lytte til talks alle tre dage.

Vil du gerne afsted og opleve NorthSide festival, er der stadig flere partoutbilletter tilbage. De kan købes på festivalens officielle hjemmeside for 2295,- + billetgebyr. Hvis det føles som et stort indhug i lommen, kan du undersøge dine muligheder for financiering ved et online lån på Moneezy eller GulogGratis. På den måde behøver du ikke lade dig begrænse af de nuværende cifre på kontoen, og du kan tage på festival igen efter to års aflysninger og nedlukninger.