På Aarhus streetfood marked er der gang i gryderne. Et sultent publikum gør sin entré og valget mellem mexicanske tacos, pad thai eller amerikansk barbecue bliver vendt og drejet. De levende køkkener er klar til at servere, den eneste de venter på, er dig – “hvilken verdensdel kunne du tænke dig at smage på?”

I denne guide giver vi dig et bud på 5 overdådige madboder. De byder både på krydret, autentisk thaimad,  italiensk sprød pizza og cremet tarteletfyld.

1: Banh Mi Bandits

Billede: Unsplash

Drøm dig til de Vietnamesiske palmestrande. Velkrydret, velsmagende og sprød Banh Mi – dét kan du få hos madboden Banh Mi Bandits. Fokus er på de simple og rene vietnamesiske smage, og det rammer de spot on. Udvalget består af forskellige vietnamesiske sandwiches som går under navnet Banh Mi samt vietnamesiske salater. Læs mere om udvalget og madboden her.  

2. La Rossa Pizza

Billede: Street Food's Facebook-side

Sprøde italienske pizzaer med kvalitetstoppings. Hos La Rossa er udvalget stort og du kan derfor både få slices med kartoffel, skinke og diverse pølser. Når du besøger boden hos Street Food kan du købe flere forskellige stykker, og dermed smage dig frem til din personlige favorit. Læs mere om La Rossa Pizza og smugkig på menukortet her.

3. Mormors Køkken

Billede: Street Food's Facebook-side

Tarteletter og boller i karry – præcis som mormor lavede det. Hos Mormors Køkken kan du få traditionel dansk mad. Boden er specielt populære for sine tarteletter, så ønsker du at drømme dig tilbage til 70’er køkkenets klassiker, skal du helt sikkert aflægge et besøg her. Find menuen her.

4. Plant Food

Billede: Street Food's Facebook-side

Sprøde rødbedebøffer og lækre falafler! Plantebaseret er fremtiden, og er du enten vegetar, veganer, eller ønsker du blot at prøve kræfter med de plantebaserede alternativer, skal du helt sikkert besøge boden ‘Plant Food’. Alt er 100 % økologisk og 100 % plantebaseret, og menuen skifter med sæsonens råvarer. På menukortet finder du både burgers bowls og lækre sandwiches.

5. Tuk Tuk

Billede: Street Food's Facebook-side

Autentisk thailandsk mad, der sender dig direkte til Bangkoks street food-markets. Lækre krydderier og eksotiske smagsoplevelser. Alle de thailandske favoritter er på menuen, hvor du blandt andet finder ‘rød karry’, ‘Pad thai’ og forårsruller.

Mere om Aarhus Streetfood

En verden af indtryk

Klokken nærmer sig 17:30 og på den gamle rutebilstation i Aarhus strømmer folk til fra nær og fjern. Duften af stegt flæsk blandes med en sydlandsk duft af vietnamesiske forårsruller. Mørket er ved at falde på udenfor, men indenfor er der lys og liv omkring de mange levende og små garager. Ved første øjekast får du øje på burgere og fritter, der langes over disken, men i det fjerne kan du høre nogen tale om tarteletter, der smager som mormor plejede at lave dem. Du kan mærke sulten, der begynder at indfinde sig, men udvalget skriger efter at blive set og hørt og smagt på. Hvad skal du vælge?

Midtpunktet i byen

I midten samles folk, der allerede har taget beslutningen. Beslutningen om, hvorvidt den i aften står på fremmede retter fra et fjernt verdenshjørne eller på traditionel dansk mad, som de alligevel ikke ville kunne lave bedre selv. De samles omkring borde og bænke, med deres velanrettede plates, bakker og skåle – nogle endda med en hotdog casually i hånden. Og længere inde blandt de mange livlige køkkener i streetfood markedet i Aarhus, står en gruppe og hænger ud i hallens cocktail og vinbar. Kulørte lamper i loftet sætter den helt rigtige stemning og selv de, der er godt mætte er ikke på vej hjem endnu.

Mad fra hele verden

Du er kommet for at smage byens streetfood. Aarhus Streetfood, som allerede nu har fået din opmærksomhed. Med over 20 forskellige køkkener med mad fra hele verden og du skal ikke være bange for at gå sulten i seng denne aften. De indbydende små garager, tager hånd om din sult. Sødt, salt eller umami – hvad har du lyst til at sætte tænderne i, i aften? Aarhus Streetfood got you covered!

