Gadelys der kaster skygger over de smalle fortov i Mejlgade, storslået graffitikunst der tager form på Frederiksallé, lyden af fællessang fra Cluster square, og den evige duft af krydret mad fra boderne ved Musikparken. Den 27. august og 10 dage frem, kan du igen opleve den magiske stemning, når hele Aarhus hylder fællesskab og sammenhold. Ovenpå et hårdt 1,5 år med Covid19 er årets tema nemlig “In It Together” – En sand hyldest til fællesskabet.

Aarhus festuge er endelig tilbage, og vi er mange, der har savnet den unikke stemning, der samler hele byen. Eller, det vil sige, at vi alle tror og håber, at festugen løber af stablen i slutningen af august – men grundet Covid19, kan vi aldrig vide os helt sikre. Læs mere om Aarhus festuges egne tanker om Covid19 og forebyggelse på festugen her.

Årets festugeprogram byder på masser af kunst, musik, teater og kulinariske oplevelser. På TipAarhus kan vi ikke få armene ned – og vi guider dig derfor gennem vores personlige favoritter fra det officielle program. Find hele programmet til festugen her.

Kunst og udstillinger

Arkitekturprojekt Saanitizing territories – Foto: Aarhus Festuges hjemmeside

Festugen byder på masser af kunst og kultur, for hele familien.

Space – Et Star Trek-inspireret vægmaleri

Space er et unikt kunstværk, der med sin farveeksplosion og fine portrætter af kometer og mennesker har til formål at hylde “En verden af muligheder, vi endnu ikke har nået. Vægmaleriet vil udforske, hvad der er uden for os: andre planeter, stjernerne mange spændende muligheder. Både smukt, inspirerende og sejt!

Læs mere om Space, formålet og selve kunstværket her.

Hvor? SPACE / Renaissance Room, Ålesundsvej 10, 8200 Aarhus N
Hvornår? Fra d. 28/8 til d. 4/9
Pris? Gratis

Udstilling – Go Extreme åbning

Ekstremsport og kunst forenes i et spændende udstillingsprojekt under navnet ‘Go Extreme’. For kan kunsten give os nye perspektiver på ekstremsport? Tag forbi Kunsthal til åbningen af den nye udstilling d. 28 august kl. 15.00. Her kan du møde toppen af danske og udenlandske ekstremsportsatleter og kunstnere, og høre meget mere om tankerne bag kunstværket.

Hvor? Kunsthal Aarhus, J.M. Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
Hvornår? d. 28/8 fra 15.00-23.00
Pris? Gratis

Arkitekturprojekt: Saanitizing territories

Vinderen af arkitekturkonkurrencen “Gearet til Storby” 2020 kan opleves under hele Aarhus Festuge! I Sydhavnskvarteret opføres værket Saanitizing Territories, skabt af arkitekterne Jacob Billesbølle og Victor Hauerslev Munch. Projektet er opført som en venlig påmindelse om, at vi i fællesskab er ansvarlige for at kunne nyde hinandens selskab.

Projektet er opført som en enorm afspritningsstation udgjort af metalliske netstrukturer og 3000 poser med håndsprit – sejt, og total i 2020-ånden! Læs mere om projektet her.

Hvor? Sydhavnen, 8000 Aarhus C
Hvornår? Fra d. 27/8 til d. 5/9
Pris? Gratis

Bike art tour

*Ring* *ring*. Hop op på jernhesten, og oplev byens kunst fra sadlen. Kunsthal Aarhus har kurateret en cykelrute til det aarhusianske kunstlandskab under navnet ‘Bike Art Tour’.  Selvom Festugen er en god anledning til at opleve byens kunst, kan ruten også opleves resten af året. Læs mere og hent kortet på Kunsthal Aarhus’ hjemmeside.

Hvor? Kunsthal Aarhus, J.M Mørks Gade 13, 8000 Aarhus C
Hvornår? Hele året
Pris? Gratis

Musik og scenekunst

Gadeteater: Panoramas AarhusOrama – Foto: Aarhus Festuges hjemmeside

Teater og god musik – Dyk ned i gysens verden, eller oplev et spændende gadeteater.

Den interaktive Audiowalk – mød mig i mørket

Er du en modig sjæl, der elsker gys og spænding? Så skal du begive dig ud på festugens interaktive audiowalk. Her følger du i fodsporene på Katrine, som er på aftentur i Botanisk Have. Selvfølgelig med masser af twists og svære valg at træffe.

