Aarhus som studieby, familieby og kulturby

Aarhus er en af Danmarks største byer og har meget at tilbyde både studerende, familier og kulturinteresserede. Byen er et godt sted at få en uddannelse inden for et hav af forskellige fagområder. Derudover er der masser af muligheder for underholdning og oplevelser i form af museer, teatre, restauranter og shoppingmuligheder. For familier er der desuden skønne oaser som Marselisborg Dyrehave og Tivoli Friheden med sjove aktiviteter for store som små.

Aarhus som studieby: muligheder og oplevelser

Aarhus er en fantastisk studieby, der byder på mange muligheder og oplevelser. Byen har et stort udvalg af kultur- og fritidsaktiviteter, som gør det til et spændende sted at bo og studere. Ud over et anerkendt universitet, har byen også en masse andre muligheder for at udforske verden udenfor elfenbenstårnet. Så leder du efter en spændende studieby med masser af oplevelser, så er Aarhus helt sikkert et godt valg.

Priserne på det aarhusianske boligmarked – er det svært at finde en lejlighed lav husleje?

Det er ikke altid let at finde en lejlighed med en lav husleje på det aarhusianske boligmarked. Priserne for lejeboliger varierer meget, og det afhænger ofte af beliggenheden, størrelsen og kvaliteten af lejligheden. Med Findboliger dk  har du en hjælper på hånden, hvor du hurtigt kan danne dig et overblik over ledige lejeboliger, der ligger inden for din prisklasse. For nogle er det også vigtigt at tage højde for de forskellige udgifter som fx depositum og indskud, der kan gøre det svært at få fingrene i en lejlighed, hvis ikke du har en solid opsparing. Alt det er heldigvis meget overkueligt inde på hjemmesiden.

Aarhus som familieby: Et godt sted at bo og vokse op

Selvom Aarhus er kendt som en studieby, er det også en fantastisk by at bo og vokse op i. Byen har et stort udvalg af aktiviteter, der passer til alle aldersgrupper, hvilket netop gør den så familievenlig. Der er mange forskellige kulturelle og kunstneriske arrangementer, såsom teaterforestillinger, musikfestivaler og koncerter. Det er også muligt at tage på udflugter til stranden eller skoven for at nyde naturen sammen som familie. Der er både fællesskaber for danske og expat-familier, som er forholdsvist lette at finde og komme med i. Ofte danner de lokale biblioteker rammen om familieaktiviteter og faciliterer grupper for forældre og børn – eller agerer mødested.

God økonomi som børnefamilie i en lejebolig

Som børnefamilie i en lejebolig er det godt at have styr på sin økonomi, så der er penge til det nødvenlige men også til sjov. For nogle kan det være svært at få økonomien til at hænge sammen, når der er børn, som hele tiden vokser ud af tøjet, mens huslejen også skal betales. Derfor er det vigtigt for børnefamilier at planlægge økonomien og budgettere for de forskellige udgifter. At bo i lejebolig kan være en fordel i og med at selve vedligeholdet af bygningen ikke er en udgift for en børnefamilie. Som ejer af en fast ejendom er alt fra vandskader til problemer med radiatorerne et problem, ejeren selv skal løse. Derimod kan en lejer bare henvende sig til udlejeren, som ofte skal betale for udbedringen af problemerne. På den måde kan der være penge at spare på at leje frem for at eje.

Aarhus som kulturby – fra museer til teatre

Aarhus er en af Danmarks største kulturbyer, og byder på et væld af forskellige kulturelle oplevelser. Byen har flere museer, som alle har deres egen unikke historie og fortælling. Det er muligt at besøge Aros, som er et af Europas største kunstmuseer, samt Moesgaard Museum, som er et arkæologisk museum med udstillinger fra hele verden. Derudover har byen også flere teatre, hvor man kan se både klassikere og nye forestillinger. Selvfølgelig er der Aarhus Teater, men har du hørt om Teatret Svalegangen, hvis motto er “smukt, grimt og altid brølende relevant”? Som mottoet fortæller, er der lagt op til oplevelser, der ændrer måden, du anskuer verden på.

Fordele ved at bo sammen med roomies: kreativitet, fællesskab og økonomiske fordele

At bo sammen med roomies har mange fordele, for hvis du er heldiv, kan de hjælpe dig med at få en bedre og gladere hverdag. Først og fremmest er der rigtig mange, der bor alene, som også bliver ensomme. Det er et problem, som i stigende grad fylder i vores kollektive bevidsthed. For ensomhed giver markant ringere livskvalitet, og det kan i værste fald gå ud over helbredet – og hvad gør samfundet så lige ved det? Noget, du selv kan gøre, hvis du er bange for at blive for ensom, er netop at bo sammen med søde roomies, der kan være en ekstra familie. Derudover er det også en økonomisk fordel, fordi I vil opleve hver især at have en mindre husleje, fordi I deler udgifterne. Når du bor sammen med andre, så har du også mulighed for at dele ideer og tanker, som kan være til stor inspiration og glæde. Dette giver dig mulighed for at udvikle nye kreative projekter og skabe noget unikt, som ikke ville have været muligt alene. Når du bor sammen med andre, så skabes der et fællesskab, hvor I kan dele oplevelser og støtte hinanden i forskellige situationer. Dette giver en god følelse af tryghed og tillid mellem bofællerne.

Tilbud i Aarhus

Letz sushi
Sushi Sunday hos Letz Sushi
Se tilbud
Sushi takeaway
Monday Madness hos Letz Sushi
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt

I samme kategori

tipaarhus.dk - fdm
pexels-kelvin-valerio-1519192 (2)
Bilmotor
pexels-startup-stock-photos-7356

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

Sankt Hans MIBpakhusene
paintball
Tangkroen
Fris-r-Aarhus

Forsiden netop nu

Friheden klatrepark
paintball
Tangkroen
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird

Mest læste

Det sker i Aarhus

Friheden klatrepark
Sankt Hans MIBpakhusene
Northside
Gedulgt bar

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.