Bedste nye danske film som kan streames online lige nu

Annonce:

Streamingtjenesterne står efterhånden i kø for at byde ind med online underholdning til de filmglade danske brugere. Men hvor der tidligere ofte kun har været internationale og især amerikanske titler på tapetet, så er der i stigende grad blevet tilføjet flere og flere danske produktioner på menuerne hos de globale streamingtjenester.

Danmark kan i dag bryste sig af en større og mere alsidig filmproduktion, som rækker godt udover de klassiske produktioner fra de hæderkronede instruktører som Lars Von Trier, Thomas Vinterberg, Susanne Bier og lignende. Vi tager her et kig på de seneste danske film-tilføjelser på de mange online streamingplatforme.

Underverden – Dansk action i international klasse

Man troede ikke, at det var muligt, men den unge instruktør Fenar Ahmad har alligevel gjort alle tvivleres ord til skamme. Danmark fik sin hidtil vildeste actionfilm med Ahmads ‘Underverden’ i 2017. Scenen er sat midt i hovedstaden København i både velkendte og mindre velkendte miljøer. Det cinematografiske tag er stilsikkert, og både skuespil og dialog er tæt på sublimt i denne moderne danske action-krimifilm, som låner momenter fra store amerikanske produktioner uden dog på noget tidspunkt at miste grebet om sin egen originalitet. Ahmad leverer et hæsblæsende familiedrama om at være indvandrer i København på godt og ondt.

Pusher – Et indblik i det gamle rå København

Vi bliver lidt i samme genre som ‘Underverden’, for med ‘Pusher’ debuterede den dengang ukendte instruktør Nicolas Winding Refn med en rå og hårdkogt film om netop selvsamme tema: København. Der er 20 år mellem Ahmads ‘Underverden’ og Refns ‘Pusher’ og det kan både ses og mærkes i stil, produktion og virkemidler. Men det betyder på ingen måde, at Refns ‘Pusher’ er en mindre virkningsfuld film, tværtimod. Den blev allerede dengang rost for sin autenticitet og ekstremt virkelighedstro dialog i den københavnske narko-underverden. Vil man have et nostalgisk, historisk tilbageblik på de københavnske brokvarterer, så leverer Pusher et vaskeægte tidsbillede af et mere råt københavnerliv anno 1996. Pusher er desuden en glimrende mulighed for at opleve tilblivelsen af en af Danmarks største filmstjerner i moderne tid: Mads Mikkelsen i rollen som Tonny.

Du Forsvinder – Bevægende drama med Nikolaj Lie Kaas

Peter Schønau Fogs filmatisering af Christian Jungersens bestseller-roman ‘Du Forsvinder’ er et bevægende drama om en skolelærers begyndende kontroltab over familie, arbejde og i sidste ende sig selv. Nikolaj Lie Kaas leverer en flot præstation som skolelæreren Frederik, der en dag pludselig mistænkes for at have begået underslæb på arbejdet. Det bliver startskuddet til en rejse ud i et menneskes bevidsthed, der langsomt forandres og falmer, alt imens børnene og konen (Trine Dyrholm) ser magtesløst til.

Den Skyldige – Overset filmperle med Jakob Cedergren

En film om en afdanket politibetjent, som er henvist til et job på alarmcentralen, lyder måske ikke som den største cliffhanger. Og måske heller ikke, når man tænker på, at stort set hele filmen foregår i en lang scene med hovedrolleindehaveren Jakob Cedergren ved telefonbordet på alarmcentralen. Men ikke desto mindre har instruktør Gustav Møller skabt noget, der minder om en decideret filmperle. Cedergren leverer en pragtpræstation i rollen som politibetjent Asger Holm, og plottet er så finurligt og fængslende, at man ganske enkelt sidder klinet til skærmen uden at tjekke hverken sms’er eller SoMe-platforme undervejs.

Jagten – Gensyn med en af 10ernes bedste danske film

Takket være streamingtjenesterne har vi nu en unik mulighed for at se eller gense nye moderne klassikere. Der bliver løbende føjet film til, og senest er Thomas Vinterbergs ‘Jagten’ kommet på tapetet hos flere platforme. Har man aldrig fået chancen for at se den, så er det nu, at man skal læne sig tilbage og nyde den sublime skuespillerpræstation af Mads Mikkelsen og det voldsomt bevægende drama, som udspiller i og omkring en enlig familiefar i et ganske almindeligt middelklassehjem i Danmark. Filmen tager flere drejninger undervejs, og man sidder reelt på kanten af stolen frem til sidste scene. Jagten er måske Vinterbergs bedste film til dato – klart mere sofistikeret og dyb end den lidt lettere Oscar-belønnede ‘Druk’ fra 2020.

Nyd tryg underholdning og ekstra fordele med VPN

Cybersikkerhed bliver et stadig større emne i takt med, at vi har flyttet meget af vores underholdning over på digitale online medier. Det er ikke uden en vis risiko, at man i dag bevæger sig rundt på nettet og nyder godt af streaming og diverse downloads. En gennemsnitsdansker kan snildt bruge en eller flere timer hver dag på at streame yndlingsserier og nye film online.

Mere onlineaktivitet øger naturligvis risikoen for cyberkriminalitet, men man kan i den forbindelse med fordel benytte en VPN. Den sørger for at kryptere al data, som udsendes og modtages fra din internetforbundne enhed, så ingen kan snage i dit indhold. Derudover kommer en VPN også med andre fordele: Man tildeles en fremmed IP-adresse, som blandt andet bevirker, at man kan låse op for geografisk blokeret indhold på underholdnings- og streamingsider i eksempelvis USA og andre lande.

Tilbud i Aarhus

En aften på kroen
En aften på Kroen
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Få 15% studierabat hos Brødrenes Original
Se tilbud
1
Fantastisk grill tallerken med kebab
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Fris-r-Aarhus
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Aarhus-Festuge-1

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.