Århus nomineret til Smart Tourism titlen i 2023

Annonce:

Århus har gennem flere år været en by i rivende udvikling, og selvom de ikke længere bruger temaet “Aarhus for Progress”, så er det en by, der er ved at vokse sig stor på det euroæiske landkort. De har allerede haft titlen som Europas Kulturhovedstad, og nu er den østjyske by blevet nomineret til titlen som de bedste inden for Smart Tourism i 2023.

For at blive taget i betragtning til dette, er det et af kravene, at man stræber efter at være en helt CO2-neutral by i 2030. Århus er dog ikke alene om at gøre dette, da Danmarks næststørste by er en blandt 100 europæiske byer, der er kommet i puljen under navnet 100 “European Climate-Neutral and Smart Cities 2030”.

Med en befolkning på 355.000 i Århus-området er det ikke nogen lille mundfuld at stræbe efter, men med et omdømme som en ung og fremsynet by med et Dansk live casino etableret på Store Torv, er det oplagt at man går efter et sådant ambitiøst mål.

Smart Tourism er et initiativ, som EU har stablet på benene med henblik på at belønne byer, der gør en særligt stor indsats for at gøre turisme mere klimavenligt. Det foregår inden for fire forskellige områder, nemlig bæredygtighed, tilgængelighed, digitalisering og kreativitet, samtidigt med, at man bakker op om sit kulturelle ophav.

Med steder som Den Gamle By, Moesgaard museum og en i det hele taget stor kærlighed og opmærksomhed i forhold til sin egen fortid, har Århus igennem mange år været en stor forkæmper inden for netop disse områder.

En anden ting, der ligger inden for de rammer, der skal belønne byerne med Smart Tourism titlen er, at man sørger for at oplyse de turister, der kommer til byen, om hvordan man udøver “best practice”, mens man er på besøg. Her gør Århus også en stor indsats, og man kan blot se på byens nye vartegn, DOKK1, for at finde et eksempel på, hvordan man binder fortiden og nutiden sammen på en æstetisk flot måde. DOKK1 er Danmarks største bibliotek, og agerer fyrtårn i den nye bydel, Århus Ø.

I 2022 er det franske Bordeaux samt Valencia i Spanien, der bærer titlen som europæisk hovedstad inden for smart turisme, og i begge byernes tilfælde har det betydet et stort boom i antallet af turister. Det er dermed ikke blot en smart titel, man opnår som by, men også noget, der kommer til at tilføre en masse kapital, både økonomisk og kulturelt.

2023 udgaven er den fjerde udgave af konkurrencen, og den har allerede haft stor succes i forhold til at etablere netværk de europæiske byer imellem, og der er hvert år et stort antal repræsentanter for de nominerede byer, der rejser rundt i Europa for at undersøge, hvad de enkelte byer gør godt inden for de områder, der tæller med i konkurrencen.

Miljø er selvsagt også en stor del af pakken, og her har Århus også gjort et stort arbejde med et godt eksempel i den relativt nye Letbane, der binder byen sammen på en måde, der er mere effektiv og miljøvenlig end nogensinde før.

Med et kæmpemæssigt studiemiljø er Århus en meget ung by på alle måder, og dermed har de gode muligheder for at etablere sig inden for innovation.

Tilbud i Aarhus

Tivoli Friheden
Sæsonkort til Tivoli Friheden
Se tilbud
Kylling avocado
Sandwich og juice hos Bite & Juice
Se tilbud
Tangkroen-brunch-buffet-06-scaled
Nyd en lækker Kronch
Se tilbud

I samme kategori

pexels-cliff-booth-4058411
pexels-skylar-kang-6430746
nisonco-pr-and-seo-yIRdUr6hIvQ-unsplash
malte-helmhold-Lo2ejRzJDic-unsplash

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Forret
Genbrugsbutikker i Aarhus
LePagnol
Bazar-Vest-frugt-og-gr-nt-1

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Forret
Smørrebrød - Morfars Smørrebrød og Takeaway
Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Aarhus Street Food
Spa Aarhus, Pause Recovery Studio
movie-918655_1280-1
Gratis museer Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Badeanstalten Spanien
Earlybird

Mad og drikke

Forret
Earlybird
Aarhus
Elevaften hos Restaurant Malt

Kultur og musik

Bruuns Galleri 20 års fødselsdag
Gratis museer Aarhus
Galleri Aarhus
momu5-1

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.