Det sker i december 2020

Så blev det endelig december! Og jeg glæder mig til alt hvad julen byder på af familiehygge, julekalendere, Gløgg og pebernødder.

Selvom det i år er en lidt anderledes december, er der masser af fede events på programmet, blandt andet spændende foredrag med Svend Brinkmann og Daniel Rye, og bragende siddekoncerter med Lydmor og Zar.

Vi har samlet en guide med de fedeste events i Aarhus december 2020 – der er naturligvis også lidt jul på programmet, men ønsker du at finde endnu flere juleevents, kan du se vores juleguide 2020 her.

Desværre er der kommet nye Corona-restriktioner fra den 9. december, hvilket betyder, at mange af guidens fysiske events er aflyst. Blandt andet koncerter og juleforestillinger i Musikhuset Aarhus. Husk derfor at orientere dig på begivenhedernes hjemmesider og i Facebook-grupperne, se med online i stedet, og glæd dig over, at landet forhåbentlig åbner op igen i starten af 2021.

Foredrag i december:

Kærlighed i en krisetid – gratis livestream med Asger Neumann

Vi starter decemberguiden med en online anbefaling – nemlig Folkeuniversitets online foredrag “kærlighed i en krisetid” med Asger neumann. Størst af alt er kærligheden! Men hvad betyder et halvt års nedlukning egentlig for parforholdet? Bliv klogere på parforholdets dynamikker, og dyk ned i psykologiens aspekter af emner som kærlighed, omsorg, tilknytning og afsavn.

Foredraget afholdes tirsdag den 8. december fra klokken 16.30-17.45. Det er gratis at deltage i online foredraget, men du skal alligevel tilmelde dig eventet. Læs mere og deltag her.

Hvor? Online
Hvornår? d. 8/12 2020
Pris? GRATIS

Hvad er et menneske? Foredrag med Svend Brinkmann

Billde: Tikko

Vi bliver i det psykologiske, og måske endda filosofiske – for den 8. december gæster Svend Brinkmann Tivoli, for at fortælle om nutidens menneske, med alt hvad det indebærer af præstationskulturer, kærlighed og tilgivelse.

Svend Brinkmann er en af Danmarks førende psykologiprofessorer, og han er blandt andet kendt for bogen Stå fast, som handler om, hvordan vi som mennesker skal lære at give modstand til tidens udviklingstrang. Find billetter til foredraget her – og skynd dig, for der er få billetter tilbage!

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? D. 8/12 2020
Pris? 279 kr.

Læs også: Take away guide af 11 bedste burgerjoints

Ser du månen, Daniel – Daniel Rye

Billede: Tikko

Måske du allerede kender Puk Damsgårds bog “Ser du månen Daniel”, og filmen af samme navn? Daniel Rye fortæller i sit foredrag “398 dage som gidsel hos Islamisk Stat”, om hans oplevelser i fangeskab hos Islamisk Stat i Syrien. Foredraget er rørende, hjerteskærende og levende, og med Daniels store indlevelse, vil du få et unikt indblik i det forfærdelige mareridt han gennemlevede i 2013. Læs mere og bestil billetter her.

Hvor? Tivoli Friheden
Hvornår? d.14/12 2020
Pris? 299 kr.

Koncerter i december:

Jacob Bellens + support: Uden Ord på Atlas

Endelig er koncerterne kommet tilbage på eventplanen – selvfølgelig med corona venlig afstand, og en masse forbehold! Tirsdag den 1. december kan du høre Jacob Bellens og supporten Uden Ord på Atlas i Aarhus. Koncerten afholdes i forbindelse med, at den karakteristiske sanger og sangskriver Jacob Bellens udkommer med sin EP “Swim lessons” den 13. december. Nyd den gode musik, og de dybe og reflekterende tekster! Find billetter her.

Hvor? ATLAS
Hvornår? D. 13/12 2020
Pris? 255 kr.

Zar Paulo / Train

Er du til post-punk, rock og ung musik? Så skal du forbi Train den 5. december, hvor det aarhusianske band Zar Paulo giver koncert. Zar Paulos musik tager afsæt i 70’ernes post-punk og 80’ernes rock. De debuterede i 2018 med de to singler “Rådiotårn” og “Højen” og har siden da udgivet flere singler. Køb billetter til koncerten og læs mere om det unge band her.

Hvor? Train
Hvornår? D. 5/12 2020
Pris? 135 kr.

Jung i Musikhuset

Skyd juleferien i luften med et brag af en koncert! Musikhuset har netop sat ekstra billetter til salg, den 20 december, hvor Jung giver to koncerter – klokken 18 og 21. Jung er et dansk pop-rock band, der siden 2017 har opnået stor popularitet, og i dag er aktuelle med flere radiohits. Find billetter her – og vær hurtig! Der er nemlig få billetter tilbage.

Hvor? Musikhuset
Hvornår? D. 20/12 2020
Pris? 305 kroner.

Juleevents i december:

Julemiddag og julefortællinger i Den Gamle By

Den Gamle By inviterer til en magisk julemiddag i historiske rammer i den nye restaurant Gæsgivergården i hjertet af Den Gamle By. Tag familien og vennerne under armen, og oplev den hyggelige stemning, mens i lytter til julefortælling om, hvordan lyset og mørket påvirkede dagene i 1700-tallet, og om juletræets historie. Julemiddagen foregår den 4. december – men I skal bestille billetter inden den 1. december her.

Hvor? Den Gamle By
Hvornår? d. 4/12 2020
Pris? 595 kr.

Smag på julen i væksthusene

Tag på julerundvisning i væksthusene, oplev julens mange smage, og hør spændende historier om julens planter. Væksthusene og Botanisk Have holder julerundvisning fra onsdag den 25. november. Rundvisningerne foregår efter lukketid og gennem december afholdes der otte rundvisning i alt. Find datoerne og bestil billetter her.

Hvor? Væksthusene og Botanisk Have Aarhus
Hvornår? d. 3/12, 9/12, 10/12 og 17/12
Pris? 60 kr.

Østers, champagne og byens bedste udsigt på Salling Rooftop

På den sidste dag i december varmer Salling Rooftop op til et brag af en nytårsfest. Eventet er af corona-årsager delt op i to, og foregår derfor både fra 10-12 og fra 12-14. Det koster kun 125 kroner per person, men husk at bestille billetter i god tid. Find eventet og link til billetter her. Har du brug for endnu mere inspiration til dit nytår, kan du læse vores nytårsguide.

Læs også: Guide til de 5 bedste frisør i Aarhus

Hvor? Salling Rooftop
Hvornår? d. 31/12 kl. 10-12 og 12-14
Pris? 125 kr.

Tilbud i Aarhus

Teatret Svalegangen
3 forestillinger hos Teatret Svalegangen
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.