Den søde frugt, som er fuld af kærlighed

Annonce:

Kærlighedsfrugten kommer og stammer fra Kina, hvor den har været dyrket i flere tusind år. Frugten er en lille delikat frugt, som kendetegnes på den størrelse, udseende og smag. Frugten er opkaldt efter en kinesisk historie, som omhandler den kinesiske kejser. Kejseren var særligt glad for sin hofdame, og derfor plantede han en velduftende Lycheetræ for at tilfredsstille hendes næse. Derfor bliver Lychee kaldt for kærlighedsfrugten.

Lycheeer meget kendt i den asiatiske del af verden, hvor den også er nem tilgængelig. Situationen er dog anderledes herhjemme, da den oftest kun kan findes i specialforretninger.

Lychee er det asiatiske jordbær

I Danmark har vi gode danske jordbær, og ligeledes kan lychee sammenlignes som den asiatiske ”special” fugt. Frugten minder forholdsvis meget om et dansk jordbær, ikke kun på smag men også udseende. Kærlighedsfrugten bliver 3-4 cm, og har en rød læderagtigt skal.

For at komme ind til frugtkødet bør den udvendige skal fjernes, hvorefter du vil komme ind til det hvide saftige frugtkød. Pas dog på med at spise hele fugten i en mundfuld, da kærlighedsfrugten har en sten i midten.

Når du langt om længe kan nyde frugtkødet, vil du hurtigt opdage at smagen minder om jordbær, roser og muskat. Lychee frugten kan derfor bruges i et hav af forskellige deserter, salater mm.

Kærlighedsfrugten er fantastisk i desserter

Som nævnt tidligere har kærlighedsfrugten en smag af forskellige elementer. De forskellige smage passer særlig godt til frugtsalater, is og som tilbehør til andre former for dessert. Frugten har også en unik evne til at fjerne brændende smage af stærke krydderier, og derfor kan den også være et tilbehør til andre retter.

Udover at være en del af forskellige måltider, så egner den sig også godt til pynt i cocktails.

Hvordan opbevarer man lychee frugten?

Lychee er en forholdsvis langtidsholdbar frugt, som med den rette opbevaring kan holde 2-3 uger. Det indebærer dog at du opbevarer den ved 2-6 grader, hvilket betyder at den skal ligge på køl. Skulle du af forskellige årsager ikke have mulighed for det, så kan frugten holde 3-4 dage ved stuetemperatur.

Du har dog også mulighed for at tage skallen af og fryse frugten. Ved at fryse frugten ned, har du en unik mulighed for at tilføje den til din smoothie eller tilføje den til en hjemmelavet is.

Lychee findes også i madpyramiden

Da lychee er en frugt, finder du den i midten af madpyramiden sammen med de andre frygter. Lychee indeholder meget vand, og derfor er kalorieindholdet forholdsvis lavt. Dog indeholder det meget frugtsukker som ikke giver dig en mæthed, og derfor bør du ikke spise alt for store mængder. Derimod indeholder lychee C vitaminer, som er med til at styrke dit immunforsvar. Udover C vitamin, så har frugten også kalium som er med til at styrke dit blodomløb samt sænke dit blodtryk.

Kan man dyrke lychee i Danmark?

Det er svært at dyrke lychee herhjemme, men ikke umuligt. Guiden til at dyrke lychee er forholdsvis nem, men kræver meget arbejde. Nedenfor er der opstillet en kort guide til hvordan man får det bedste forudsætninger for at dyrke lychee.

Step 1:

Skræl frøet og sænk det ned i varmt vand. Denne proces tager 24 timer, hvor det er vigtigt at vandet bliver skiftet ofte. Derudover skal du sørge for at vandet forbliver varmt så længe som muligt, for at fremskynde spiringsprocessen.

Step 2:

Herefter tilføjer du frøet i en gryde med en blanding af tørvjord og sand, med forholdet 3:1. Frøet skal dækkes med ca. 3 cm af blandingen, som altid skal være fugtig. Gryden skal sættes et sted, hvor der er varmt og solrigt.

Step 3:

Når frøet er begyndt at spire, er det vigtigt at den får konstant varme. Det kunne derfor være en fordel at opsætte et lille drivhus, så dit lycheetræ er sikret varme. Når dit lycheetræ er blevet stort, vil det begynde at producere lycheefrugten.

Tilbud i Aarhus

Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.