Audiowalken bliver uploaded på den første dag i Festugen, så hold øje på siden. Den er herefter frit tilgængelig på alle tidspunkter af døgnet.

Natcarbaret

Glæd dig til et af festugens helt store højdepunkter, når Hermans i Tivoli Friheden slår dørene op for et spændende show. Både komikere, magikere og internationale artister står klar til at indtage scenen med masser af spændende shows. Læs mere om, hvem I kan møde under forestillingen, og bestil billetter her.

Hvor? Hermans, Tivoli Friheden, Skovbrynet 1, 8000 Aarhus C
Hvornår? Fra d. 27/8 til d. 4/9
Pris? 320 kroner

Gadeteater: Panoramas AarhusOrama

Panoramas pop-up biograf forvandler Byparken til en levende film. Gør jer klar til en anderledes teateroplevelse for både børn og voksne, når Panoramas Kino Theatres ‘AarhusOrama’ inviterer jer på en levende filmrejse i Byparken. Skuespillere følger med dig rundt mens omgivelsernes skifter og forestillingen bliver mere og mere virkelig. Læs mere og se spilletiderne her.

Hvor? Byparken, Vester Allé 3, 8000 Aarhus C
Hvornår? Fra d. 28/8 til d. 5/9
Pris? 25 kroner

Arrangementer for de yngste

Kreaworkshop – Foto: Aarhus Festuges hjemmeside

Festuge for familiens yngste! Programmet er spækket med arrangementer for de små, og det er både lærerigt og underholdende.

Leg og lær om verdensmålene

Vær med til at gøre Verdensmål til Hverdagsmål, og sørg for, at de yngste lærer om de vigtigste værdier. På Dokk1 kan I blandt andet opleve skraldedamen dykke ned i et bjerg af skrald, og få ren besked om konsekvenserne af vores uhæmmede forbrug – og meget mere! Læs mere om de mange sjove aktiviteter her.

Hvor? Dokk1, Hack Kampmanns Pl. 2, 8000 Aarhus
Hvornår? d. 28/8 kl. 10.00 til 16.00
Pris? Gratis

Kreaworkshops i Byparken

Kom til workshop i Byparken alle dage i Festugen. Lav et monster af toiletruller, et fly af tøjklemmer eller noget helt tredje. Det er kun fantasien, der sætter grænser. Den perfekte beskæftigelse for børn og andre kreative sjæle.

Hvor? Byparken, Vester Allé 3, 8000 Aarhus C
Hvornår? Fra d. 27/8 til 5/9
Pris? Gratis

Familieworkshop: Giv sommerfuglen vinger

Fra den ene workshop til den anden. Kom og giv sommerfuglen vinger med grafikkunstner Ann-Kerstina Nielsen. Her kan både børn og voksne lave smukke grafiske sommerfugle, og lære teknikken bag. Der vil blive taget udgangspunkt i mælkekartoner, så medbring din egen mælkekarton til workshoppen.

Hvor? Børnekulturhuset, Valdemarsgade 1 F, 8000 Aarhus C
Hvornår? D. 4. og 5. september fra 10.00 til 12.00 eller 12.00 til 14.00
Pris? Gratis, men tilmelding nødvendig

Smag på Aarhus

Mums! Festugen byder også på kulinariske oplevelser – blandt andet tarteletter og rejer ad libitum.

Aarhus Tartelet festival

Øl, tarteletter og musikbanko! Lyder det som den perfekte cocktail, skal du uden tvivl forbi Aarhus Tartelet Festival i Det Irske Telt på Banegårdspladsen. Programmet byder på masser af tarteletter, livemusik og sjove arrangementer. Tjek det ud her.

Hvor? Det irske Telt, Banegårdspladsen, 8000 Aarhus C
Hvornår? D. 28/8 og 4/9
Pris? 195 kroner

G&T og rejer

Tre timers G&T’s, pil-selv-rejer ad libitum, og dip med friskbagt brød. Arrangementet ‘Fever-Tree Pink Cap Party’ i Aarhus Internationale Sejlsportscenter løber igen i år af stablen. Konceptet er simpelt: Du køber din billet til 369 kr. og du får masser af lækre drinks, rejer og godt selskab.  

Hvor? Salling Aarhus, Esther Aggebosgade 80, 8000 Aarhus C
Hvornår? d. 3/9 kl. 18.00 til 21.00
Pris? 369 kroner