Bliv klogere på de forskellige lånetyper, før du tager et lån

Dette indhold er sponsoreret

Det er ikke mange, der har råd til en bolig eller en ny bil udelukkende med egne økonomiske midler. De fleste er nødsaget til at låne for at få råd til de store ting i livet. Det kan dog være noget af en jungle at finde rundt i de forskellige lånetyper, da der findes utallige forskellige lånemuligheder. Banklån, forbrugslån, realkreditlån, boliglån, kviklån og studielån er blot få ud af mange lånetyper, som du bør kende til. Det er vigtigt at understrege, at du altid bør overveje andre alternativer, før du tager et lån, da du kan risikere at ende med en stor gæld, hvis du ikke er opmærksom på lånetypen. Derfor vil vi i denne artikel forsøge at gøre dig klogere på de forskellige typer af lån, så du er godt klædt på til, hvis du engang er nødt til at begive dig ud i et lån.

Kviklån

Et kviklån er den nemmeste og hurtigste måde at låne penge på. Dette er blandt andet fordi, du ikke behøver at stille nogen form for økonomisk sikkerhed for lånet. Du ansøger blot online, og efter 48 timer bliver du bedt om at bekræfte lånet igen. På den måde har du altså pengene til rådighed indenfor en til to dage, efter du har søgt om kviklånet. Et kviklån bruges derfor ofte til mindre forbrugslån, fordi du ikke skal forklare, hvorvidt pengene skal bruges på regninger, en ny cykel eller en ferie. Til gengæld er kviklån også et af de dyrere lån, fordi der er særligt høje omkostninger ved et kviklån. Der kommer nemlig en række ekstra gebyrer oveni, som du oftest ikke er klar over, når du optager lånet. Det er dog selvfølgelig muligt at finde kviklån, der er i den billigere ende. Få et overblik over de billigste kviklån på Tjek-laan.dk/kviklaan ved at bruge en online sammenligningstjeneste, der samler de bedste og billigste kviklån på en overskuelig måde.

Realkreditlån

Et realkreditlån er et lån, der giver dig mulighed for at låne store beløb, når du eksempelvis skal købe en ny bolig eller renovere din nuværende. Når du tager et realkreditlån, fungerer det på den måde, at du via din bank får et lån i et såkaldt realkreditinstitut. Her er det din ejendom, du stiller som sikkerhed for lånet. Det vil altså sige, at realkreditinstituttet tager pant i din bolig. Fordelen ved denne type lån er, at du kan låne helt op til 80 % af din ejendoms værdi. Samtidig er renten oftest en del lavere end hos andre lånetyper, fordi realkreditlån er baseret på obligationer, hvor renten altså fastlægges på baggrund af udbud og efterspørgsel på de finansielle markeder.

Kassekredit

En kassekredit er en anden type af lån, som er knyttet til din lønkonto. Her sætter du og din bank en kreditramme, der gør det muligt for dig at hæve flere penge, end der egentlig står på din konto. Hvis du så bruger flere penge, end du har, går din konto i minus, og så betaler du renter af det beløb, du ender med at have brugt fra kassekreditten. Derfor er kassekredit også en forholdsvis nem løsning, fordi muligheden for et lån altid er til stede. Du behøver altså ikke til at skulle igennem en ansøgningsproces, hver gang du vil optage et nyt lån. Du skal dog være opmærksom på at få aftalt en fornuftig rente med din bank, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse, hvis du generelt har mere minus end plus på kontoen.

Tilbud i Aarhus

Børneloppen gang
Genbrugsbørnetøj hos Børneloppen
Se tilbud
Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud

I samme kategori

pexels-george-becker-129494
tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Cafe--Englen-1

Forsiden netop nu

Friheden klatrepark
paintball
Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird

Mest læste

Det sker i Aarhus

Friheden klatrepark
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.