Søg
Close this search box.
Søg
Close this search box.

Anmeldelse: En aften på Restaurant Tangkroen

En kold lørdag aften i marts havde vi booket bord på Restaurant Tangkroen, hvor en skøn middag ventede os. Aftenen bød på en unik oplevelse med 3-retters middag, som nærmere var 5-retters, og vinmenu ad libitum, hvor absolut intet manglede. 

Restaurant Tangkroen ligger smukt placeret ved Tangkrogen i Aarhus, hvor omgivelserne bare er så skønne – fra Tangkroen kunne vi nyde udsigten over Dalgas Avenue og Aarhusbugten. Kroen er, hvad vi vil kalde, en moderne kro, og hvis du indimellem kommer forbi Tangkrogen, har du helt sikkert lagt mærke til den smukke, hvide bygning med rødt tag. Her finder du Restaurant Tangkroen, som er lige så hyggelig og romantisk indvendig. 

 

Læs også: Top 10 over de bedste restauranter i Aarhus

 

En helt unik restaurantoplevelse på Tangkroen

Når du træder ind på Tangkroen, mærker du en ro og en hyggelig, afslappet stemning. Da vi ankom, kunne vi hænge vores jakker i entreen og blev derefter vist ind i krostuen, hvor et flot dækket bord ventede os. På Restaurant Tangkroen har alle gæster bord kl. 18:30, hvilket vil sige, at der ikke løbende kommer og går gæster. Da alle aftenens gæster var ankommet, blev døren ud til entreen lukket, og det gav virkelig en dejlig ro og en særlig intim restaurantoplevelse. 

På vores bord stod velkomstsnacks og bobler klar. Vi fik en lækker Cava, som faldt lige i vores smag. Snacks bestod af forskellige, små hjemmelavede “hapsere”. Der var sprødt kyllingeskind, som mindede lidt om chips. Så var der sprøde croquetter med and på en bund af sennepsfrø og syltede tomater og med chili-mayo som dyppelse. Og ikke nok med det, også et stykke filodej med en midte af ost og trøffel.

 

Velkomstsnack på Restaurant Tangkroen
Foto: Velkomstsnack på Restaurant Tangkroen

 

Alle tre snacks smagte virkelig godt, og det sprøde kyllingeskind som chips var spændende at prøve. Min personlige favorit må dog være filodejen med ost og trøffel, som smagte helt fantastisk. Dem kunne jeg have spist ti af! Men det var vist godt, at der ikke var flere, for der skulle jo også være plads til både forret, hovedret og dessert efterfølgende. 

 

Forret fuld af smag

Forretten bød faktisk på to retter. Først fik vi serveret en appetizer, som bestod af langefisk, der var paneret i rugbrødskrymmel. Fisken lå i en letpisket fløde, som var rørt op med rom, og så blev der også hældt den lækreste hummerbisque over ved serveringen. Det smagte simpelthen så godt, og jeg tror faktisk, at det er en af de bedste forretter, jeg nogensinde har smagt. Hummerbisquen, som tjeneren hældte over, havde så meget smag. Normalt synes jeg personligt, at hvid fisk kan være lidt kedeligt, men dette stykke lange, var alt andet end kedeligt. Komponenterne spillede bare perfekt sammen. 

 

Appetizer på Tangkroen
Foto: Appetizer på Tangkroen

 

Anden del af forretten var håndskåret tatar af rimmet laks med stenbiderrogn på ristet brioche brød. Ovenpå var der sprøjtet fine dutter af aioli og rygeost samt pyntet med tynde skiver af radiser og en stor, sprød grønkålschips. Også denne ret var utrolig lækker og velsmagende med de mange forskellige komponenter, der bare spillede sammen.

 

Forret på Restaurant Tangkroen
Foto: Forret på Tangkroen

 

Både til velkomstsnacks og til de to forretter var der desuden luftigt brød med urtesmør. Brødet får Tangkroen fra bageriet Mor Anna i Latinerkvarteret, som altså er ejet af den samme. Restaurant Tangkroen er nemlig en del af Casablanca-familien og deler, foruden Mor Anna, også ejer med Café Casablanca i Rosensgade i Aarhus, Sjette Frederiks Kro i Risskov og den smukke Restaurant Mejeriet på Vilhelmsborg. 

 

Læs også: Ny køkkenchef på Tangkroen – hvem er Casablanca-familien

 

Vin og andre drikkevarer ad libitum

Til forretterne fik vi hvidvin, hvor vi valgte en Riesling, som efter vores smag passede perfekt til. En aften på Tangkroen inkluderer drikkevarer ad libitum. Det fungerer således, at man selv forsyner sig med det, man har lyst til fra “drikke-buffeten”. Der var hele tre forskellige hvidvine og tre forskellige rødvine, alkoholfrie vine, sodavand og fadøl. Vand havde vi på vores eget bord, hvor tjenerne hele tiden sørgede for, at vi ikke manglede noget.

