Solen varmer Aarhus’ gader, Den permanente er propfyldt med badeglade aarhusianere, og der er for alvor sommerferie-stemning i Smilets by. Skal du holde sommerferie hjemme i år, kan du samtidig glæde dig til masser af fede events.

Grundet et hårdt forår med Covid19-restriktioner, er mange af sommerens begivenheder rykket til august. Hos TipAarhus har vi skrevet om mange af de fede events i andre guides – du finder blandt andet en guide til live musik og festivaler i Aarhus, en guide til Aarhus festuge – og er du bare til afslapning og hygge, finder du også guides til udendørsservering og badestrande.

Her kommer vores bedste #tips til august i Aarhus. Enjoy!

Aarhus Festuge

Aarhus Festuge 2021
Billede: Arkitekturprojekt Saanitizing territories – Foto: Aarhus Festuges hjemmeside

Glæd dig til at opleve den helt unikke stemning i Aarhus' gader og kulturinstitutioner. Aarhus Festuge byder på et hav af spændende arrangementer, kunstudstillinger, koncerter og aktiviteter for både store og små. Sæt et stort kryds i kalenderen fra den 27. august og 10 dage frem. I år er temaet  “In It Together” – En sand hyldest til fællesskabet ovenpå et hårdt 1,5 år med Covid19.

Læs vores ultimative festuge-guide til de fedeste arrangementer her.

Hvor? Hele Aarhus
Hvornår? Fra d. 27. august til d. 5. september
Pris? Se specifikke arrangementer

Food week

Billede: Food Week 2021's Facebook-begivenhed

Er du klar på overdådige madoplevelser en hel uge i træk? Fra d. 9. til d. 15. august, inviterer Food Week til syv dage med aktiviteter og events i Aarhus’ gader – med det formål at fejre Aarhus’ sprudlende madscene. I anden uge af august vil fødevareproducenter, restauratører, forskere og formidlere byde ind og dele inspiration til, hvordan mad bygger fællesskab, oplevelse og nydelse.

Du kan læse mere om programmets fem spor her. Overordnet kredser det om smagfulde events der afholdes på Salling Rooftop, ARoS, Den gamle by, Aarhus Lystbådehavn og andre steder rundt omkring i byen. Det er proppet med spændende events, hvor du kan blive klogere på mad og drikke, og helt sikkert smage på godterne.

Hvor? Aarhus’ kulturinstitutioner, barer og restauranter
Hvornår? Fra d. 9. august til d. 15. august
Pris? Se specifikke arrangementer

Sailing Aarhus week

Billede: Sailing Aarhus’ Weeks Facebook-begivenhed. Foto: Frederik Sivertsen

Saltvand, sejlads og god stemning. Er du en vandhund, eller er du nysgerrig på sejlsport, skal du helt sikkert besøge Sailing Aarhus Week på Aarhus Ø. I år løber arrangementet ad stablen samtidig med festugen – fra d. 27. august til d. 5. september.

Sailing Aarhus Week blev til i 2019 i et forsøg på at samle Aarhus Ø, skabe aktivitet og bygge bro mellem Aarhus’ nye kystnære bydel, herunder sejlsporten, og resten af byen.

På programmet finder du en masse sejlsport og maritime aktiviteter i form af underholdning, kunst og kultur, sport samt leg, læring og formidling af hav, miljø og bæredygtighed blandt andet. Alt sammen i stemningsfulde omgivelser i første parket til Aarhusbugten.

Du kan læse mere om Sailing Aarhus Week her eller følge med på Sailing Aarhus’ Facebook-begivenhed.

Hvor? Aarhus Ø
Hvornår? Fra d. 27. august til d. 5. september
Pris? Gratis

Fed Fredag i Friheden

Tivoli Friheden Fed fredag
Billede: Tivoli Frihedens Facebook-side

Endelig kan du placere dig i skoven, og synge med på danske klassikere, mens stjernerne titter frem på himlen. For få måneder siden åbnede Tivoli Friheden igen på for deres Fede Fredage – fredagskoncerter for hele Aarhus. Programmet for august er spækket med stjernestøv, og du kan blandt andet opleve:

  • D. 6. august: Hugo Helmig kl. 20.00 og 21.30
  • D. 13. august: Mads Langer kl. 20.00 og 21.30
  • D. 20. august: Alphabeat kl. 20.00 og 21.30
  • D. 27. august: D.A.D kl. 20.00 og 21.30
  • D. 28. august: Jada kl. 20.00 og 21.30