August markerer for de fleste afslutningen på sommerferien; skole og job starter op og hverdagens trummerum trænger sig igen på. Derfor kan det være ekstra vigtigt at bruge eftermiddage og weekender på nogle af byens spændende arrangementer for at holde sommerferie-abstinenserne lidt på afstand. Heldigvis byder sensommeren trods fortsatte Corona-restriktioner på mange sjove og spændende events og oplevelser for både børn og voksne.

I det følgende kan du læse meget mere om, hvad der er på programmet i Aarhus i løbet af august.

Guidet magnetfiskeri ved Brabrand Sø

Drømmer du eller dine børn om at lære mere om, hvad der gemmer sig af skatte og skrammel på søens bund? Med Treasurehunter.dk får du mulighed for at tilbringe en sjov og anderledes eftermiddag ved Brabrand Sø med dygtige guider, der lærer dig at magnetfiske. Magnetfiskeri er en æret skattejæger-disciplin, der hjælper dig til at finde alle de metalskatte som søen gemmer på.

Hvor?
Brabrand Sø.
Hvornår?
6. august
Pris?
75 kr.

Oplev en fortolkning af 500 års kolonihistorie på Svalegangen

Svalegangen har igen åbnet dørene op efter en længere corona-lukning og i august kan du opleve en helt særligt forestilling. Performeren Julia Geraldo Machindano, der er født i Mosambique og bor i Danmark, fortolker i sit værk “Julia and 500 years of Freedom” kolonihistorien og dykker samtidig ned i sit eget kulturelle ophav. Det en fysisk performance, der både handler om opvæksten i Afrika og livet i Danmark. Du kan købe billetter til forestillingen her.

Julia and 500 Years of Freedom (Foto: Svalegangen)

Hvor?
Svalegangen (Rosenkrantzgade 21)
Hvornår?
17.-19. august
Pris?
Alm. billet: 225 kr., studerende: 135 kr., unge u. 25: 65 kr.

Gin- eller vinsmagning og flyvning over Aarhus

Nordic Seaplanes laver regelmæssige flyvninger over Aarhus og andre dele af landet, men i august har du mulighed for at blive en del af et helt særligt vandflyver-arrangement. Nordic Seaplanes har nemlig slået pjalterne sammen med Two Socks og Grapeland, der henholdsvis tilbyder gin- og vinsmagning før og efter flyvningen. Du kan altså få en helt unik eftermiddag, hvor du både får lov at se Aarhus ovenfra og efterfølgende få et spændende indblik i enten ginens eller vinens verdens. Turene kan bookes her.

Luftflyver over Aarhus (Foto: Nordic Seaplanes)

Hvor?
NORDIC Seaplanes, Østhavnsvej 37, 8000 Aarhus C i bunden af glastårnet.
Hvornår?
Ginsmagning: 20. august
Vinsmagning: 27. august
Pris?
1097 kr.

Yoga på toppen af Aros

Er du inkarneret yoga-entusiast, som ønsker dyrke yoga i nye og anderledes omgivelser? Eller er du nybegynder, der kunne tænke dig, at din første yoga-oplevelse bliver noget helt særligt? Så er er dette event lige noget for dig. To dage i august, har du nemlig mulighed for at dyrke yoga med den dygtige instruktør Zanne Kilden på AroS’ tagterrasse omgivet af den ikoniske regnbue. Arrangementet er både for øvede og nybegynder og varer omkring 90 minutter.

Hvor?
AroS’ tagterasse
Hvornår?
26. og 27. august.
Pris?
130 kr. (inkl. entré til AroS)
80 kr. for medlemmer af AroS

Aarhus Festuge [Aflyst]

Slutningen af august er tidspunktet, hvor der tages hul på byens mest ikoniske arrangement: Aarhus Festuge. Trods corona-restriktioner, vil der traditionen tro være et væld af kulturelle og musikalske oplevelser spredt over hele byen. Blandt andet, vil du kunne opleve Festugens Internationale Natcabaret, hvor komikere, akrobater og forskellige artister og performere mødes i fantastisk forening i Hermans i Tivoli Friheden. Du kan læse vores guide til Aarhus Festuge her, og begynde at glæde dig til en uge sprængfyldt med sjove, anderledes og spændende oplevelser i smilets by.


Hvornår?
28. august – 6. september.

Flower Friday på Bispetorvet

Se, duft og mærk den fantastiske sommerstemning, når der afholdes Flower Friday på Bispetorvet i hele august, hvor du kan binde din egne blomsterkranse. Du vælger selv de blomster, du kan lide, og har du aldrig prøvet det før, er der hjælp at hente til at komme i gang. Så tag en ven under armen og sæt jer i solen, mens I sammen skaber jeres egen smukke blomsterkranse! Det foregår på Bispetorvet hver fredag i august, og du kan være med til at sætte smil og kulør på byen. Eventet er gratis og alle kan være med.

Hvor?
Bispetorvet i Aarhus

Hvornår?
Fredag d. 7. august kl. 14-17
Fredag d. 14. august kl. 14-17
Fredag d. 21. august kl. 14-17

Pris?
Gratis

Du kan læse meget mere om, hvad der sker i Aarhus her.