Efter seks års planlægning udvider Vikingeklubben Jomsborg nu faciliteterne ved Den Permanente Badeanstalt i Aarhus. Derved bliver ”Den Permanente” tilgængelig for offentligheden hele året.

Udgivet den 21. december 2022

Den permanente Badeanstalt i Risskov, Aarhus, udvider
Ilustration: Helhedsplan for Den Permanente Badeanstalt

Vikingeklubben Jomsborg har i vinterhalvåret huse i Den Permanente Badeanstalt i Risskov. Om sommeren er Den Permanente et af byens mest populære tilflugtssteder, men om vinteren er den forbeholdt vikingeklubbens medlemmer.

Men efter seks års planlægning bliver Den Permanente nu endelig udvidet. Udvidelsen giver plads til flere medlemmer i vikingeklubben, men åbner samtidig også Den Permanente op for offentligheden hele året. Den nye tilbygning vil blive bygget, så den passer til den nuværende stil og forventes at stå færdig næste år.

Bestyrelsesformand for Vikingeklubben Jomsborg, Bo Kræmer, fortæller til Lokalavisen Aarhus, at hele budgettet for udvidelsen ligger på 38 millioner kroner.

Og udvidelsen er nok et kærkomment initiativ til vikingeklubben, som Bo Kræmer beskriver som verdens største. Klubben har nemlig 10.000 medlemmer og mange af de medlemmer står på venteliste.

Med udvidelsen bliver nordvingen tilgængelig for offentligheden hele året

Udvidelsen giver blandt andet plads til to saunaer og et ekstra klublokale. Derudover indrettes nordvingen med omklædningskabiner og stiger til bassinet.

Men en af de helt store goder ved udvidelsen er, at nordvingen bliver tilgængelig for offentligheden hele året.

Som det er nu, skal man nemlig være medlem af Vikingeklubben Jomsborg, for at kunne bade på Den Permanente i vinterhalvåret. Udvidelsen forventes at stå færdig i december 2023 - hvis tidsplanen holder.

Den Permanente Badeanstalt bliver sig selv igen

Med udvidelsen bliver Den Permanente Badeanstalt ført tilbage til dens helhed fra 1933. Den permanente har nemlig haft denne størrelse før, men store dele af trækonstruktionen blev revet i stykker under en vinterstorm i 1960’erne.

Vi er nok mange der glæder sig til at udvidelsen står færdig om et år!

Du kan se helhedsplanen her.