Vi har besøgt restauranten Reel, der ligger på hjørnet af Nørre Allé og Norsgade – lige i smørhullet mellem latinerkvarteret og Ø-gadekvarteret.

Restauranten har kun eksisteret i godt halvandet år, men har allerede bevist sit værd med et koncept der er helt ”reelt”. De 3 ejere Anaëlle, René og Simon syntes, at der manglede et sted i Aarhus, hvor man kan få mad på et højt niveau til overkommelige priser. Og det er lige netop dét, du nu får hos Reel.

Enkelt og klart menukort - helt reelt

Menukortet skifter efter sæsonen, og der er fokus på de gode råvarer. Lige nu – i oktober 2022 – byder menukortet på i alt 13 retter. Dette inkluderer 4 starters, 3 forretter, 3 hovedretter og 3 desserter. Du kan både bestille a lá carte eller vælge den allerede sammensatte menu, der indeholder 2 forretter, en hovedret og en dessert til 450 kr. Du kan også vælge ”The Reel Deal” til 950 kr., og her får du starters, 4 retter, bobler, vinmenu samt kaffe/te.

Vi valgte at tage på en rejse igennem menukortet, og smagte på i alt 9 af de 13 retter, så efter vores aften hos Reel har vi fået et ret indgående indblik i, hvad du får for dine penge hos Reel.

Vi startede med at få serveret det mest fantastiske hjemmebagte brød med smør til, mens vi ventede på de første retter. Stor ros til Reel for dette fantastiske brød – luftigt, sprødt, utrolig smagfuldt. Det var virkelig en god start på aftenen.

Veltilberedte retter med spændende sammensætninger

Herefter fik vi som det første serveret vores starters: 2 stk. med krabbe på en sprød lille tærteskal med gær og agurk samt 2 stk. med jordskokke, krustade med havgus og sort hvidløg. En smuk, lille indbydende anretning. De var sprøde og meget delikate.

Vi smagte herefter på alle menukortets forretter. Den første var torsk i fine skiver med tomater i flere variationer fra det økologiske gartneri Sommergrønt i Hadsten - med masser af syre og dertil en blanquettte på brunet smør. Som man kan se på billedet herover, så giver det næsten sig selv – man har bare lyst til at sætte tænderne i.

Den næste forret, som vi fik serveret, var den sprøde og lune knoldselleri i fine skiver, fyldt med smag. Dertil saltet kyllingeskind, grønne jordbær og sauce på miso. En ret, hvor hvert element har sin helt egen berettigelse. Den sidste forret var tatar med østerscreme, piment og pommes allumettes. En lækker forret for kød-elskeren med et saltet tvist – de strimlede chips (allumettes) på toppen.

Hovedretten oksebavette var en rigtig efterårsdrøm med masser af rødbeder, syre, solbær og grillet glaskål. Hvis du er mere til fisk så vælg kulmulen med ølsyltede løg, græskar og sauce på karamelliseret mælk. Nogle rigtig gode hovedretter med gode råvarer - fyldt med smag.

Det søde til sidst

Aftenens sidste indslag – desserten – glædede vi os meget til, da vi aldrig har smagt Baked Alaska før. Og skuffede kan man ikke sige, vi blev! Vi blev derimod enige om, at vi kunne finde på at lægge vejen forbi Reel igen bare for liiiige at få deres Baked Alaska én gang mere! På billedet ser den ikke ud af meget – men lad dig ikke narre. Vi vil spare dig for et billede af indholdet i denne lille perle, for der skal også være noget overladt til fantasien. Så kan du selv teste, om du synes, den er lige så god, som vi synes.

Nu kan beskrivelsen af Æble-desserten næste kun blegne ved siden af vores begejstring for Baked Alaska. Og det er ikke meningen. For denne æbledrøm har alle de helt rigtige elementer, der gør den til en sand fryd for dine smagsløg. Det bliver svært at vælge dessert næste gang…

Vores aften hos Reel har levet fuldt ud op til vores forventninger – og mere til. En restaurant, der holder dét, den lover. En restaurant hvor du får noget for pengene. Kvalitet for pengene. Det er helt reelt.

Bestil bord her: