Ny køkkenchef på Tangkroen: Men hvem er Casablanca Familien egentlig?

Der bor en familie i Aarhus, som altid har plads til en ekstra gæst. Casablanca-familien hedder de. I familier samler vi os om maden, og det at dele et måltid har i århundreder været synonym med fællesskab. Sådan er det også hos Casablancas. Det er nemlig en samling af restauranter, som langer nærvær og gæstfrihed over kro- og cafébordet på daglig basis. Men Casablanca Familiens koncepter er også mere og andet end maden. De har et ønske om at skabe sociale forandringer, og derfor går der et stort beløb hvert år til udvalgte sociale projekter, som arbejder for flere trygge fællesskaber i Aarhus. Og sådan har det været i over ti år.

Det lokale miljø er vigtigt for familien, og det er da også kommet os for øre, at Tangkroens nye køkkenchef er en vaskeægte, aarhusiansk darling: Patrice! Efter at have drevet restaurant i Åbyhøj i snart 25 år, skal Patrice Burger fremover styre slagets gang i køkkenet på Tangkroen.

 

Læs også Aarhus bedste brunchsteder

 

Det hele startede med Café Casablanca

Aarhus C

Casablanca café
Foto: Casablanca Instagram

 

Café Casablanca blev i 2009 det første familiemedlem i restauratør Jørgen Danielsens aarhusianske restaurationseventyr. Grundlagt i 1981 var stedet det første brasserie vest for Storebælt. I dag byder Café Casablanca stadig på franske fristelser af de allerbedste råvarer. Og der er selvfølgelig ’Escargots’ på menuen for de allermest frankofile smagspaletter, karameldrømmen ’Crème brûlée’ og den velkendte franske ’Salade Chevre Chaud’.

Der serveres frokoster alle ugens dage og aftenmenuer mandag til lørdag. Derudover byder Café Casablanca også på den populære morgenmadsbuffet ’Crunch’ (Café-brunch) alle ugens dage, hvor de har mellem 500 og 1000 tilfredse morgenmadsgæster om ugen. Den lækre buffet med friskbagt brød og hjemmelavede specialiteter vandt i 2020 en pris for Byens Bedste Brunch.

Før restauratør Jørgen Danielsen købte Café Casablanca, drev han System Frugt fra 1990 til 2010. Han er vokset op på et gartneri, og grøntsager har derfor altid været en vigtig del af hans liv. Det har han taget med sig ind i Casablanca Familien, hvor mad og identitet hænger sammen: “Vi serverer det, vi selv kan lide,” siger han.

Læs mere og bestil bord på Café Casablanca her.

 

Sjette Frederiks Kro

Riis Skov

Sjette Frederiks Kro - Bryllup
Foto: Sjette Frederiks Kro

 

I foråret 2014 blev familien udvidet med Sjette Frederiks Kro beliggende i smukke Riis Skov. Måske har du fra den permanente badeanstalt sendt et beundrende blik op mod den smukke gule bygning på bakken? Med panoramaudsigt over Aarhusbugten er det svært ikke at drømme sig til 1800-tallets herskabsselskaber, når man sidder foran det gule palæ. Dengang sejlede man fra Aarhus havn i centrum til palæet for at spise på kroen. Det var inden den permanente badeanstalt blev bygget i 1933.

Den aarhusianske kulturhistorie hænger som et velment spøgelse i den gamle bygning fra 1826, hvor et rigt kulturliv har fyldt rummene gennem tiden. Her serveres da også dansk kro-mad i moderne klæder hver fredag og lørdag aften, samt lækker Kronch (Kro-brunch) lørdage og søndage. Det er også muligt at holde selskaber som bryllup, konfirmation, barnedåb og konferencer.

Læs mere og bestil bord på Sjette Frederiks Kro her.

 

Mor Anna

Aarhus C

Mor Anna Instagram
Foto: Mor Anna Instagram

 

Respekt for håndværk og hjemlig værtskab er noget af det, der løber gennem Casablanca-familiens blodårer. Selvfølgelig skulle familien derfor have en mor. En mor, der kunne hylde alle de mødre, der i århundreder har samlet familier om brødet og ilden.

Bageriet hedder Mor Anna, fordi ejer Jørgen Danielsens mor hed Anna – Det åbnede den dag, hun ville være fyldt 90 år. Næste gang du besøger bageriet, så se dig lidt omkring, før du går hen mod lækkerierne. Der hænger nemlig et billede af hende og hendes to hold tvillinger lige inden for døren.

På Mor Anna bager de på stenovn med passion for gammeldags håndværk og tålmodighed: ”Det er brødet, der er limen i hele familiens restauranter” udtalte Jørgen Danielsen til Stiften i december 2021. Det er da også Mor Anna, der bager brød til alle Casablancas restauranter. Bageriet sælger ud over brød og kager også hjemmelavede specialiteter, smørrebrød og sandwich.

Læs mere om Mor Anna her.

 

Restaurant Mejeriet

Mårslet

Mejeriet - Bryllup
Foto: Mejeriet

 

Lidt udenfor Aarhus findes der en lille naturskøn perle. Mejeriet, hedder den. Mon ikke din næste dagsudflugt, når forårssolen endelig kommer, tager dig til Vilhelmsborg? Hvad er bedre end at søndagsbrunche med et lille escape fra byen? Du kan også tilbringe ’En aften på Mejeriet’ på udvalgte fredage og lørdage med en veltilrettelagt 3-retters menu inkl. velkomstdrink, drikkevarer, kaffe og te ad libitum samt snacks og sødt fra Mor Anna.

På Restaurant Mejeriet er det også muligt at holde selskaber, bryllupper, dåbsfester og konferencer.

Læs mere og bestil bord på Mejeriet her.

 

Tangkroen

Aarhus C

Tangkroen Instagram
Foto: Tangkroen Instagram

 

Familiens yngste barn er Tangkroen, som åbnede i december 2021. Beliggende ved Tangkrogen er der her mulighed for at brunche til duften af havsalt og skov med udsigt til Kongelunden og Aarhusbugten. Casablanca Familien slår sig op på at være tilgængelige og til for Aarhus. Så kan du, der indædt nægter at bevæge dig udenfor Aarhus C på en søndag, også få hyggelig krostemning og frisk luft.

Atmosfæren på Tangkroen er jordnær og uformel, og maden er en fusion af det nordiske og det franske køkken med et moderne take. Bygningen er siden Casablanca Familien kom til blevet renoveret for knap 5 mio. kr., så du kan sidde i de smukkeste omgivelser og nyde maden.

Udover morgenmadsbuffeten ’Kronch’, kan du udvalgte fredage og lørdage få ‘En aften på Tangkroen’ med middag fra 18.30-21.30. Søger du en centralt beliggende venue til din næste fest eller konference er Tangkroen også en skøn mulighed.

Læs mere og bestil bord på Tangkroen her.

Tilbud i Aarhus

Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud
Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Vinsmagning
Kom til Winemakers Dinner med Francesca fra G.D. Vajra
Se tilbud

I samme kategori

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
photo-1428660386617-8d277e7deaf2

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.