Anmeldelse: Jul i Tivoli Friheden 2022

Den hyggeligste tid på året nærmer sig, og traditionen tro betyder det, at Tivoli Friheden forvandles til et magisk eventyr af jul. En søndag eftermiddag og aften besøgte vi parken for netop at opleve årets Jul i Friheden.

Vi var fire voksne afsted, og selvom mange af oplevelserne naturligvis henvender sig til børn, kunne vi snildt bruge en hel eftermiddag og aften i det fortryllende juleunivers.

Lystunnel byder dig velkommen

Igen i år bliver man ved indgangen budt velkommen af den smukke 70 meter lange lystunnel. Vi ankom til Friheden ved eftermiddagstid, hvor det stadig var lyst, men et par timer senere, da mørket brød frem, kunne man rigtigt se den smukke lystunnel.

Jul i Tivoli Friheden 2022 - 70 meter lang Lystunnel
Lystunnellen i Tivoli Friheden

Vi fik rigtig meget ud af både at se parken i dagslys og i mørke. På den måde fik vi først dannet os et overblik og så detaljerne, som ved mørkets frembrud forvandlede parken til en magisk by af julelys.

Funklende julelys overalt i parken

Den smukke julebelysning er ovenud gennemført. Uanset hvor du vender blikket, er der julelys i alverdens former. Særligt ét træ gjorde særligt indtryk på os. Det var et helt naturligt træ, som var beklædt med funklende julelys på hver en lille gren. Virkelig imponerende!

Traditionen tro er Sky Tower også beklædt med julelys, som forvandler det ellers frygtindgydende fritfaldstårn til det smukkeste juletræ af lys. Længere nede i parken pryder den kæmpe, lysende julekugle motorbådsøen, hvor man kan snuppe sig en sejltur, eller blot betragte det smukke syn fra land.

Årets julenyhed: Skøjtebanen

Som noget helt nyt i år, har Tivoli Friheden arrangeret en skøjtebane i det magiske juleunivers. Her kan du på den 270 kvadratmeter store, udendørs kunstskøjtebane komme på glat is – enten med dine egne skøjter eller et par du lejer af Friheden.

Frihedens skøjtebane er faktisk ganske speciel. Den er nemlig lavet af genanvendelige, syntetiske plader, som til forveksling ligner ægte is. Dermed er der intet energiforbrug ved skøjtebanen, hvilket jo giver rigtig god mening i disse tider.

Læs også: De bedste udflugtsmål for børnefamilien i Aarhus

Så du kan altså snuppe en tur på “isen” med god samvittighed! I midten pynter naturligvis et smukt, lysende juletræ – igen; simpelthen så gennemført!

Jul i Tivoli Friheden 2022 - skøjtebanen
Årets julenyhed i Friheden er en skøjtebane

Når julesulten melder sig

Efter de mange smukke indtryk, og et par ture i nogle forlystelser, meldte sulten sig hos os. Mulighederne for mad i Friheden er mange – uanset om det er den lille, søde sult, eller den lidt større. Vi valgte at søge ind i varmen og besøge Spiseriet, som her i juletiden byder på en ægte, dansk julebuffet.

Her blev vores maver forkælet med flæskesteg, brune kartofler, tarteletter samt rugbrød med alverdens lækkerier som fiskefilet, frikadeller, sild og laks. Til dessert var der naturligvis risalamande. Så hvis ikke vi allerede var i julestemning, så kom vi det i hvert fald af denne overdådige julebuffet.

Julemarked med de hyggeligste boder

Propmætte bevægede vi os udenfor igen, hvor vi valgte at kigge nærmere på Frihedens julemarked. En duft af friskbagte churros, æbleskiver og gløgg ramte vores næser, hvilket igen bragte os totalt i julestemning.

Udover alverdens spiselige godter, byder julemarkedet i Friheden på boder med det fineste keramik, julepynt og bløde julesweaters. Vi brugte en del tid på at gå fra bod til bod og blive inspireret. Udsmykningen på boderne var en oplevelse i sig selv – hver en bod var sirligt pyntet med gran, lys og julekugler. Lige til at komme i julestemning af!

Læs også: De bedste julemarkeder i Aarhus 2022

Julemandens by

Ingen jul uden Julemanden! Selvom vi var afsted uden børn, skulle vi selvfølgelig alligevel et smut forbi Julemandens hus. Det er at finde på den nye, store scene med udsigt over alle de fine boder.

I Julemandens by bliver man mødt af det hyggeligste nisselandskab – og hvis man er heldig – selveste Julemanden! Vi traf ham desværre ikke, men han er at finde alle åbningsdage på udvalgte tidspunkter.

Jul i Tivoli Friheden 2022 - Julemandens by
Julemandens by i Tivoli Friheden

Er du modig? Så oplev det hele fra toppen!

Hvis ikke du er bange for højder, og måske lidt fart, så skal du gøre dig selv den tjeneste at tage en tur i forlystelsen Hjertekig. Her bliver du nemlig trukket 65 meter op i luften til den smukkeste udsigt – ikke bare ud over det lysende Friheden, men faktisk hele Aarhus.

Forlystelsen skifter mellem hurtige og langsomme ture, hvilket vil sige, at du selv kan vælge, om du vil falde mod jorden med en høj og skrækindjagende fart, eller om du blot vil glide stille og roligt ned. Vi valgte farten, og det kan altså anbefales, hvis man er til de lidt vilde adrenalinkick!

Jul i Tivoli Friheden 2022 - Hjertekig
I forlystelsen Hjertekig kan du opleve det hele fra toppen

Synes du 65 meter virker lige skræmmende nok, så kan du også snuppe en tur i Pariserhjulet, hvor du helt sikkert også kan få en flot udsigt over den lysende park.

Man må sige, at denne søndagstur til Jul i Tivoli Friheden virkelig bragte os i julestemning. Så uanset om du elsker julen og bare ikke kan få nok af juleri, eller om du har lidt sværere ved at lade julestemningen indfinde sig, så kan Jul i Tivoli Friheden altså kun anbefales! Vi tør godt garantere, at det bliver hyggeligt.

Du kan læse mere om Jul i Tivoli Friheden her.

Tilbud i Aarhus

Flødebollekursus
Flødebollekursus hos Social Foodies
Se tilbud
Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud
Brødrenes Bøffen Burger
Frokost menu hos Brødrenes Original
Se tilbud

I samme kategori

Tivoli friheden
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Genbrugsbutikker i Aarhus
Restaurant Tangkroen Aarhus
Aarhus

Forsiden netop nu

Genbrugsbutikker i Aarhus
Tivoli friheden
photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mest læste

Det sker i Aarhus

Tivoli friheden
Aarhus
Fællesspisning i DGU Huset
Restaurant Tangkroen Aarhus

Mad og drikke

photo-1428660386617-8d277e7deaf2
Sportsbar
Fællesspisning i DGU Huset
Nye spisesteder Aarhus 2023

Kultur og musik

Seal
Kvindernes Internationale Kampdag i Aarhus
Dracula--Aarhus-Teater-4-1
Valgaften-Svalegangen

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind en overnatning for 2 personer

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 1 overnatning for 2 personer inkl. lækker morgenbuffet. (værdi op til 1.500 kr.)