Berømtheder du måske ikke vidste var fra Aarhus

Annonce:

Aarhus er en af Danmarks største og mest besøgte byer. Ja, byen rivaliserer endda selv København i forhold til skønhed, muligheder og sjove aktiviteter. Hvad byen dog også byder på er en imponerende liste af berømtheder, der kan kalde Aarhus for deres fødeby.

Lad os remse op nogle mennesker, der har haft stor indflydelse på dansk samfund- og kulturliv, som du måske ikke vidste var fra Aarhus.

Flemming Bamse Jørgensen

Flemming Bamse Jørgensen var en af vor tids største og mest kærlige folkemusikere. Hans diskografi er imponerende stor, og hans sange har næsten med garanti rørt dig på den eller den anden måde.

Bamse Jørgensen blev født i Aarhus i 1947, og er desværre gået bort i 2011. Men den kulturskat og arv han har efterladt os vil aldrig blive glemt.

Stig Tøfting – En fodboldlegende

Hvis der er noget danskere kan lide, så er det fodbold og fodboldspillere. En rigtig fodboldhelt svarer i dag til, hvad en mytisk kriger gjorde i vikingetiden.

Stig Tøfting er sådan en fodboldhelt, der har spillet sig ind i mange danskeres hjerte. Stig Tøfting blev født i Aarhus i år 1969, og brugte en stor del af sin fodboldkarriere hos det lokale hold AGF. At se ham spille var ligesom at bruge et online casino. Han bragte altid spænding på banen, som er klart savnet i dag. I dag spiller han ikke professionelt mere, men fungerer som fodboldkommentator på TV3 Sport.

Birthe Kjær – Vores alles sangerinde

Birthe Kjær er nok en af de mest kendte danske sangerinder, vi har i Danmark. Hun blev født i Aarhus i 1948 og har i mange årtier sunget sig ind i den danske folkesjæl.

Om man er ældre eller ung, så har Birthe Kjærs musik altid haft sin plads til et arrangement eller begivenhed. Der er bare noget charmerende og ægte over hende som musiker, og vi håber, hun bliver ved længe endnu.

Jørgen Leth – En spøjs figur

Jørgen Leth er nok en aarhusianer, vi kender alt for godt. Han har i mange år fungeret som kommentator på Tour de France, hvor hans spøjse, sofistikerede og surrealistiske logik og filosofi har sat hovederne i gang på lytterne.

Jørgen Leth er kontroversiel, han er speciel og spøjs, men det er måske derfor, vi kan lide ham. Han er ikke til at gennemskue, men det er nok også det, der skaber charmen.

Tilbud i Aarhus

Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Fris-r-Aarhus
Sankt Hans MIBpakhusene
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.