Tivoli Friheden åbner for Danmarks største Blomsterfestival

Når man som gæst besøger Tivoli Friheden fra den 1. juli – 7. august vil man blive mødt af et fortryllende og farverigt blomsterhav uden lige, når parken transformeres til Danmarks største og smukkeste Blomsterfestival. Og det er ikke kun blomsterne, der står i fuldt flor – kreativiteten blomstrer i særdeleshed også, hvilket kommer til udtryk gennem mere end 42 skulpturelle installationer, 32 fantasifulde bede og 16 inspirerende workshops for både store og små.

Blomsterfestivalen handler om meget mere end bare blomster og giver med garanti anledning til at dufte, tænke og se blomster i et helt nyt lys. Blomsterfestivalen rummer alt fra keramikmaling, rumraketter og blomsterkransbinding til lærerige foredrag med den populære havemand, Claus Dalby, og imponerende blomsterinstallationer fra nationale og internationale blomsterdesignere. Den eventyrlige og sanselige oplevelse starter allerede ved Tivoli Frihedens hovedindgang, hvor parkens gæster vil blive mødt af to kæmpeliljer i glasfibre og en 70 meter lang blomstertunnel.

”I år kan gæsterne opleve blomster i alle dens former – både som mad, som kunst, som fællesskabende og i vores mange blomsterbede. Jeg håber, at Blomsterfestivalen giver vores gæster indsigt i, at blomster er meget mere end bare en smuk buket på stuebordet.” – udtaler Tivoli Frihedens kreative event specialist, Mette Katrine Neergaard.

Oplevelserne når helt nye højder med vinsmagning i skyerne

Under Blomsterfestivalen kan man som gæst på torsdage og fredage tage på en eksklusiv rosé- eller champagnes- magning i Danmarks højeste Pariserhjul, der byder på 4 forskellige smagninger. I samarbejde med Vin & Petanque sender Tivoli Friheden parkens gæster til tops med et køligt glas rosé eller champagne i hånden, hvor man ligesom speeddating har 15 minutter til at lære hvert glas bedre at kende. Måske en ny yndlings vin gemmer sig i blandt?

Guidede havevandringer: inspiration og læring uge for uge

Blomsterfestival

”Hvad er biodiversitet?”, ”Hvilken græssort skal jeg vælge”, og Hvordan skal jeg gribe min have an?”. Alt det og meget mere kan man blive klogere på under Blomsterfestivalen, når Plantetorvet.dk uge efter uge stiller op med garvede eksperter og dygtige gartnere.

Hver uge under Blomsterfestivalen sparker Tivoli Friheden i samarbejde med Plantetorvet.dk gang i en ny temauge: altaner og terrasser (uge 27), biodiversitet (uge 28), den spiselige have (uge 29), roser (uge 30) og den nye have (uge 31). Under temaugen i uge 30 er roser i sandhed i fokus, hvor ugen slutter af med en rosedåb af en helt ny sort, der bliver døbt og opkaldt efter den folkekære musiker Lars Lilholt. Ceremonien finder sted søndag den 31. juli på Det Grønne Torv og sluttes af med en intim koncert med Lars Lilholt.

Ta’ på opdagelse i fire inspirerende showhaver

Blomsterfestival

Søger man inspiration til sin egen have og uderum, kan man under Blomsterfestivalen gå på opdagelse i fire for- skellige showhaver: Den lille te-have, Slow Living Garden, The Freedom Square og Nordic Jungle Walk.

Den lille og stemningsfyldte te-have opføres af designer og fotograf, Pernille Hoffmann, og giver mulighed for at få indsigt i, hvordan man brygger velsmagende urtete. Haveentusiast, Maria Lundvald, har fokus på, hvordan man ved hjælp af planter, græsser og møbler, skaber ro i sin have, alt imens blomsterdesigner, Karina Emilie Laursen, skaber et åbent og roligt terrassemiljø, hvor der er plads til nærvær og fordybelse.

Havedesigner, Henrik Ravn, giver med sin show- have, Nordic Jungle Walk, et bud på, hvordan man kan skabe feriestemning i danske haver.

Maden skal deles såvel som oplevelserne: to nye restauranter åbner i parken

Smukt beliggende i stueetagen og på 1. sal i Tivoli Frihedens nye scenebygning åbner restaurant ’Madscenen’ og ’Backstage’, der med panoramaudsigt over Svanesøen sikrer en oplevelse uden sammenligning. Som gæst på Mad- scenen kan man se frem til en restaurantoplevelse i særklasse, der tager afsæt i et sæsonaktuelt tag-selv-bord.

På Madscenen er der plads til hele familien – maden skal ligesom oplevelsen, deles og nydes sammen. På Backstage kan man forvente en restaurantoplevelse og et rum, hvor både mad og sociale relationer er i fokus. Her tager menuen afsæt i sæsonens råvarer og serveres som små deleretter, under konceptet social dining hvor intimitet, unikke smag- soplevelser og personlig samtale er omdrejningspunktet.

Festival hver fredag og på udvalgte lørdage

Foruden en eksplosion af farver og blomster, så kan man hver fredag under Blomsterfestivalen, se frem til spek- takulær livemusik fra nogle af landets største artister. Programmet under Blomsterfestivalen byder blandt andet på musik fra MALURT (1/7), Hjalmer & Nicklas Sahl (8/7), Folkeklubben (15/7), Ude Af Kontrol (22/7), AQUA (23/7), Kesi (29/7) og Pauline, Mekdes & Greta (5/8).

Som en hyldest til parkens nye udendørsscene afholder Tivoli Friheden i samarbejde med Royal Beer fire eksklusive lørdagskoncerter over sommeren, der sikrer, at lørdag nu bliver lige så fed som fredag.

Parken skruer op for musikken og ikke mindst nostalgien, når folkekære artister og nogle af landets største hitmagere indtager Tivoli Friheden: Birthe Kjær & Feel Good Band (25/6), Dodo & The Dodos (2/7), Yo Johnny & Marting Jensen (9/7) og Annika Aakjær & Anne Linnet /16/7). Almindelig entrébillet eller sæsonkort giver adgang til koncerterne.

Tilbud i Aarhus

To der spiser på Restaurant Malt
Lækker 7 retters menu på Restaurant Malt
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud
Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud

I samme kategori

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Genbrugsbutikker i Aarhus
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.