Efterår i Aarhus – den lille efterårsguide

Skoven forvandler sig til et smukt, rødbrunt landskab, æblerne lægger sig som et tæppe over skovbunden og temperaturerne falder. Efterår er min yndlingsårstid – og jeg elsker, at indånde den kølige luft på min løbetur og nyde de flotte farver i skoven. I Aarhus er der masser af naturområder, som kun bliver flottere af efterårets indtræffen – og jeg giver dig derfor mine tips til at opleve Aarhus i efterårsmånederne.

Et efterårsdyp ved Den permanente

Udsigt fra den Permanente i Aarhus

Vinterbadning er godt for dine blodkar, og efter et iskoldt dyp får man altid en frisk og lunende fornemmelse i kroppen. Men har du endnu ikke fundet ind til din indre vinterbadeviking, kan du starte i efterårsmånederne. Her er vandet koldt, men ikke iskoldt, og det samme gælder luften. Det vil give dig en dejlig fornemmelse i kroppen, og sætter gang i dagen, uanset dit energiniveau.

Jeg elsker at både efterårs- og vinterbade i Aarhus, og blandt mine yndlingssteder er Den permanente og Ballehage. Der findes også flere badeklubber rundt omkring i Aarhus, men mange af dem har desværre allerede lukket for nye medlemmer i 2020. Bliver du bidt af det, kan du skrive dig op til badeklubber som Vinterbadeklub Aarhus Ø, Vinterbadeklubben Ballehage, Badeklubben Marselisborg Havn og Vikingeklubben Jomsborg.

Besøg dronningens have ved Marselisborg Slotspark

Når den kongelige familie forlader deres sommerresidens, åbner de dronningens have for offentligheden. Her er der rig mulighed for at opleve den smukke efterårsnatur, med alt hvad det indebærer af flotte farver og frugttræer. Hvis du er heldig, kan du måske stadig nå, at smage på et dronningens nedfaldne æbler – lidt kongelig har man vel altid lov, at være. Du kan også besøge dronningens rosehave.

Tag på svampejagt

Svampe er efterårets blomster – bare endnu bedre, for de kan tilsætte en dejlig smag til mange af efterårets simreretter. Der findes masser af gode svampe-spots i Aarhus – men du skal være hurtig, for byens øvrige svampejægere, har det altid med at komme først, når der skal høstes kantareller i skovbunden.

Jeg plejer at tage på svampejagt i skoven ved Moesgaard eller Marselisborg, men jeg har også hørt, at der skulle vokse svampe i Riisskov, men her skal man være endnu hurtigere, hvis man skal have fat i svampene.

Og den bedste afslutning på en svampejagt, er en simregryde med kantareller, Karl Johan og mørbrad. Hvis du spørger mig er dét smagen af efterår!

Du kan læse mere om spiselige svampe her.

Dyreliv i Marselisborg dyrehave

Marselisborg Dyrehave

Klap et dådyr, og nyd efterårets dyreliv. I Marselisborg dyrehave, kan du komme helt tæt på det vilde dyreliv – og du er også velkommen til at fodre dyrene med æbler og gulerødder. Du kan læse mere om Marselisborg dyrehave, og finde lokation her.

Tilbud i Aarhus

To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud
Pinds cafe
Nyd lækker kaviar og champagne hos Pinds Café
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud

I samme kategori

Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus
studierabat-billede

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Genbrugsbutikker i Aarhus
Naturhistorisk-museum
burger-juliette-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.