Dokk1 – Et kulturhus fyldt med muligheder

Hvad er et kulturhus og hvad skal vi bruge det til? Bibliotek? borgerservice? Og hvad mere? Du er ikke den første til at sætte store spørgsmålstegn ved konceptet: Kulturhus. Og det er en skam, at så få, er opmærksomme på alle de muligheder et kulturhus som eksempelvis Dokk1 i Aarhus byder på. Vi forsøger at svarer på alle de spørgsmål, du måtte have om Dokk1.

Kulturhuset i din by

Alle byer har ét. Nogle byer har to. Kulturhuset, et samlingssted for borgere, kultur og aktiviteter. Alligevel er det ikke alle borgere, der har helt styr på, hvad man egentlig kan bruge kulturhuset til. Er det åbent for offentligheden? Skal man betale for at bruge faciliteterne? Må man medbringe sine børn?

Læs også: Guide til barer i Aarhus

Alt for få bruger kulturhuset

Mange kommuner gør en dyd ud af, at promovere sine kulturhuse. Arrangementer bliver stablet på benene, flyers bliver uddelt og der bliver kastet tusindvis af kroner efter Facebook-annoncering. Og alligevel, er det de færreste, der aflægger kulturhuset et visit. Faktisk vil hovedparten af de besøgende i et kulturhus være skoleklasser og studiegrupper og andre kollegiale forsamlinger. En skam, hvis du spørger de, der rent faktisk benytter sig af eksempelvis Dokk1 i Aarhus, for et kulturhus kan være meget mere end borgerservice og bibliotek. Hos Dokk1 er der noget at se og lave for alle aldre.

Her får du svar på de spørgsmål, du måtte have om Dokk1:

Hvad er Dokk1
Navnet siger måske ikke så meget. Hvis ikke du er blevet præsenteret for Dokk1 i Aarhus, kan det være svært selv at nå frem til at den store moderne arkitekttegnede bygning, er et kulturhus. Sådan går det oftest med nye arkitektoniske etableringer i byerne, navnet skal helst ikke afsløre for meget. Skal helst være lidt hemmelighedsfuldt, lidt hipster og lidt nytænkende. Men summa summarum er, at Dokk1 i Aarhus med sine 28.000 m2 er dit kulturhus. Her finder du borgerservice, bibliotek, café, projektrum, mødelokaler, medier, studieceller, legeplads og meget meget mere.

Hvad kan man lave i Dokk1?
Som begrebet kulturhus røber, er Dokk1 et hus fyldt med kultur i alle former og afskyggelser. Som gæst i Dokk1 har du mulighed for at gå på opdagelse i forskellige medier og tage del i forskellige aktiviteter. Derudover er der også skabt plads til ro, indlevelse og fordybelse. Du kan derfor besøge Dokk1 på dage, hvor du har mod til at opleve og dage, hvor du bare gerne vil søge ind i dig selv eller en god bog.

Hvilke faciliteter finder jeg i Dokk1?
De fleste, der hører ordet kulturhus, vil formentlig bare tænke på borgerservice og bibliotek. To ting, som nu også er temmelig væsentlige for byens borgere. Biblioteket i Dokk1 er nu også en oplevelse i sig selv. Fordelt på flere etager og niveauer indbyder biblioteket til fordybelse på et højt plan. Du finder alt fra hyggelige læsekroge til åbne skriveområder, hvor du kan nyde udsigten over de mange etager og en stor læsesal.

Desuden er der et legende børnebibliotek perfekt til de små energibomber. Udover biblioteket har Dokk1 masser af andre faciliteter til fri afbenyttelse. Områder skabt til dig og din studiegruppe, projekt- og møderum du kan booke, samt en café med udsigt over havnen. Udenfor kan du desuden nyde godt af deres fantastiske havnefront, hvor du kan sidde og nyde en kop kaffe og hvor børnene kan lege på den imponerende legeplads, der omkranser Dokk1.

Koster det penge at bruge faciliteterne ved Dokk1?
Det er helt gratis at være gæst hos Dokk1 i Aarhus. Som gæst kan du frit bruge de mange forskellige opholdsområder, dine børn kan benytte legepladsen, du og dine studiekammerater kan mødes og lave projekter sammen og du kan læse bøger på biblioteket. Vil du låne en bog med hjem kræver det et lånerkort, som du gratis kan bestille på nettet før dit besøg.

Hvad sker der på Dokk1?
Masser af arrangementer bliver afholdt på Dokk1 hele året rundt. Det kan være alt fra teaterforestillinger og foredrag, der afholdes i den store multisal til udendørs arrangementer på havnefronten. På nettet kan du holde øje med hvad, der sker i Dokk1s kalender. Måske har du lyst til at deltage i en workshop for iværksættere på biblioteket? Måske er der en spændende forestilling, som du gerne vil have dine børn med ind og se. Nogle arrangementer på Dokk1 er gratis og andre koster et tilmeldingsgebyr.

Må jeg tage mad med på Dokk1?
Ja, du må gerne medbringe din egen mad og spise den i Dokk1s forskellige opholdsrum. Af den grund er Dokk1 også et oplagt sted at studere og arbejde – hvis du eksempelvis arbejder som freelancer – da du ikke er tvunget til at skulle købe en dyr kop kaffe eller en frokost. Der er dog mulighed for at benytte Dokk1s café, hvor der dagligt serveres lette snacks og drikkevarer –  hvis ikke du lige fik lavet den budgetvenlige madpakke. Medbringer du din egen mad opfordrer vi til at respektere mad-fri zoner og desuden rydde pænt op efter dig selv.

Hvor ligger Dokk1
I Aarhus er kulturhuset blevet placeret centralt i den nye del af havnefronten. Dokk1 er en del af tilblivelsen af den nye havnefront, hvor industrihavn forvandles til byrum. Helt nøjagtigt finder du Dokk1 på adressen Hack Kampmanns Plads 2, men du er næppe i tvivl selv på lang afstand når du spotter den enorme bygning. Kulturhuset er nemt at komme til med offentlig transport, på gåben eller med cykel. Kommer du i bil kan du i øvrigt benytte dig af Dokk1s automaticerede og underjordiske parkeringskælder, der får enhver sci-fi-nørd til at spærre øjnene op. Parkeringskælderen er Europas største automatiske parkeringskælder og rummer op til 1000 biler, det burde derfor være forholdsvis nemt for dig at parkere din bil.

Hvornår har Dokk1 åbent?
Dokk1 åbningstider for bibliotek og borgerservice kan findes online på deres hjemmeside. Kulturhuset har åbent på hverdage fra 8-22 og fra 10-16 i weekenden. Dog holder de lukket på særlige helligdage. Sørg derfor altid for at tjekke åbningstiderne, før du planlægger dit besøg.

Se også vores guide om Aarhus andre kulturmuligheder.

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud

I samme kategori

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Fris-r-Aarhus
Tangkroen
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.