Corona-tiden hærger stadig over os. Vi holder os inden døre og vi passer heldigvis på hinanden. Det kan selvfølgelig ses i Aarhus’ gadebillede. Gaderne er tomme, butikkerne er lukkede og vi ser nærmest kun hinanden, når vi går en tur. Det er ikke ensbetydende med, at der ikke sker nogle aktiviteter digitalt. Jeg har undersøgt, hvad du kan lave her i april, mens karantænen stadig er i gang.

STØT DIN LOKALE KAFFEBAR / MADSTED

Corona-krisen har især ramt de selvstændige, hvilket gør det svært for dem at kunne blive ved at drive deres forretning. Det betyder altså, at du lige pludselig kan risikere at miste dit foretrukne læsespot hos din lokale kaffebar. Det kan også betyde, at dit favorit take-away sted ikke kan løbe rundt og som konsekvens må lukke ned. Du kan heldigvis stadig gøre en forskel og være med til at støtte op om de lokale selvstændige, ved at købe en kaffe to go. Tag den med på den gåtur, du alligevel havde tænkt dig og tag en god podcast i ørene. Motivationen for at lave mad daler sikkert i takt med frustrationen over hele corona-situationen, hvilket heller ikke er unormalt. Du kan derfor bestille take-away hos mange spisesteder. Mange af de lidt dyrere restauranter tilbyder i disse dage også take-away til en billigere pris. Det betyder, at du kan prøve mad fra steder, du normalt ikke havde overvejet. Sørg for, at du tænker over, hvilke virksomheder du kan støtte i april – måske lav en liste over selvstændige virksomheder, der kan være ramt. Derefter kan du gå på opdagelse og undersøg mad fra restauranter, du ikke har prøvet før.

MUSIK OG MOTION MED MELVIN

Hver dag klokken 11:00 kører Aarhus-komikeren, @MelvinKakooza, live hjemmetræning på sin Instagram-profil. Her tager han forskellige kendte med, som hver dag er med til at motivere og få alle hjemme i stuerne til at røre sig lidt. Melvin sørger for, at træning ikke skal være kedeligt. Det er hylende morsomt! Træningen varer cirka 15 minutter, så der er ingen undskyldninger for ikke at presse det ind i din ellers travle corona-kalender. Melvin vil fortsætte morgengymnastikken gennem april, og forhåbentligt indtil karantænedagene er ovre. Da det er mere humoristisk, end det er decideret træning, kan jeg garantere, at både børn og voksne kan være med her. Om aftenen klokken 20:00 skifter Melvin tema, og så er der musikquiz til folket. Her er der også en kendt med hver dag, og Melvin deler både ud af gode jokes og godt musik.

VÆR MED DIGITALT TIL CPH:DOX

Grundet Corona-krisen er mange arrangementer desværre aflyst. Koncerter, biograffilm and you name it. Copenhagen International Documentary Film Festival er en af de største dokumentarfilmfestivaler i verden. Hvert år hylder de, de bedste dokumentarer, der er lavet verden over. Arrangørerne bag dokumentarfestivalen var hurtige til at stable en nødløsning på benene. De har gjort alle årets dokumentarer tilgengængelige på deres hjemmeside, hvilket betyder, du i april kan kan streame helt nye dokumentarer for ca. 44 kroner pr. film. Du kan eventuelt gøre en hyggelig aften ud af det derhjemme, hvor dig og resten af din husstand leger, at i tager i biografen. Lav nogle popcorn, tag dynerne med i sofaen og undersøg den store dokumentar verden.

DIGITAL HJEMMETRÆNING MED AGF

Hvis du har børn, er de måske begyndt at blive rastløse af at sidde hjemme på værelserne og spille PlayStation, se film eller kede sig. Gennem AGF’s YouTube-profil kan du over de kommende uger få fodbold på skemaet i hjemmeskolen. Hvis dine børn savner at gå til sport i disse tider, kan du med fordel træne med dem i jeres have eller i en park. Trænere fra AGF Talent giver inspiration til fodboldøvelser, så både du og dine børn kan være med. Det er et godt alternativ, indtil de forskellige sportsaktiviteter åbner igen.

For mere inspiration kan du tjekke vores børne- og voksenguide til, hvad du kan lave i coronadagene.