Opdatering 13/08/20: Det er netop blevet offentliggjort, at alle arrangementer i forbindelse med Aarhus Festuge vil blive aflyst grundet COVID-19.

I en tid, hvor arrangementer og koncerter bliver aflyst på stribe, må det siges at være en af 2020’s bedre nyheder, at Aarhus Festuge bliver afholdt som vanligt! Ugen byder som altid på et hav af arrangementer, der spænder fra intimkoncerter, til havnerundfarter, teaterforestillinger og kunstudstillinger. I det følgende kan du læse meget mere om, hvad du kan opleve til dette års Festuge og hvilke arrangementer, du ikke må gå glip af.

Lysfest: Aarhus’ gader lyses op af kunstinstallationer

Dette forår har på mange måder været præget af mørke, og det vil Festuge gøre op med ved at forvandle byen til én stor lysfest. Overalt i Aarhus, vil du således støde på forskellige installationer, der lyser byens gader op. Du kan for eksempel møde seks kæmpestore lys-sommerfugle, der er landet på vandet midt i Aarhus’ centrum. Læs mere om lysfesten her.
Hvornår?
Hele ugen.
Pris?
Gratis.

Havnerundfart: Oplev havneområdet fra vandet

Drømmer du om, at komme ud på havet og se Aarhus’ nye, fine havneareal og lære mere om områdets historie? Så har du muligheden i Festugen, hvor du kan komme på havnerundfart i flere forskellige afskygninger. Blandt andet kan du komme med den smukke, historiske færge MS Tunø på tur i havnebassinerne eller tage en jazz-rundfart, hvor sprøde toner vil akkompagnere sejlturen. Fælles for turene er, at du vil høre mere om områdets historie og den rivende udvikling der i sker den nye bydel Aarhus Ø.

Hvornår?
Jazz Havnerundfart: Lørdag, søndag, torsdag, fredag, lørdag
Havnerundfart: Hele ugen.
Pris?
Jazz Havnerundfart: 250,-
Havnerundfart: 150,-
Havnerundfart med MS Tunø: 155,-

Kunst og arkitektur i flere afskygninger

For den kunst- eller arkitekturinteresserede har festugen igen i år en masse spændende arrangementer at byde på. Hos steder som blandt andet Kunsthal Aarhus, thehouse og KH7 artspace på havnen, vil der være en række udstillinger, der spænder fra alt til eksperimenterende akvarelmalerier til foto- og installationskunst om Congo og dets plads på verdenskortet.

Er du interesseret i arkitektur, er der også her mange spændende arrangementer, du bør tjekke ud. Blandt andet har du mulighed for at opleve arkitekturudstillingen “Growing Together”, hvor du vil finde et 256 kvadratmeter stort tæppe, der afbilleder Aarhus kommune. Rundt omkring er der placeret grønne planter, der symboliserer, at kommunen ønsker at skabe op mod 20 millioner kvadratmeter naturområder i Aarhus. Du kan vande planterne og se dem gro og spirer i løbet af ugen.

Danseteltet: Dans og musik fra hele verden

Mange af os har savnet at danse de sidste mange måneder, hvor Corona har gjort, at diverse dansegulv rundt om i byen har været lukket ned. Det bliver der lavet om på til dette års Festuge, hvor der vil være dans og musik fra hele verden i danseteltet på Officerspladsen.

Nogle gange vil det være i form af forskellige danseshows, mens det andre gange vil være dans-med-arrangementer, hvor en instruktør, vil lære dig diverse danse. Selvfølgelig med behørig afstand. Læs mere om danseteltet her.  

Aarhus Festuge 2020

Hvor?
Byparken.
Hvornår?
Hele ugen.
Pris?
Gratis.

Street food i Ridehuset: Smag på verden

Som altid byder Festugen på forskellige gastronomiske oplevelser og i år vil du kunne opleve mad fra hele verden i ridehuset, når de slår dørene op for et internationalt street food marked. Smag på hele verden og sluk tørsten med forfriskende cocktails. Du kan læse meget mere her.

Foto: Aarhusfestuge.dk

Hvor?
Ridehuset.
Hvornår?
Hele ugen.
Pris?
Gratis.

Byvandringer: Lær Aarhus at kende på ny

Vil du lære Aarhus lidt bedre at kende? Høre om byens spændende historie eller lære dens dybeste hemmeligheder at kende? I løbet af Festugen, vil der være en række forskellige byvandringer. Det er både interessant for dig, der har boet i byen hele dit liv og vil lære den at kende på en ny og spændende måde, eller dig der er tilflytter eller turist og drømmer om en guidet tur i Aarhus’ gader.

Du kan blandt andet komme på byvandring, hvor du lærer om den gadekunst, der præger meget af det Århusianske bybillede. Er du historie interesseret, kan du deltage i en byvandring, hvor du går i vikingernes fodspor og lærer om Aarhus’ udvikling fra vigtig vikingeby til moderne storby. Vil du lære om byens arkitektur, er der ligeledes en byvandring, der tager dig igennem Aarhus’ mest fremtrædende arkitektoniske værker. Eller vil du blot høre sjove og interessante facts om byen og dens monumenter, mens du trasker gennem gaderne, kan du komme på drikkepenge-baseret byvandring, hvor du selv bestemmer, hvad turen er værd, når du er færdig.

Open air: Film med musikken i centrum

I år kan du i Byparken opleve forskellige Open-air-arrangementer, hvor du kan se film med musikken i centrum. Og der er noget for enhver smag. Du kan blandt andet se Nick Cave filmen 20.000 Days on Earth eller Leonard Cohen live in Dublin. Er du mere til kult-musicals, vil der være et Grease-sing-a-long-arrangement, hvor filmen vil blive vist på det store lærred, mens du kan synge med på alle dine yndlingssange.

Aarhus Festuge 2020


Hvor?
Byparken.
Hvornår?
Hele ugen.
Pris?
Gratis, men grundet Corona skal der købes en gratis billet på forhånd.

Teater og scenekunst:

Festugen er kendt for at tilbyde et væld af forskellige teaterforestillinger og scenekunst i løbet af ugen, og i år er ingen undtagelse. Du kan opleve en række forskellige opsætninger på blandt andet Aarhus Teater, Bora Bora, Katapult og Godsbanen. Der er både noget for store og små, og har du børn, kan du for eksempel tage de mindste med på Børnekulturhuset og se forestillingen, “Drengen der aldrig var bange”, som er en inddragende teaterforestilling for de 4-8-årige.

På Bora Bora har du mulighed for at se den anmelderroste forestilling BLAM!, mens Godsbanen byder på eksperimenterende dans i form af forestillingen PRIMUS, der arbejder i “krydsfeltet mellem det skulpturelle i samtidskunsten og det performative i scenekunsten.” Byparken vil i år også danne baggrund for forestillinger, når AarhusOrama giver dig en anderledes gadeteater-oplevelse, som både er for børn og voksne. Her vil du kunne opleve, hvordan Aarhus’ Bypark ser ud fra et biografsæde – læs meget mere om forestillingen her.
Hvis du vil læse mere, om hvad der sker i Aarhus i august ud over Festugens spændende arrangementer, kan du gøre det her.