De 2 mest festlige højtider i Danmark

Annonce:

Hvis der er noget, som vi er gode til i Danmark, så er det i den grad at feste. Vi Danskere elsker at tage os tid til at nyde selskab med både venner og familie til diverse arrangementer, som både på fest og farver. Vores festligheder er nogle gange ikke forbundet med bestemte højtider, da vi altid kan finde en lejlighed til at feste i vores lille land.

Dog er der også mange forskellige højtider og tider på året, hvor det bliver festet lidt ekstra. Vi vil i denne artikel snakke om de to mest festlige tider på året, og hvad der gør dem så festlige for os danskere.

Sommer er lig med fest og farver

Sommertiden i Danmark må i manges verden være den årstid, som de glæder sig mest til. For nogle er der helt bestemt fordi, at sommeren betyder sol og ferie, hvor man kan tage til sydens sol og nyde det dejlige vejr. For andre er sommeren også ganske speciel, da man fester lidt mere end man gør ved årets andre årstider. Når man har ferie, er man lysten til at finde nogle måder at fejre ferien på. Samtidig er døgnet altid længere, da solen går sent ned, hvilket vil sige, at man har mere tid til at være udenfor til at nyde sommertiden.

Så er der naturligvis også festivalerne, som kører i Danmark om sommeren. Vi Danskere har altid været glade for at gå på festival, og det er ikke noget, som har ændret sig. Der findes både små og store festivaler i Danmark, og man kan næsten finde en festival i ens nærområde, selvom at det ikke nødvendigvis er den største festival i verden. Af samme årsag er det meget tilgængeligt at gå på festival, og derfor er vi danskere i den grad glade for festivaler.

Det festlige Juletid

Den anden absolut mest festlige højtid i Danmark udover sommeren, er naturligvis juletiden. Når vejret bliver koldt i Danmark og man går juletiden i møde, så har vi i Danmark utroligt mange traditioner, som kan trofast holder fast i år efter år. Julefrokoster er nok det første, som mange tænker på, når de skal tænke på festligheder i julen. Her mødes man med kollegaer og venner til en dag eller aften, hvor man som regel får en masse dejlig julemad med et arrangement, hvor der heller ikke mangler nogle drikkevarer. På denne hjemmeside kan du læse mere om, hvordan du kan holde en festlig julefrokost i 2022.

Når man nærmer sig d. 24. december, er der rigtig mange, som har deres egne traditioner. Mage af disse har dog det tilfælles, at der tilbringes meget tid sammen med familien, hvilket er naturligt, da julen handler om at tilbringe tid sammen med de mennesker, som betyder mest for en. Der er mange, som tilbringer juledagene sammen med familien efter d. 24. december, og der er endda rigtig mange unge mennesker, som ses med deres gamle kammerater i juledagene, da rigtig mange af disse er på besøg i hjembyen. På den måde er julen altid en festlig højtid fyldt med hygge med familie og venner.

Tilbud i Aarhus

1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud
To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Street-Food-sommerbio
Sk-rmbillede-2022-09-12-kl.-10.43.46
Aarhus-Series-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.