Ballon d’Or – en introduktion til den mest anerkendte fodbold pris i verden

ANNONCE

Ballon d’Or er en fodboldpris, der uddeles til den bedste spiller i verden for det pågældende år. Prisen blev oprettet af magasinet France Football i 1956, og den første vinder af prisen var Stanley Matthews fra England. I dag er Ballon d’Or blevet mere end bare en fodboldpris, det er blevet en af de mest anerkendte titler, som en fodboldspiller kan modtage.

Prisen bliver uddelt hvert år til den spiller, der har gjort sig bemærket på den internationale fodboldscene. For at blive berettiget til at modtage prisen skal man have haft et fremragende år med sine hold, enten på klub- eller landsholdsniveau.

følge Ballon d’Or odds er favoritten i år Karim Benzema, der spiller for Real Madrid.

Hvad er Ballon d’Or og hvem er favorit til at vinde Ballon d’Or i år?

Ballon d’Or er en pris, der gives til verdens bedste fodboldspiller. Prisen bliver uddelt af det franske fodboldforbund, og den blev oprettet i 1956. Ballon d’Or-prisen bliver typisk uddelt til en spiller fra Europa, men der har været undtagelser.

Sådan fordeles pointene til Ballon d’Or-kandidaterne

Ballon d’Or-kandidaterne for 2022 er blevet offentliggjort, og i år er der nogle interessante navne på listen over favoritterne: Karim Benzema, Erling Haaland og Kylian Mbappe. Det er dog ikke sikkert, at de tre spillere vil få lige mange point. Det afhænger nemlig af, hvilken kategori de tilhører.

Der er tre kategorier: A-klassen (de bedste spillere), B-klassen (mellemstore spillere) og C-klassen (de mindst dygtige spillere). A-klasse spillere får 3 point, B-klasse spillere 2 point og C-klasse spillere 1 point. Det betyder altså, at Benzema, Haaland og Mbappe kan få mellem 1 og 9 point i alt.

Historien bag Ballon d’Or

Ballon d’Or, der på dansk betyder Guldbolden, er en pris, der uddeles årligt til verdens bedste fodboldspiller. Prisen blev oprettet i 1956 af det franske magasin France Football, og den første vinder af prisen var Stanley Matthews fra England.

Prisen uddeles hvert år til én spiller, og ved flere stemmer bliver der lavet en rangliste over de tre spillere, der har fået flest stemmer. I perioden 2010-2015 blev prisen uddelt i forbindelse med FIFA World Player of the Year-prisen, men fra 2016 og frem er Ballon d’Or igen blevet en selvstændig pris.

Ballon d’Or-prisen har gennem tiden været domineret af spillere fra Europa og Sydamerika. Kun én asiatisk spiller, Hidetoshi Nakata fra Japan, har vundet prisen, og kun to afrikanske spillere, George Weah fra Liberia (1995) og Samuel Eto’o fra Cameroun (2010), har vundet prisen.

Den nuværende rekordholder for flest Ballon d’Or-priser er Lionel Messi fra Argentina med fem stykker, mens Cristiano Ronaldo fra Portugal og Michel Platini fra Frankrig har vundet tre gange hver.

Tilbud i Aarhus

Det glade vanvid
Nyd en lækker hverdagsmenu
Se tilbud
Café stiften
Morgenmad hos Café Stiften
Se tilbud
Oplevelse hos SMYKBAR
Lav dit eget smykke hos SMYKBAR
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Forret

Forsiden netop nu

Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus
Bilforhandler Hyundai, Match Biler Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.