Aarhus har masser af aktiviteter at byde på i påsken!

Påskeugen er en tid, som mange nyder at bruge med sine nærmeste. Ugen inviterer til, at man laver fede aktiviteter med familien og får slappet af. Måske man også finder sin kreative side frem og maler et påskeæg eller skrive et gækkebrev? Her er 6 bud på, hvad du kan bruge påskeugen på i Aarhus.

Tivoli Friheden åbner i påsken!

Tivoli Friheden starter ny sæson d. 14. april. Fra torsdag i påsken, kan du gå tivoli-amok i den farverige, aarhusianske forlystelsespark. Tivoli har forlystelser til et publikum alle aldre: Kænguruen til de små, ”illussionsfabrikken” for hele familien og cobraen for vovehalsene!

Skal du ikke slynges rundt i forlystelserne, så frygt ej. Tivoli Friheden er nemlig også en oplevelsespark, der i den grad er en fryd for øjet. Nyd synet af de mange flotte blomster og små fine detaljer, når du spadserer rundt i parken, der grænser op til skov. Tag gerne en madpakke med og spejd ud over søen imens, eller gå på opdagelse i de mange muligheder for mad, som findes i parken.

Åbningstider: 11:30-19 fra d. 14. i april og resten af påsken
Pris: Entre for 1 dag: 150kr. Turbånd: 135kr. Sæsonkort fra 329kr.
Hvor: Skovbrynet 5, 8000 Aarhus C

aarhus
Foto: Tivoli Friheden A/S

Se påsken springe ud i Marselisborg Dyrehave blandt dådyr og ænder

I Marselisborg Dyrehave render hjorte og dådyr frit rundt i den smukke natur. Tag dine venner, dine børn eller hele familien med ud for at betragte dyrene- og husk gerne en pose gulerødder eller æbler. Det er dyrene nemlig helt vilde med, så det spiser de gerne af din hånd.

Haven er smuk at befinde sig i og egner sig perfekt til en vandretur blandt dyr og planter. Undervejs kan du også se på vildsvin, indhegnede naturligvis, og ænder, som plasker rundt i søerne. Bliver du sulten undervejs og har været så smart at tage en madpakke med, er der rig mulighed for at slå sig ned ved en af de mange borde-bænke-sæt.

Pris: Gratis
Hvor: Øreneredevej 6, 8270 Højbjerg

Kreer din eget smukke påskepynt hos Art By Me i Aarhus

Nyd roen hos Art By Me og mærk, at påskeferien har meldt sig. Her får du lov at geare helt ned og fordybe dig, når du skaber din egen keramik. Det er op til dig, hvad du vil kreere hele processen igennem. Helt fra at udvælge keramikken, til så at male den og slutteligt at brænde den. Selv de helt små kan være med, da de kan sidde i højstol. Du kan tage aftryk af deres hænder og fødder med hjælp fra det søde personale.

Lige nu kan du vælge den såkaldte ”æggetallerken” og male en tallerken formet som et påskeæg med dine yndlingsfarver. Så kan du tage din egen påskepynt med hjem og lade det pryde hjemmet. Art By Me har over 200 forskellige slags keramik at vælge mellem. Fra du kommer, har du 2,5 time til at male, men hvis du spørger personalet pænt, og bordet ikke er booket, kan du muligvis blive siddende. Mad og drikke må ikke medbringes, men du kan købe en kop kaffe og lidt sødt til tanden ved cafeen.

Åbningstider: Mandag-fredag: 12:00-20:30, Lørdag-søndag og helligdage: 9:30-18:00
Pris: fra 129kr.-799kr.
Hvor: Vesterbro Torv 4B, 8000 Aarhus C

påsken
Foto: Art By Me, Instagram

Besøg Moesgaard Museum og område for en oplevelse i verdensklasse- men i Aarhus

Lad påsken minde dig om fortidens historien på Moesgaard Museum. Få unik indsigt i vikingetiden, middelalderens mennesker og oplev evolutionstrappen, der viser menneskets udvikling fra vi var pygmæer. Moesgaard har skiftende udstillinger, så hvis du har været der før, kan du sagtens komme tilbage. Museet er både interessant for store som små og tiltrækker publikum fra verden over. Hvis man har brug for frisk luft til hjernen efter besøget, er omgivelserne i Moesgaard helt fantastiske. Der er masser af dansk skov og strand- når det er allerbedst.

Åbningstider: Se åbningstider her
Pris: Se priserne her
Hvor: Moesgaards Alle 15, 8270 Højbjerg

Lad påsken inspirere til kreativitet på Aros

Aros inviterer til at lade din kreativitet udfolde sig i påsketiden. Oplev den nye særudstilling Vertigo eller se byen i dine favorit-påskefarver fra regnbuen. Hvis du har fået inspiration nok fra de mange specielle udstillinger på museet, kan du tage trappen til niveau 3. Her er der arrangeret kreative påskeaktiviteter for hele familien. Er du på Aros om dagen, kan du få en let frokost i cafeen eller en påsketallerken i Orangeriet. Bliver det aften, kan du få hele tre serveringer i orangeriet til en meget overkommelig pris.

Åbningstider: Se åbningstider her
Pris: Se åbningstider her
Hvor: Aros Allé 2, 8000 Aarhus C

Den Gamle By inviterer hele familien til påske

Den Gamle By har virkelig taget påsken til sig. De opfordrer til at tage hele familien med sig og få svar på, hvorfor vi eksempelvis spiser æg og maler skallen i påsketiden. Gennem hele påskeugen har Den Gamle By arrangeret en masse begivenheder, man kan deltage i. Heriblandt ”påskeæg og pompon-kyllinger”, hvor du kan lave din egen påskepynt og ”find æg i haven”, hvor mindre børn kan gå på opdagelse i Havbogade og finde påskeæg. Er du interesseret, kan du læse om flere af de mange, hyggelige begivenheder her.

Og så skal vi jo ikke glemme, at Den Gamle By altid hyggelig at besøge- påske eller ej- og at det er et eminent sted at få lidt sødt fra bageren.

Åbningstider: Se åbningstider her
Pris: Se priser her
Hvor: Viborgvej 2, 8000 Aarhus C

Tilbud i Aarhus

FEAST restaurant
Ad libitum mad og drikke hos FEAST
Se tilbud
Okkels is
Lej din egen isbar hos Okkels
Se tilbud
Vinsmagning hos Kjær og Sommerfeldt

I samme kategori

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Tip os

Send dine tips til byen og del dem med resten af Århus – fra århusianer til århusianer!

Mest læste

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Fris-r-Aarhus
Aarhus-Festuge-1
Tangkroen

Forsiden netop nu

Tangkroen
photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Aarhus Street Food
Gedulgt bar
Earlybird
DGI Huset
Det sker i Aarhus i maj

Mest læste

Det sker i Aarhus

photo-1496483353456-90997957cf99?ixlib=rb-1.2
Northside
Gedulgt bar
Earlybird

Mad og drikke

Gedulgt bar
Earlybird
FEAST
Social Foodies

Kultur og musik

Det sker i maj
arhus-949699_1280-1
Historien om mig
Fed fredag & lørdag

Tilbud i Aarhus

Instagram Feed

Vores bedste guides

Vind 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden

Tilmeld dig TipAarhus’s nyhedsbrev, og deltag i konkurrencen om 4 entrebilletter med turbånd til Tivoli Friheden.