De bedste julekager i Aarhus

Mel på hænderne og i hovedet, du har bagt småkager – duften af vanilje og julens krydderier spreder sig fra køkkenet. Nu er der dømt hygge, og det er december!

Hvis du ikke helt er en haj til bagværk, eller du hellere vil købe det af en, der ved, hvad hun laver. Så finder du i denne guide et udvalg af Aarhus skønneste julekager og bagværk.

Hvis du er stødt på en kage, der har slået benene væk under dig, så tip os!

Du finder selvfølgelig mange af juleklassiskerne i de forskellige bagerier, som julehjerter, sirupskager og småkager. Vores guide giver et bud på udvalgte specialiteter, som er noget helt særligt – og værd at købe med hjem til hyggen i stuen.

julekager klejner
Lækre store klejner – dem finder du hos Jumbo Bakery. Foto: jumbo_aarhus instagram

Norske klejner – nu et dansk hit!

Jumbo Bakery

Hos Jumbo Bakery kan du få store norske klejner, der har et strejf af kardemomme og citrontimian. De har været det helt store hit på blandt andet Instagram, men de lever bestemt op til alle de rosende ord. Du kan også finde honningbomber hos Jumbo, der virkelig er en kage i særklasse.

Klassiske juleboller

Mor Anna

Hos Mor Anna finder du de klassiske juleboller. Det er lækre hvide boller med fyld af chokolade og marcipan eller rosin og sukat. Hvis du ikke før har sat tænderne i en julebolle, så er Mor Annas juleboller et rigtig godt sted at starte.

Nissenødder – ældgammel tradition

SchweizerBageriet

Nissenødder er en fast del af julen hos SchweizerBageriet. Opskriften er gået i arv fra tidligere schweizerbagere frem til de dygtige bagere i dag, som bager de lækreste kager til butikken. Du kan finde nissenødderne som en del af deres faste sortiment henover julen.

Risalamande – men ikke som du kender den

Popsicle Aarhus

Risalamande er en rigtig juleklassiker, og mange får den som dessert juleaften. Hos Popsicle kan du få en lidt anden version af juleklassikeren. Det er nemlig en risalamande cheesecake! Der er smæk på vaniljen, og der serveres en dejlig lun kirsebærsauce til.

julekager
Du finder et lækkert brombærhorn til den søde tand hos Lagkagehuset. Foto: lagkagehuset_official instagram

Brombærhornet – bløddejshorn i nye klæder

Lagkagehuset

Brombærhornet er den søde julenyhed, der er lige til at sætte tænderne i. Det klassiske rabarberhorn har fået nye smage hos Lagkagehuset. Det er nu fyldt med sød remonce og brombærkompot, der er pyntet flot på toppen med brombærglasur og pistacienødder.

Vintercrossaint – en nyfortolkning af den franske klassiker

Emmerys Coffeehouse & Bakery

Crossaint er en klassiker hele året rundt, og det er sjældent, at man møder en person, der ikke synes, at det smørbagte horn er lækkert. Emmerys har lavet en skøn vinterversion, der er bagt med smør, lækre julekrydderier og et strejf af appelsin.

Runde snebolde – de bedste æbleskiver

Den Gamle By

Rygtet lyder, at de bedste æbleskiver i Aarhus er i Den Gamle By. De bliver lavet på et stort æbleskivejern, hvor de vendes nænsomt og får den helt perfekte runde form. Du kan også finde de helt gammeldags ‘flydende æbleskriver’, som består af ringe af æble, der er dyppet i dej, som derefter er kogt i svinefedt. Måske de udfordrer de klassiske æbleskiver på smag?

Mangler du inspiration til, hvad du skal bruge ventetiden på frem til juleaften. Så kan du læse vores bud på, det sker i december i Aarhus .

Tilbud i Aarhus

Brødrenes Bøffen Burger
Frokost menu hos Brødrenes Original
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud

I samme kategori

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Restaurant Tangkroen Aarhus
bar-209148_1280
photo-1519087318609-bfb5c04c27f5?crop=entropy&cs=tinysrgb&fit=max&fm=jpg&ixid=MnwxMTc3M3wwfDF8c2VhcmNofDEzfHxjYW5keXxlbnwwfHx8fDE2NDkzNDUxOTY&ixlib=rb-1.2
Bryllup-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)