Den helt rigtige atmosfære

Om den helt perfekte streetfood atmosfære kommer fra omgivelserne. Den gamle rutebilstation, de små garager, byen, der summer lige udenfor. Eller om den kommer fra de mange selvudnævnte køkkenchefer, autodidakte kokke og madentusiaster – det skal ikke kunne siges. Men stemningen, den er i hvert fald på plads. Siden 2016 har Aarhus haft sit helt eget madmekka, i hjertet af byen. Og stedet har siden sin åbning været ret så velbesøgt.

Fokus på kvalitet og friske råvarer

Blandt de godt og vel 25 forskellige små køkkener, finder du mad fra hele verden og med hele verden mener vi, hele verden. Selvom det kan virke som om, at der er langt fra frikadeller til jerk chicken fra Caribien, så har Aarhus Streetfood samlet det hele under ét tag. Med fokus på udvalg, kvalitet og friske råvarer, byder de indenfor i et univers af velkendte og nye udenlandske smage. Alle kan ansøge om et køkken i Aarhus Streetfood. Men køkkenet skal leve op til konceptet og grundværdierne for at få en plads.

Alle elsker streetfood

Fænomenet streetfood stammer egentlig oprindeligt fra markeder i de mindre velstående byer i blandt andet U-lande. Her bliver maden lavet på stedet og langet hurtigt over disken. Streetfood er altså kendt blandt folk som værende mad, der typisk kan spises stående uden så meget bøvl og som tilmed er billigt. Den vestlige verden har de senere år udviklet på konceptet og streetfood markeder og foodtrucks er skudt op i topmoderne storbyer. Dog med et lidt andet take på den billige og måske mindre kvalitetssikre madkultur. Streetfood er ikke længere noget vesterlændinge tager til for at få et hurtigt og billigt måltid. Det er et samlingspunkt for kulturelle smagsoplevelser – og selvom priserne har fulgt den opadgående popularitetskurve har vi danskere taget fænomenet til os.

Prøv lidt af det hele

Hos Aarhus Streetfood ligger priserne på et klassisk niveau for streetfood markeder i Danmark. Du kan sagtens få et måltid for 50 kroner, men det er ikke sikkert at du kan nøjes med ét måltid, hvis du skal blive mæt. Men fordelen ved de mindre portioner er også, at du kan bestille lidt forskellige retter og på den måde få mulighed for at smage på lidt af hvert. Dertil har du mulighed for at supplere dine nøje udvalgte retter med alt fra en læskende drink til en high class vin. Måske er det også derfor, at Aarhus Streetfood ligeså meget er et socialt mødested blandt mennesker, som det er et spisested.

Servering hele året rundt

Kommer du forbi Aarhus Streetfood om sommeren, skal du sikre dig en plads udendørs, på rutebilstationens åbne terrasse. Her kan du udover at indtage dine forskellige måltider, nyde sommerstemningen under åben himmel. Her sidder du i de rustikke gårdmøbler, der passer perfekt ind i de rå omgivelser. Stilen har de fanget og på en god dag vil du føle, at du sidder midt i New York eller en anden chic storby. Satser du på at sidde udendørs på en varm sommerdag. Så anbefaler Aarhus Streetfood selv, at du skal komme udenfor rush hour, som er ml. 17:30-20, da det ikke er muligt at reservere bord. Heldigvis har streetfood marked i Aarhus åbent fra klokken 11:30 hver dag. Der burde derfor være rigelig mulighed for et succesfuldt besøg. Kommer du i frokosttiden, er der til med frokost tilbud hos flere af de små køkkener.

Dessert?

Kan du også mærke trangen efter noget sødt? De mange indtryk får dig til at hungre efter sukker, den søde sult skal stilles og det kan kun gå for langsomt. Gå på opdagelse blandt overdådige crepes, oversized chocolate chip cookies og brownies. Aarhus Streetfood har hvad du, har behov for. Ikke alle køkkenerne har valgt, at satse på hovedretten. Måske kommer du udelukkende efter en dessert? Smut forbi kaffebaren og hent en latté til at skylde de syndige desserter ned, inden du dribler hjemad – eller mod cocktailbaren.

Find inspiration til andre spisesteder i Aarhus i vores madguide.1.1