Det er ingen hemmelighed, at corona-virussen hænger som en paralyserende tåge over hele landet. Universiteter og arbejdspladser har sendt os hjem, og hvad skal vi så nu? Jeg fangede mig selv i et glo forvirret ud ad vinduet i to timer, fordi jeg vitterligt ikke vidste, hvad jeg skulle bruge min tid på. Overvej lige, at vi endelig har chancen for at lave både de sjove og praktiske gøremål, som hverdagen ikke tillader. Hvis du er helt tom for idéer, kommer jeg her med nogle tips til, hvordan du kommer igennem karantæne-dagene.

Helt igennem mig-tid

Hvornår har du sidst forkælet dig selv? Ikke med materielle goder, men helt simpelt bare brugt tid på dig selv? Den ellers travle hverdag gør, at jeg hurtigt kommer til at forsømme mig selv. Heldigvis kom der noget godt ud af min forvirringskoma den anden dag. Jeg fik en åbenbaring om at nyde mit eget selskab. Derfor: afstres dig selv med at bruge tid på intet mindre end dig selv. Heldigvis har supermarkeder stadigvæk åbent, hvilket betyder, du kan købe ind til en god ansigts- eller hårmaske… Og måske en guilty please-snack. Tip: mælkesnitter. Tænd stearinlys rundt omkring i dit hjem, sæt din yndlings-playliste på fuld skrue, hop i en behagelig badekåbe og treat yo’ self.

Skamløs binging

Isolation rimer på Netlix. Sådan cirka i hvert fald. Hjemme-karantæne gør heldigvis, at du kan gøre det helt uden dårlig samvittighed. Hvis du er en del af den ene procent, der endnu ikke har kastet dig over Netflix-eksperimentet, Love Is Blind, har du nu muligheden for at sætte hele første sæson på og færdiggøre den på to dage. Serien forbinder det bedste fra det danske Gift Ved Første Blik med en god portion amerikansk, tåkrummende reality. Hvis du har brug for en lidt mere indholdsrig (men stadig wtf) genre, kan jeg med fordel anbefale Don’t F**k With Cats – også på Netflix. Serien udgør tre afsnit om, hvordan to personer jager en internetmorder. Måske kan I huske dengang en fyr dræbte kattekillinger og lagde det ud på nettet? Det viser sig, at hele plottet tager en drastisk drejning til sidst. Ellers kan jeg anbefale at se eller gense HBO-storhittet, The Wire, som hverken er et eksperiment eller en dokumentar, men bare en storslået produktion. Der er heldigvis hele fem sæsoner af 10-13 episoder, som du kan fordele over flere karantænedage.

Ryd op, ryd ud

Den skulle komme på et tidspunkt. De huslige hængepartier. Tag en dyb indånding på en time og saml kræfterne. Selvom det virker uoverskueligt, bliver du glad og tilfreds over de færdige resultater. For at det ikke skal slå dig mere ud end corona-virussen, der hærger udenfor, kan du starte med at lave en liste over ting, du gerne vil have ordnet. Sæt et stort, fedt kryds efter hvert afsluttede projekt. Tro mig, det giver både en tilfredsstillelse og motivation for at blive ved. Afrim fryseren, tøm køkkenskufferne, tør samtlige overflader af og gå all in på forårsrengøringen, nu hvor du ikke har nogen undskyldninger for at lade være. Det giver dig samtidig rig mulighed for at sortere og rydde ud. Kig dit klædeskab igennem og vurdér, hvor meget du reelt bruger. Heldigvis står der en genbrugsbutik klar til at tage imod dit aflagte tøj og nips. Du kan efterfølgende smække fødderne op og gå tilbage til mission-binging med endnu bedre samvittighed.

Podcast og en god kop kaffe

Start med at sætte en god kop kaffe eller te over, tag det mest afslappede tøj på, du kan finde i din garderobe og gør dig klar til at gå full on på podcast. Jeg vil altid anbefale alle Third Ear-produktioner, da de simpelthen bare kan noget. Jeg kan særligt anbefale Kvinden Med Den Tunge Kuffert-serien, men også Rieper-Holm-Sagen og Det Blå Brev. Alle tre podcasts behandler forskellige emner, nogle mere krimi end andre, men hvad, de har til fælles, er gennemarbejdet materiale. Du kan finde Third Ear på linket eller på din podcast-app. Hvis du er til engelske podcasts, kan du med fordel bevæge dig ud i Love + Radio. Disse podcast-episoder behandler historier, som oftest er personlige interviews, hvilket gør emnerne meget mere autentiske og følsomme. Hvis du vil starte med nogle af deres bedste produktioner, kan du lytte til Jack and Ellen, F Your Feelings eller Fix. Uden at afsløre for meget, kan jeg fortælle, at du kommer ind under huden på folk, som befinder sig på den kulturelle kant.

Find din indre bagedyst-deltager frem

Nu har du endelig masser af tid til at bage alle de kager, boller og brød, som du altid har tænkt, du skulle prøve af. Du har sikkert været bange for at bevæge dig ud i en surdej, fordi den skal passes og plejes, som var den en Tamagotchi. Nu har du pludselig ingen undskyldninger, da du har alverdens tid med dig, dig selv og din surdej. Samtidig er det oplagt at få bagt, så du kan proppe fryseren til de næste mange dage. For nogle kan bagning virke mediterende og afstressende, for andre er det lig med stress og utålmodighed. Prøv at nyde at du faktisk kan hygge dig om et projekt i stedet for at tænke, at du skal være færdig hurtigst muligt. Du kan eventuelt gøre det, mens du lytter til en podcast eller din favorit chill-playliste.

Se også vores corona guide med inspiration til lærerige børneaktiviteter her.