Syv dage fyldt med spændende aktiviteter, events og krydrede madoplevelser. I anden uge af august vil fødevareproducenter, restauratører, forskere og formidlere byde ind og dele inspiration til, hvordan mad bygger fællesskab, oplevelser og nydelse. I år skifter det gamle format karakter, og bliver til Aarhus Food Week – stadig med titlen som nordens største madfestival.  Helt overordnet består Aarhus Food Week af 5 spor. Det betyder, at der hele ugen bliver afholdt events på Salling Rooftop, Aros, Den Gamle By, Aarhus Lystbådehavn, Food Week ude i byen og Den århusianske madscene.

På festivalen kan du blandt andet spise dig mæt i friske fisk og skaldyr med bobler i glasset, mens du nyder lyden af havets sus og brugsen, eller teste din viden om kaffe i Den gamle by. Og hos TipAarhus er vi vilde med gastronomi og det altid inspirerende århusianske køkken. Derfor tipper vi dig her om 3 spændende arrangementer, som vi skal besøge, når Aarhus Food Week slår dørene op.

Clausens Fiskehandel: Surströmning – tør du?

Billede: Food Weeks hjemmeside

Er du klar på at smage på den legendariske og ikke mindst berygtede svenske ”delikatesse”? Clausens Fiskehandel byder på Surströmning til alle sultne gæster. Den traditionelle, svenske ret består af en form for konserveret og fermenteret sild, som har ligget i saltlage i tre til fire måneder. Hvis du tør, kan du derfor sætte dine smagsløg på en prøve og måske endda konkurrere med både familie og venner. Læs mere om eventet og bestil din billet her.

Hvor? Aarhus Lystbådehavn
Hvornår? 13/8, 14/8 og 15/8
Pris? Gratis

Foodsustain: Red maden med kombucha

Billede: Unsplash

Kombucha – den fermenterede kinesiske te, er kommet for at blive. Med en Scoby-svamp og en startervæske, kan du simpelt og nemt brygge te med en rynken appelsin eller en tommel ingefær, der trænger til at blive brugt. Lær at lave god sustainable kombucha til workshops på Aros. Læs mere og bestil billet her.

Hvor? Aros
Hvornår? 13/8, 14/8 og 15/8
Pris? 160 kr.

Indtryk uden aftryk – en klimavenlig food walk

Billede: Food Weeks hjemmeside

Mad og klima kan sagtens gå hånd i hånd. Lær meget mere om smagsoplevelser der giver god samvittighed uden klimaaftryk. Food Week har i samarbejde med Food Walk samlet nogle af Aarhus’ mest eftertænksomme restauranter til en klimavenlig Food Walk, der inspirerer til fremtidens mad og vin. Her har du blandt andet mulighed for at smage dig igennem HAMMANS, EMMA 1990, BARDOK, S’vinbar med biodynamisk vin og  Mammas Gelato. Læs mere om arrangøren på: http://foodwalk.dk, og bestil dine billetter her.

Hvor? Hovedindgangen til Aarhus Domkirke Store Torv, 8000 Aarhus
Hvornår? 12/8, 13/8 og 14/8
Pris? 389 kr.

God Food Week og velbekomme!