Derfor skal du læse i Aarhus

Artiklen er skrevet i samarbejde med TevMedia.

Hvis du er så heldig, at du skal til Aarhus for at læse i enten en kort eller lang periode, så kan du godt glæde dig. Aarhus er en by der har fået stor international opmærksomhed for sine mange spændende bydele, kulturliv og begivenheder. Hvis du til gengæld ikke endnu er helt overbevist, så kan du måske få lidt inspiration i denne artikel. Vi vil gennemgå nogle af de fedeste ting ved at være studerende i Aarhus.

Du er ikke alene

Aarhus er Danmarks anden største by, og en stor portiondel af byens indbyggere består netop også af studerende. Ifølge Aarhus Kommune består byen af ca. 50.000 studerende fra både ind- og udland. Aarhus har masser af kollegier og studieboliger, og forskellige foreninger. Det kunne f.eks. være Studenterhus Aarhus, som er et godt netværk hvis man kommer som ny tilflytter til byen.

Studenterhuset arrangerer ugentlige International Nights, hvor man kan møde både danske og internationale studerende, og derudover bliver der arrangeret hyppige udflugter til forskellige steder. Der er derfor stor sandsynlighed for, at du vil møde en masse nye venner og få et godt netværk. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, så er der Selskab for Varm Velkomst, som netop er lavet til at give nye tilflyttere og studerende den bedste start på livet i en ny studieby.

Læs også: Guide til de 5 bedste cocktailbarer i Aarhus

Rig mulighed for at dyrke sport

Vidste du, at Aarhus Universitet også har en dedikeret sportsklub? Hvis du læser på universitetet, så findes der en overordnet sportsforening, der fungerer som en paraplyorganisation for alle de underliggende sportsklubber.

Du kan finde hele 18 forskellige selvstændige sportsklubber, som dækker over en bred vifte af sportsgrene. Hvad end du er til klassiske sportsgrene, såsom cykling, løb, basketball eller fodbold, eller du gerne vil prøve nogle af de lidt anderledes (skydning, jagt, adventure, fiskeri), så kan de hjælpe dig. Du kan også tilmelde dig nogle af de sportsklubber, som ikke decideret er tilknyttet universitetet.

Masser af underholdning

Selvom der i løbet af årene er kommet flere muligheder for online underholdning når man besøger et sted, så er Aarhus stadig et perfekt valg for masser af live underholdning. Du kan komme ud i det pulserende natteliv og finde events hele året rundt. Som en af de største danske byer, har Aarhus noget for enhver smag, men der er selvfølgelig også events der er specifikt beregnet til studerende.

Et af de mest populære events i løbet af året for en studerende er naturligvis Danmarks Største Fredagsbar og Idrætsdag, som altid løber af stablen når semesteret starter. Du kan nemt finde en oversigt over forskellige events der finder sted i Aarhus online, så du ikke går glip af noget. Ved at holde dig opdateret på byens udvikling, kan du også både deltage aktivt i lokalmiljøet, men også være den første til at prøve nye restauranter, oplevelser eller lignende – og det kan give gode point hos vennerne, hvis du ved hvad der sker.

Læs også: 10 lækre take away salater i Aarhus

Aarhus er billigere end andre studiebyer

Du kan nemt finde andre langt billigere (og dyrere!) studiebyer rundt omkring i Europa, men hvis vi kigger indenfor Danmarks grænser, så er Aarhus naturligvis en hel del billigere end den største studieby København. Hvis du derfor vælger Aarhus frem for København, kan du regne med, at du kan spare en hel del på især boligudgifter, men også udgifter til forskellige events eller restauranter, da priserne er noget bedre end i hovedstaden.

Som studerende har de færreste ubegrænsede midler, så derfor kan det være en stor lettelse for mange, at de oplever mere luft i budgettet når de flytter herover. Samtidig kan du stadig få lidt af ”storby”-oplevelsen hvis du flytter til Aarhus fra f.eks. provinsen, da Aarhus er en stor dansk by. Uanset hvad, anbefaler vi dog altid at man lægger et budget, så man er helt opdateret på hvor mange penge man har til rådighed til mad, øl og fester hver måned.

Tilbud i Aarhus

Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud
Restaurant Mellemrum
Gå all-in på Restaurant Mellemrum
Se tilbud

I samme kategori

Tangkroen
Aarhus Street Food
Earlybird
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.