Det sker i marts 2021

Endelig er det forår! Bladene bliver grønne, solen varmer og temperaturen stiger. Endnu bedre: vi kan lægge en hård vinter bag os, og endelig gå mod lysere tider. Men selvom vinteren er ovre, kan vi ikke sætte et endeligt punktum efter corona-restriktionerne. Corona er stadig en realitet og restriktionerne gør, at mange ting stadig holder lukket. Faktisk mener flere kulturinstitutioner at den seneste genåbning den 1. marts er en gratis omgang. De Aarhusianske udendørs kulturinstitutioner holder nemlig i forvejen lukket pga. sæsonen, skriver TV2 Østjylland.

Nok om det! For selvom mange ting holder lukket, byder Aarhus på masser af spændende udendørs oplevelser, som du kan nyde sammen med venner og familie. Jeg giver dig her en marts-guide, som byder på rundtur i Den Gamle By og vores helt egen arkitektur-guide, med maps-lokationer til Aarhus’ flotteste bygninger og kunstskulpturer.

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

Greenlight

Billede: Greenlights Facebookside

Tre dage med spot på de grønne og oplyste valg! Fra den 19. til den 21. marts kan du opleve et lysende Aarhus til årets Greenlight. Projektet har til formål at samle detailhandlen, erhvervslivet, uddannelsesinstitutionerne, foreningerne, kulturen og kommunen, og sammen vise alle byens borgere og besøgende, hvordan bæredygtighed kan skabe et bedre byliv. I praksis betyder det, at byen vil lyse op flere steder, men følg med på Greenlights hjemmeside – måske der kommer flere (covid-venlige) tiltag?

En gratis tur i Den gamle by

Billede: Eline Krarup privatfoto

Den Gamle Bys museum er lukket grundet Covid19, men der er stadig gratis adgang til det historiske bymiljø. Du kan derfor tage på udendørs oplevelsesrejse i Den Gamle By. Nyd synet af de flotte bygninger og de gamle gader og stræder. Det er heller ikke forbudt med lidt vindueskiggeri!

Den Gamle By har desuden lavet en række baggrundsmaterialer og opgaver, som børn kan få stor glæde af. Arkene vil lede børnene rundt på forskellige udendørs opdagelsesrejser i historier. Hent materialet gratis her.

Arkitektur til din gåtur

Det sker i Aarhus
Billede: Unsplash: besøg blandt andet DOKK1 på Aarhus Havnefront

Du har måske allerede besøg Aarhus’ smukke naturområder op til flere gange, og måske det er begyndt at blive en smule ensformigt. Vi giver dig derfor et bud på ‘arkitektur til din gåtur’ med forskellige lokationer, som er du kan taste ind i Google Maps. Jeg har endda gjort det ekstra nemt for dig: det eneste du behøver, er faktisk at trykke på nedenstående destinationer og lade dig guide rundt i Aarhus’ smukke gader.

  • Aarhus Rådhus: Aarhus’ Rådhus unikke bygninger, er nærmest blevet et aarhusiansk varemærke, og det høje rådhustårn kan ses fra samtlige bydele. Rådhuset er beklædt med norsk marmor, er tegnet af arkitekt Arne Jacobsen og Erik Møller og blev opført i tiden mellem 1937-1941. Sidenhen er bygningerne blevet fredet, og ønsker du at besøge bygninger indefra og komme helt op i tårnet, kan du bestille en rundvisning.  
  • Sankt Clemens Bro: Besøg den første bro over Aarhus Å, som blev bygget for godt 100 år siden. Dengang var formålet med brobyggeriet at forbinde den gamle bydel med den nye bydel omkring banegården. Det er den kongelige bygningsinspektør Th. Walther som er arkitekten bag, og som stod for at tegne broens udsmykninger.
  • Domen: På havnefronten i Aarhus finder du Domen, en unik kuppel og et kulturelt samlingssted med fokus på fællesskab, samskabelse og bæredygtighed. Du kan nøjes med at nyde det ikoniske bygningsværk udefra, men du kan også komme helt ind i kuplen, nyde den unikke drivhuseffekt og få en kop to-go-kaffe i caféen.
  • Havnepladsen: Besøg Aarhus’ store flotte havneplads, med udsigt over Dokk1. Tag en pause på træbænkene og og nyd det sjove og anderledes vandkunst ‘Endless Connection’: et utraditionelt springvand med to meter høje vandmure, der pumpes op fra dyser i jorden.
  • Aarhus Ø og Isbjerget: Fra det ældgamle til det helt nye. Næste stop på din arkitektoniske gåtur kunne være Aarhus Ø. her kan du opleve den nye bydel spire: gå en tur langs Bassin 7, nyde udsigten fra ‘udkigstårnet’, købe en to-go-kaffe fra Streetcoffee og nyde de mange flotte bygningskonstruktioner. Aarhus Ø er blandt andet kendt for Isbjerget, som er et prisvindende boligbyggeri der forestiller isbjerge. Projektet er tegnet af flere forskellige arkitektfirmaer, herunder CEBRA og JDS Architects, hollandske SeARCH og franske Louis Paillard. Bag byggeriet står det danske pensionsselskab PensionDanmark
  • Hesitation of light: Når mørket falder på, skal du igen kridte skoene, og denne gang går turen til Ringgadebroen. Her oplyses broen med kunstværket ‘Hesitation of light’ af Signe Klejs. Oplev det smukke syn når hundredvis af lamper lyser broen op, og spejler sig i den mørke nattehimmel.

Læs også: Guide til stegt flæsk i Aarhus

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Restaurant Tangkroen Aarhus
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)