Selvom vi, lidt atypisk, selv skulle forsyne os med vin, var tjenerne meget behjælpelige med anbefalinger i forhold til maden. Så det fungerede faktisk rigtig godt, at man selv kunne forsyne sig med vinen – især når det jo er ad libitum. Det gode er også, at man kan smage lidt af hvert – hvis man er i tvivl om, hvilken vin man helst vil have til maden. 

 

Drikkevarer ad libitum på Tangkroen
Foto: Drikkevarer ad libitum på Tangkroen

 

Mørt kød og en overraskende sauce

Nu var det tid til hovedretten, som bød på filet af krondyr med cassoulet af grøntsager, løg beignet, spätzle og med en brombær-peber sauce. Kødet var utrolig mørt, og saucen smagte virkelig godt, selvom det virkede specielt med brombær i en pebersauce. Men både sødmen og syrligheden fra brombærene spillede bare så godt sammen med pebersaucen. Herligheden var pyntet med sprøde løgringe og lidt grønt. Igen, en virkelig smagfuld oplevelse. Og der blev spist op, kan I tro! Tjeneren anbefalede os et glas Cotes du Rhone rødvin til, som vi derfor valgte. Det passede rigtig godt til – og så var det jo bare at snuppe et glas til. 

 

Hovedretten
Foto: Hovedret på Tangkroen

 

Aftenens sidste ret – fragilté

Efter hovedretten var vi ved at være rigtig mætte, men der er selvfølgelig altid plads til dessert – især den vi skulle have! Det var nemlig fragilté, som minder lidt om roulade. Denne fragilté var med passionsfrugt, makroner og karamelliserede mandler. Ved siden af fik vi en kugle syrlig og frisk citronsorbet, som passede helt vildt godt til den lidt søde fragilté. Igen havde vi en oplevelse af, at de mange komponenter bare spillede perfekt sammen og tilsammen gav en smagfuld spiseoplevelse.

Til desserten anbefalede tjeneren en dessertvin, som skulle minde lidt om portvin. Den sprang vi dog over. Vi hoppede i stedet over til kaffebordet, hvor der udover kaffe og te var stillet an med hjemmebagte småkager fra Mor Anna. Dem fik vi dog ikke smagt på, da vi simpelthen ikke havde mere plads i maverne efter de fantastiske retter, vi havde nydt. 

 

Læs også: Anmeldelse af weekendbrunch hos Restaurant Mejeriet

 

Desserten
Foto: Desserten bestod af Fragilté med frisk citronsorbet

 

Alt i alt havde vi en skøn aften på Restaurant Tangkroen, og selvom Tangkroen selv kalder det en 3-retters middag, så vil vi nærmere kalde det en 5-retters. Vi fik jo både velkomstsnacks, appetizer, forret, hovedret og dessert. Vi fik altså derfra virkelig mætte og med en dejlig følelse af at have haft en unik oplevelse denne lørdag aften. Betjeningen var jordnær hele vejen igennem, og maden var helt i top. Den behagelige stemning, der opstår ved, at alle gæster har bord samtidig, og at der derfor ikke er gæster, der kommer og går, var meget unik. Vi kan bestemt anbefale en aften på Restaurant Tangkroen. 

 

Oplev en aften på Tangkroen

Du kan opleve en sådan aften på Restaurant Tangkroen udvalgte fredage og lørdage kl. 18:30. Prisen er 695 kr. pr. person, og man får virkelig noget for pengene, som du nok fornemmer. Du får altså 3-retters menu, som serveres som mere end tre retter, samt vin og andre drikkevarer ad libitum. Menuen sammensættes ud fra sæson og skifter hver måned. Du kan booke bord til en aften på kroen her. 

Tilbud i Aarhus

Smørrebrød Aarhus
Smag Langhoff og Juuls smørrebrød
Se tilbud
All you can eat sushi
Få 20% på takeaway hos Running Ping Sushi
Se tilbud
Elle Bella Aarhus
Chefs Menu hos Elle Belle
Se tilbud

I samme kategori

Udeservering (udvalgt billede)
cocktailbarer i Aarhus
Take away i Aarhus
Fed fredag (5)

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Udeservering (udvalgt billede)
Frisør Aarhus
Juliette-brunch-1
Golfskoven Minigolf

Populære kategorier

Information

Nyhedsmail

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.