SHIP-bygningen på Aarhus Ø har siden februar 2022 dannet rammerne for Gourmetrestauranten Ghrelin. Tidligere befandt restauranten sig i Z-huset på Aarhus Ø, men pga. den store succes, måtte indehaverne Anders Kuk Kristensen og Nicklas Friis Nielsen på udkig efter nye lokaler. Med placeringen i SHIP bliver det ikke bedre.

Vi har haft fornøjelsen af at besøge Ghrelin en fredag aften. Det var en aften, hvor alt spillede, og hvor værtsskab, mad, vin og atmosfære gik op i en højere enhed. Hos Ghrelin får du en oplevelse i verdensklasse.

Restauranten har plads til 30 spisende gæster og har åbent torsdag, fredag og lørdag. Resten af ugen bruger medarbejderne på at forberede maden og dygtiggøre sig i teknikker, være kreative og at udvikle og teste nye retter. I kælderen sørger de også for at passe det store groskab, hvor de gror deres egne urter.

På denne fredag aften, hvor vi fik en helaftensoplevelse hos Ghrelin, var der 21 spisende gæster som blev kræset for af hele 12 medarbejdere og tjenere, der leverede en service helt i top.

Da vi trådte ind af døren hos Ghrelin kunne vi med det samme mærke, at vi var kommet til et sted, hvor oplevelsen er taget til et helt andet niveau. Lokalerne er smukke, indretningen elegant, og hvert enkelt vinglas bliver sirligt pudset, så det står helt skarpt.

Overraskende gourmetmenuer

På menukortet kan du vælge 3 gourmetoplevelser.

Der er en PLUS MENU til 1200 kr. Menupris inkl. vinmenu er 1800 kr. Og menupris inkl. saftmenu er 1500 kr.

Du kan også vælge en lidt større menu ved at bestille GRAND MENU til 1600 kr. Menupris inkl. vinmenu er 2500 kr. Og menupris inkl. saftmenu er 2100 kr.

Hvis du vil have den største oplevelse af dem alle, så skal du bestille en MENU ROYAL. Det er ganske enkelt ”The full experience”. Pris inkl. vinmenu er 3500 kr.

Informationerne om menuen og retterne er på forhånd sparsomme – det er ikke meget, du kan læse på hjemmesiden. Men det er helt bevidst. Overraskelsesmomentet er nemlig et centralt element. Som gæst skal du bare læne dig tilbage i sikker forvisning om, at det bliver en aften, du sent vil glemme!

Anmeldelse Ghrelin
Signaturretten Prunier Oscietra (kaviar) med kartoffel og brunet smørskum.

Vi valgte selvfølgelig MENU ROYAL, og her bliver du taget igennem en gastronomisk rejse på flere planer.

Først blev vi præsenteret for en bakke ved vores bord med hele 5 forskellige champagner, vi kunne vælge imellem af vores tjener Anna Mei, der har vundet både det danske og nordiske mesterskab for tjenerelever. Ghrelin er Krug champagne-ambassadør, og tjenernes viden om champagne og vine er på højt sommelier-niveau.

Efter de første appetizers blev vi løbende præsenteret for mindst 12 retter. Vi opgav at tælle i løbet af aftenen. Vi nød den æstetiske præsentation, formidlingen og fortællingen om teknikkerne bag.

Alle, der bestiller MENU ROYAL, bliver efter den første ret, inviteret med ned i champagneloungen, hvor man får serveret Ghrelins signaturret med et tilhørende glas vin. Signaturretten er Prunier Oscietra (15 g. kaviar) med aspargeskartoffel og brunet smørskum. En ret, der har vundet flere priser.

Gastronomisk mad suppleret af de bedste vine og safter

Anmeldelse Ghrelin
Sommertærte med frisk melon og lichi, hindbær-"læder" og kold mynte.

Til hver ret serveres en vin i topklasse, der er særlig udvalgt til at matche. Vi valgte også at prøve saftmenuen, og det var utroligt, hvad der kunne præsenteres af forskellige safter i vinlignende flasker. Safterne var lige så unikke som vinene. De er lavet på druer af forskellige sorter og intensiteter og med et strejf af kirsebær og kunne være både søde og kraftfulde. Vi kan virkelig anbefale saftmenuen, hvis ikke man ønsker at drikke vin.

Hver eneste ret vil overraske dig. Som eksempel på nogle af retterne kan nævnes den stegte kammusling med æble, glaskålskompot, løgrom og muslingesauce. Eller retten med dampet pighvar med urtesoufflé, glaserede kantareller, mandler og nye løg med en helt fantastisk fond, der var lavet på ristede pighvarben.

Flere spændende indslag

Efter de første par retter fik vi hver især serveret en lille hård hvid ”pille” i en skål, hvor der af vores tjener blev hældt en te-lignende kogende væske over. ”Pillen”, foldede sig ud til en lækker lun serviet, som vi kunne tørre vores hænder i, så vi var klar til aftenens næste indslag.

Vores helaftensoplevelse omfattede også en flambering ved vores bord, hvor vores tjener præsenterede teknikken for os og efterfølgende serverede retten.

Efter desserten fik vi præsenteret en stor trækasse med små skuffer i ved vores bord, hvor vi kunne vælge imellem al den chokolade, du kan forestille dig. Imens nød vi en kop kaffe og drink. Sammen med chokoladen får du også serveret menuen på skrift. Så du kan læse – og tage med hjem – hvad det var, du fik serveret i løbet af aftenen.

Når du besøger Ghrelin skal du have god tid. Du skal have god tid til at suge alle indtryk til dig. Til at læne dig tilbage og lade dig forkæle. Vi tør godt at påstå, at Ghrelin er én af de bedste restauranter i Aarhus.