Hvornår så du sidst noget radikal scenekunst?

Har du prøvet at sidde til den samme udgave af Nøddeknækkeren for fjerde år i træk og tænke: Mon der findes andet derude? Svaret er ja, og det foregår lige her i Aarhus de næste par dage – radikal scenekunst. D. 25.1.2023-28.1.2023 besøger Det Frie Felts Festival nemlig Aarhus med nye og eksperimenterende forestillinger. Festivalen skal udbrede kendskab til eksistensen af scenekunst udenfor de store teatre; det man kalder uafhængig scenekunst.

Her er der altså en oplagt mulighed for at imponere din mest artsy ven eller veninde og lade som om, du kender alle de nyeste tendenser indenfor scenekunst. I år har festivalen særligt fokus på tilgængelighed og diversitet på og foran scenen.

Men hvad betyder Det Frie Felt? Det betegner nemlig ikke den lille firkant på LeCoqs hipsterhøj, som dig og dine venner jublende og efter halvanden times glanen slog jer ned på sidste fredag.

Det Frie Felt?
Det Frie Felt betegner scenekunstnere, som ikke er tilknyttet et etableret teater eller en institution. De udvikler scenekunst på projektbasis og har sjældent ret mange økonomiske ressourcer til rådighed. Det er nogle af disse scenekunstnere, som festivalen forsøger at synliggøre og støtte.

 

 

En lille guide til festivalens performances

Eksperimenterende scenekunst kan godt være lidt af en mundfuld så overvej, hvor meget du kan klare ad gangen. Måske skal du kun forsøge dig med et enkelt event i år og så komme tilbage næste år efter mere? Programmet er spækket med performances, som har meget at sige, så det kan også være en fordel at have en ven under armen. Jeg kan garantere for, at der er noget at snakke om bagefter.

Flere af opførelserne er danseforestillinger som f.eks. ’The Mirror Projekt’, hvor de to dansere Taneli Törmä og Cecilie Schyth Kjær danser overfor store spejler som ændrer positioner undervejs.

Til ’Every Body Electric’ performer tre medvirkende med fysiske handikaps på scenen til elektroniske beats, rockmusik eller stilhed. På den måde bliver værket en form for modstand mod de forestillinger vi har om kropslig formåen.

Er du ikke så meget til dans, skal du i stedet se stand-up showet: ’The Show Must Go On’ af Helene Kvint. Showet er en humoristisk bearbejdning af urimelige og sexistiske forhold i scenekunstbranchen på baggrund Kvints egne erfaringer.

For dig, der ikke er bange for at komme helt tæt på performerne, skal du opleve ’echoes’ af Ar Utke Ács. Denne forestilling er en totalinstallation, hvor man som publikum går rundt mellem dansere.

Du kan også opleve, hvordan det ser ud, når en scenekunstner fortolker et kunstværk af Michael Kvium. W.O.M.B – Worth of My Body af Julienne Doko er en danseperformance om graviditet, kropstransformation og fødsel inspireret af Kviums forvredne kroppe.

Festivalen slutter med en gratis afslutningsfest på Headquarters lørdag d. 28.1.2023 kl. 21.

Se hele programmet og bestil billetter her.

 

Festivalen foregår på disse tre spillesteder i Aarhus:
Bora Bora: Valdemarsgade 1, 8000 Aarhus C
Åbne Scene: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C
Godsbanen: Skovgaardsgade 3, Indgang 3A, 8000 Aarhus C

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud

I samme kategori

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.